Transformatoare de curent

Transformatorul de curent

Transformatorul de curent este o solutie simpla de masurare izolata galvanic in cazul particular, dar des intalnit, al curentului alternativ pur sinusoidal. La fel cu senzorii de curent magnetici acesta este construit de obicei pe un tor din material feromagnetic (fig. 11A).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 15kb
Downloads: 1273
Materia: Fizica

Transformatorul de curent

Un transformator de curent ideal nu apare ca o sarcina inductiva, asa cum apare senzorul de curent cu efect Hall, ci ca un rezistor în serie cu înfasurarea primara. Valoarea acestui rezistor este data de relatia:
RP = RS (NP / NS)2

Alte referate despre: transformatorul de curent, transformator de curent, transformatoare de curent

Transformatorul electric

Exemplu. La bornele circuitului primar al unui transformator se aplica, de la un alternator, tensiunea de 6000 V; aceasta poate da in secundar o tensiune de 120000 V, deci o tensiune de douazeci de ori mai mare. Aceasta tensiune se aplica unei linii de transport.

Alte referate despre: transformatorul electric, transformator electric, transformatorul electric referat

Proiect de transformator

Solutie adoptata-iau 2 straturi complete a 35 spire.
35spire10mm=350mm, cu joc iau 360mm
, cu joc iau aj=15mm

Alte referate despre: transformarea energiei, transformatorul, transformatorul trifazat

Transformatorul electric - generalitati - Parti componente

Datele nominale ale unui transformator sunt:
-puterea nominală-SN (VA)- reprezintă puterea aparentă la bornele circuitului secundar;
-tensiunea nominală primară-U1N(V)-reprezintă tensiunea aplicată înfăşurării primare în regim nominal;
-tensiunea nominală secundară-U2N(V)-este tensiunea rezultată la bornele secundare, la mersul în gol, primarul fiind alimentat cu tensiunea U1N ;

Alte referate despre: transformatorul electric definitie parti componente, motorul electric referat parti componente, becul electric referat parti componente

Transformatoare

De obicei, un asemenea transformator are o izolatie deosebit de buna intre primar si secundar si asigura o tensiune in preajma valorii de 12V in secundar, daca primarul sau se conecteaza la reteaua de 220V. Se recomanda ca tolele acestui tip de transformator sa se reaseze in stare alternata. Atat in cazul transformatoarelor de sonerie cat si a transformatoarelor de iesire de cadre, eventual si audio, numarul de spire din secundar si grosimea sarmei de bobinaj pot fi modificate de amator prin rebobinare, functie de cerintele montajelor de alimentat.

De asemenea, amatorul poate recupera transformatoare cu unele bobinaje intrerupte sau arse, cu carcase lovite sau sparte. In acest caz se desfac tolele cu toata atentia, pentru a nu se rani mainile, apoi tolele se strang in manunchi cu ajutorul unor bucati de sarma, astfel ca sa nu se risipeasca. Pachetul de tole E+I astfel obtinut se ambaleaza ...

Alte referate despre: transformatoare de putere, transformatoare electrice, transformatoare

Proiect Masini - Transformatorul trifazat

Proiect Masini - Transformatorul trifazat:Se va proiecta un transformator trifazat de putere în ulei, de tip exterior pentru reţele de 50Hz caracterizat de datele nominale :
1.putere nominală, Sn=630 KVA; 2.raportul ;3.schema şi grupa de conexiuni : Yy 012;4.reglajul tensiunilor ±5%;5.tensiunea de scurtcircuit, Uk=6%;
6.pierderile de scurtcircuit, Pk=9720 W;7.pierderile la funcţionarea în gol, P0=1920 W;8.curentul la funcţionarea în gol, i0=2,4%;Proiect Masini - Transformatorul trifazat.

Alte referate despre: masini electrice transformarea trifazice, transformatoare trifazate, transformator trifazat

Curentul electric

Voltul
Un volt (simbol V) este unitatea de măsură a tensiunii electromotoare sau a diferenţei de potenţial. Denumirea a fost dată după numele savantului italian Alessandro Volta, care a inventat bateria electrică. Voltul reprezintă diferenţa de potenţial între două puncte ale unui conductor parcurs de un curent de un amper, când puterea disipată de acesta este de un watt.

Alte referate despre: curentul electric, efectele curentului electric, curentul electric referat

Curentul alternativ

Ele se bazează pe proprietatea oxizilor unor metale ca aluminiul şi tantalul, de a conduce într-un sens şi de a prezenta o rezistenţă de blocare mare în celălalt sens. De aceea, aceste condensatoare sunt polarizate.

Alte referate despre: curent alternativ, curentul alternativ, circuite de curent alternativ

Transformatorul trifazat

1. Desenul de ansamblu din trei vederi, parţial secţionate, la scarã şi schema electricã corespunzătoare grupei de conexiuni;
2. Caracteristica de funcţionare.

Alte referate despre: transformatorul trifazat referat, transformatoare trifazate referat, transformator trifazat referat

Transformata Laplace radida

Laplace s-a născut pe 23 martie, 1749, in Baeumont-en-Auge, un oraş din Normandia. Tatăl său a fost sărac, şi Pierre-Simon a primit educaţie puţin mai târziu. Vecinii mai bogaţi s-au interesat oarecum de el şi l-au trimis la universitate în Caen. Acolo s-a descurcat foarte bine în matematică. La vârsta de 18 ani a mers la Paris cu o scrisoare in care explica principiile mecanicii pentru a o da lui Jean d'Alembert, un matematician de seamă la acea vreme. D'Alembert a fost impresionat şi l-a ajutat pe tânărul Pierre să obţină un post de profesor de matematică la Şcoala Militară.

Alte referate despre: referate transformata laplace radida, transformata laplace, transformata laplace referat

Curente economice in Romania

Curente economice in Romania
Dionisie Pop Martian (1825-1865) este considerat a fi initiatorul scolii economice protectioniste si al unui curent de gandire favorabil dezvoltarii industriei in tara noastra. In "Economia sociala" si "Analele statistice", D.P. Martian a pus bazele "doctrinei intereselor materiale ale societatii romanesti", in activitatea sa conducandu-se, asa cum avea sa sublinieze el, dupa un principiu cardinal : emanciparea economica a natiunii.

Alte referate despre: curente economice, idei si curente economice, curente economice in romania

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

Ultima expresie se numeşte forma exponenţială a mărimii complexe. Utilizând această formă : U = U • e = 127 • e ;
I = I • e = I = 2A.
Discuţii suplimentare :

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, referat circuite electrice de curent alternativ

Gestionarea activelor curente

Această cerinţă priveşte activele lichide curente ale întreprinderii ca şi activele productive precum terenurile, clădirile şi echipamentele de producţie.

Alte referate despre: gestionarea activelor curente, gestionarea activelor curente la intreprindere, gestionarea activelor curente clasificare

Curentii oceanici

Curentii formati de vanturile regulate si care stau per-manent sub infulenta lor poarta numele de "curenti de deriva"(exemplu: deriva vanturilor de vest in jurul Antarcticii). Majoritatea curentilor insa circula impinsi de apa din spate si dupa ce ies din raza de actiune a vanturilor acestia sunt curenti liberi.

Alte referate despre: curentii oceanici din oceanul atlantic, curenti oceanici, curentii oceanici

Curente literare

Reprezentati: Hugo,Schiller,Puskin,Byron,Scott,
Eminescu,Kogalniceanu,Alexandrescu , vasile Carlova,

Alte referate despre: curente literare, curentele literare, curente literare in literatura romana
Referate afisate : 16
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.