Tratatul de la paris

Tratatul de la Paris

In iulie 1950 guvernul belgian si cel olandez au propus ca activitatile Inaltei Autoritati sa fie periodic revizuite de un forum compus din reprezentanti guvernamentali. Germania si-a dat acordul - prin cancelarul Konrad Adenauer - la Declaratia Schuman considerand ca imporatanta acestui proiect este in primul rand politica si apoi economica.

Italia, Belgia, Luxemburg si Olanda au raspuns invitatiei continute in Declaratia Schuman si au semnat, alaturi de Franta si Germania, Tratatul de la Paris prin care ia fiinta Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului pentru o perioada de cincizeci de ani de la data intrarii in vigoare. Noua entitate a creat o noua temelie in principal prin doua elemente :Scopurile politice erau extrem de ambitioase si cuprindeau nu numai crearea unei zone comerciale libere, ci si bazele unei bazele unei piete comune prin faptul ca otelul, carbunele, fierul constituie materialele de referinta pentru orice societate industrializata ;

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 506
Materia: Istorie

Tratatul de la Maastricht

În final, s-a reuşit ratificarea tratatului de către regină şi depunerea instrumentelor de ratificare la 2 august 1993. În cazul Germaniei, s-a realizat acordul pentru revizuirea constituţională şi s-a votat ratificarea tratatului, dar legea respectivă a trebuit să fie supusă Tribunalului Constituţional, care la 12 octombrie 1993 a statuat asupra compatibilităţii Tratatului de la Maastricht cu Constituţia.

Alte referate despre: tratatul de la maastricht, tratatul de la maastricht referat, referat tratatul de la maastricht

Tratatul de la Versailles

Pentru pagubele provocate în timpul războiului de Aliaţi, Germaniei i sa cerut să facă reparaţii financiare extinse. Pe lângă bani, plata a fost făcută şi sub formă de nave maritime, trenuri, animale şi resurse naturale. Dificultăţi au apărut însă în colectarea plăţilor, iar situaţia nu a fost reglementată decât după conferinţa de la Lausanne în 1932.

Alte referate despre: tratatul de la versailles, tratatul de la versailles 1919, tratatul de la versailles referat

Romania in Tratatul de la Varsovia

La intrarea Armatei Rosii in Romania(1944), partidul comunist avea efective scheletice si, fara interventia fatisa si brutala a Moscovei, nu avea nici o sansa de a lua puterea. Dupa moartea lui Stalin, echipa lui Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a considerat suficient de puternica pentru a se dispensa de prezenta Armatei Rosii. Plecarea militarilor sovietici aflati in Romania a fost totusi rezultatul unei decizii a conducerii sovietice si nu rezultatul unei demersurilor lui Gheorghiu-Dej. Hotararea Kremlinului a fost determinata de ratiuni politice si economice. Ostil destalinizarii promovata de N.S. Hrusciov si considerandu-se amenintat de posibile actiuni sovietice de al inlatura, Gheorghiu-Dej a folosit, cu remarcabila abilitate, disparitia constrangerii reprezentate de prezenta militara sovietica pentru a se prezenta ca un mediator in schisma aparuta in lagarul socialist, ca urmare a conflictului tot mai ascutit dintre Moscova si Beijing. Declaratia din aprilie 1964 a CC al PMR a devenit o ...

Alte referate despre: tratatul de la varsovia, romania si tratatul de la varsovia, romania in tratatul de la varsovia

Tratatul de Alianta din 1833

După părerea sa, deşi îi sunt favorabili, regale este prea slab, iar Dimitrie Sturza, ministrul de atunci al Afacerilor Externe, nu are influenţă. Prin urmare, el considera că apropierea va fi realizată, dacă va fi câştigat pentru această cauză Ion C. Brătianu, considerat singurul capabil să dea o garanţie pentru consolidarea unei asemenea apropieri.

Iniţiativa unei apropieri a României de Puterile Centrale a pornit deci de la Berlin, ea găsind un ecou favorabil la Viena înainte de a-l avea la Bucureşti. Ce-i drept, atitudinea lui Kalnoky pare surprinzătoare dacă avem în vedere încordarea ce survenise în raporturile româno-austro-ungare în vara anului 1883. Într-un cunoscut şi mult comentat discurs ţinut la un mare banchet dat cu ocazia dezvelirii statuii lui Ştefan cel Mare la Iaşi, senatorul Petre Grădişteanu şi-a exprimat speranţa că regale „va recuceri acele pietre preţioase care lipsesc încă coroanei” domnitorului moldovean.

