Tratare reciclare desuri de hartie

Reciclarea desurilor pe baza de hartie

In zilele noastre , hartia noua se fabrica in general avand ca baza pasta mecanica sau celuloza.Totusi trebuie sa subliniez ca producerea celulozei din lemn realizeaza o puternica poluare a atmosferei si a apelor .Fibrele de celuloza sunt extrase din lemn cu ajutorul produselor chimice sulfuroase apoi albite. Poluarea mediului poate fi redusa gratie tehnologiilor moderne si utilizarii crescande de maculatura. Fibrele sunt extrase din maculatura si folosite pentru fabricarea hartiei noi.

Maculatura se dizolva in multa apa pana se reduce la o pasta lichida , impuritatile mari precum si materialele plastice, metalele ,etc. sunt extrase , apoi se adauga produse chimice pentru a elimina cerneala tiparita. In masina de hartie, aceasta pasta trece printr-un numar mare de bobine, aici apa fiind extrasa si astfel se obtine hartia reciclata, care poate fi folosita din nou.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 104kb
Downloads: 13
Materia: Biologie

Reciclarea deseurilor si a reziduurilor

Criza materiei organice din sol se explica prin diminuarile de recolta si prin cresterea adancimii de prelucrare a solului. Solul este un mediu favorabil reciclarii majoritatii deseurilor organice produse in special de zona casnica si partial de industrii (namolul de la statiile de epurare). Pentru a ilustra complexitatea acestui fenomen reciclare -> liniile tehnologice ale unei statii de valorificare a reziduurilor menajere din orasul Roma (benzi transportoare, separarea materialelor in functie de natura lor, fermentare si compostare, spaalare si sterilizare etc.)

Alte referate despre: reciclarea deseurilor si a reziduurilor, reciclarea deseurilor, reciclarea deseurilor referat

Reciclarea aplicata in industria japoneza de autoturisme

Deasemenea, 15 milioane de bucăţi aparatură de uz casnic sunt scoase din uz. Toate aceste deşeuri conţin numeroase resurse pierdute.
Un exemplu în acest sens este un calculator electronic.Acesta este un dispozitiv mic, dar care necesită în fabricaţie 0,01g aur , echivalentul a 18 yeni. Cum doar o asemenea cantitate e utilizată, este greu de recuperat. Problema apare atunci când se ia în calcul întreaga producţie japoneză care este de 100 milioane calculatoare de buzunar, ceea ce înseamnă un consum de 1 tonă de aur. Această tonă este evacuată în mediu, fără a mai fi recuperată. Astfel de produse folosesc cantităţi mici de materiale auxiliare ca să îmbunătăţească performanţa produselor. Aceste cantităţi mici de materiale sunt dificil de recuperat şi un astfel de consum nu mai poate fi susţinut.
Industria japoneză ...

Alte referate despre: reciclarea aplicata in industria de autoturisme, industria japoneza, termodinamica biologica si aplicatii in industria alimentara

Recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc

Dar, reesaparea anvelopelor nu face decat sa amane problema evacuarii definitive a anvelopelor, pentru ca o carcasa nu poate fi utilizata la infinit. Anvelopele uzate pun probleme chiar si pentru cele mai sofisticate sisteme de gospodarire a deseurilor. Anvelopele sunt constituite din materiale polimerice complexe, cu un adaos mare de diferite alte componente, recuperarea acestei valori adaugate fiind o operate periculoasa si determinand mari consumuri energetice.

Alte referate despre: recuperarea si reciclarea deseurilor de cauciuc, reciclarea deseurilor de cauciuc si anvelope, reciclarea deseurilor din cauciuc

Reciclarea energiei bateriilor

Cumpărăm bunuri frumos ambalate, legume în casolete de plastic, sucuri în cutii de aluminiu, aparatură electrică, electronică şi de uz casnic în înveliş de carton, scutece de unică folosinţă, detergenţi, baterii şi ulei de maşină, cauciucuri, mobilă şi multe altele. Primim pungi de plastic la piaţă sau la magazin.

Alte referate despre: reciclarea energiei bateriilor, reciclarea energiei bateriilor ppt, reciclarea energiilor din baterii

Dispozitiv pentru reciclarea hartiei

Preturile de depozitare variaza foarte mult in functie de zona, si piata materialelor reciclate este intr-o crestere exploziva. Programele de reciclare proiectate adecvat si implementate complet pot fi deplin competitive cu depozitarea sau incinerarea reziduurilor. In prezent sunt disponibile numeroase tehnici de eficientizare a reciclarii, unele din ele fiind in curs de testare si implementare

Alte referate despre: dispozitive pentru reciclarea hartiei referate, reciclarea hartiei, reciclarea hartiei referat

Emisia hartiilor de valori

Emisia hartiilor de valori - Mecanizmul acestei miscari este stiut: creste cererea la marfurile (serviciile) oarecare, respectiv cresc preturile lor, cresc veniturile de la producere, si in ramurile aceste se indreapta capitalurile disponibile, parasind acele ramuri de producere, la productia carora se micsoreaza cererea si care devin din punct de vedere economic mai putin eficiente. Hirtiile de valoare sunt un mijloc, cu ajutorul carora se asigura lucrul acestui mecanizm. Emisia hartiilor de valori

Alte referate despre: harta valorilor, harta valorilor dirigentie, ingineria valorii emisii

Autismul - definitie, teorii si tratare

În general, simptomele se schimbă odată cu dezvoltarea şi se pot îmbunătăţi considerabil. Un mic segment de indivizi manifestă o înrăutăţire în timp a comportamentului ritualistic-repetitiv.

Alte referate despre: autism definitie, definitie teoria imigrationista, autismul definitie

Harta oarba

Harta oarba cu ape si orase

Alte referate despre: harta oarba, harta oarba a lumii, harta oarba a romaniei

Harta apelor curgatoare din Romania

Devenita sotia regelui , SEHEREZADA reuste sa-si scape viata
,istorisindu-I sotului povesti de care acesta nu se mai satura
ascultandu-le .

Alte referate despre: harta apelor curgatoare din romania, harta apelor curgatoare, harta ape curgatoare

Harta procesuala - Procedura operationala, biletul de calatorie pentru pasageri in cadrul Companiei Tarom

-Daca pe parcursul (UCR) procesului de raportare sunt gasite cupoane 22522g616w cu statutul "Boarded", un mesaj continand numarul biletului/ cuponului, FOID, detalii despre zbor, etc. este transmis intr-o coada pe un PID special configurat din departamentul financiar (PDQ).
-Dupa UCR, informatiile updatate sunt transferate in sistemul "in-house" al companiei prin PDQ. Dupa primirea datelor de la SITA, trebuie transmis un mesaj de confirmare a receptionarii datelor.

Alte referate despre: elaborarea unei proceduri operationale, proceduri operationale spitale, proceduri operationale

Tratarea lipsurilor si degradarilor la vagoanele CFR - proiect de absolvire

Personalul CFR care are în primire vagoanele trebuie să le supravegheze şi să le asigure integritatea, răspunzând în limita atribuţiilor sale de serviciu pentru orice pagubă produsă, potrivit dispoziţiilor din prezentele instrucţiuni.

Alte referate despre: lipsuri si degradari la vagoane, lipsuri si degradari la vagoanele de marfa, vagoane cfr

Harta seismica a Romaniei

Cele mai multe case de lemn ale Bucurestiului din acea vreme au ars, dar nu au existat date privind pierderile de vieti omenesti. "De-ar fi tinut mai mult poate se strica pamantul, cufundandu-se, caci in multe locuri s-a desfacut pamantul jelind apa (ori pacura, dupa unele cronici-n.r.)"

Alte referate despre: harta seismica a romaniei, harta seismica, harta seismica bucuresti

Istoricul hartilor

Cel mai vechi Jurnal de bord datează din 1490 iar din secolul XIII şi secolul XIV sunt evindenţiate adâncimile,farurile, mareele din porturi, aceste jurnale erau numite de portughezi Portolan. In anul 1420 întemeiază regele Portugaliei (Henric Navigatorul) o şcoală de marină pentru a putea continua cercetarea mai departe a ţărmului african.

Alte referate despre: istoria hartilor, istoricul hartilor, istoria hartii

Tratarea osteoporozei

Utilizarea hormonilor glucocorticoizi in afectiunile reumatismale
Avind in vedere ca numitorul comun in toate reumatismele inflamatorii si bolile tesutului vasculoconjunctiv este procesul inflamator, este evident ca toate aceste suferinte vor beneficia de tratamentul cu hormoni glucocorticoizi, substante potente antiinflamatoare si imunosupresive.

Alte referate despre: tratarea osteoporozei, medicamente pentru tratarea osteoporozei, tratarea apelor
Referate afisate : 15
Medie note: 7.92 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.