Alte referate despre: tratatul de alianta, tratate si aliante internationale de la mircea cel batran pana la 1859, tratatul de alianta cu puterile centrale

Furtuna in Pacific - agresiunea japoneza si tratatele de la Pearl Harbour

"Furtuna in Pacific - agresiunea japoneza si tratatele de la Pearl Harbour"
Trupele germane au inaintat mai intai spre sud la 25 Iulie 1941 cand japonica a anuntat ca isi asuma protectoratul asupra intregului teritoriu ai Indochinei Franceze.Dupa putin timp Roosvelt a luat trei masuri:a inghetat toate activele Japoneze din Statele Unite,a limitat exporturile de petrol catre Japonia si a inglobat fortele armate din Filipine in Armata Statelor Unite si l-au numit comandant pe generalul Douglas MacArthur in fruntea fortelor americane.

Alte referate despre: agresiunea japoneza in pacific, furtuna in pacific, informatii agresiunea japoneza de la pearl harbour

Tratatul de la Amsterdam

Partea a treia contine prevederile generale si finale ale Tratatului: noul sistem de numerotare a articolelor (in Tratatul de la Maastricht, indexarea era facuta prin litere, prin Tratatul de la Amsterdam
este inlocuita cu o indexare pe baza de cifre), procedura de ratificare, versiunile lingvistice, perioada de valabilitate nelimitata.

Alte referate despre: tratatul de la amsterdam, tratatul de la amsterdam referat, referat tratatul de la amsterdam

Evolutia tratatelor

Actul privitor la alegerea reprezentantilor Adunarii prin sufragiu universal direct, semnat in 1976 dar ratificat doar in 1978 de statele membre. Acest Act asigura baza legala pentru alegerea directa a Parlamentului European stabileste unele reguli pentru desfasurarea lor, dar nu mareste puterile Parlamentului. Tratatele de accedere (Treaties of Accesion) au asigurat largirea Comunitatii prin includerea Danemarcei, Irlandei si Marii Britanii semnat in 1972 si intrat in vigoare in 1973, Grecia, semnat in 1979 si intrat in vigoare in 1981, Spania si Portugalia semnat in 1985 si intrat in vigoare in 1986. Ele au asigurat baza juridica si pentru largirile succesive din 1995, 2004 si 2007.Actul Unic European. Semnat in februarie 1986 dar intrat in vigoare la jumatatea anului 1987 datorita greutatilor de ratificare din partea Irlandei.

Cele mai importante masuri din Actul Unic European se refera la :
1.incorporarea in Tratatul asupra Comunitatii Europene un numar de noi politici in unele ...

Alte referate despre: evolutia tratatului de la li8sabona, evolutia tratatului internatinal, evolutia tratatelor cu privire la concurenta

Tratatele internationale

Regimul juridic al tratatelor este reglementat în doua documente internationale de referinta – Conventia privind dreptul tratatelor încheiate de catre state (Viena, 1969) si Conventia privind dreptul tratatelor încheiate de catre state si organizatii internationale (Viena, 1986). Conform primei Conventii, tratatul reprezinta “un acord international încheiat între state în forma scrisa si guvernat de dreptul international, fie ca este consemnat într-un singur instrument sau în doua, ori mai multe instrumente conexe si oricare ar fi denumirea sa particulara” "Tratatele internationale" 1.2. Elementele tratatului si denumirea Elementele esentiale ale tratatului sunt: "Tratatele internationale" a. subiectele sau partile tratatului, respectiv statele sau alte subiecte de drept international; ...

Alte referate despre: tratatele internationale, tratatul international, tratate internationale

Organizatia tratatului Atlanticului de Nord

Regulile si procedurile care se aplica administrarii financiare se bazeaza pe transparenta. Administrarea bugetelor este realizata sub directa coordonare a comitetelor de buget civil , militar si a celui pentru infrastructura. Acestea sunt compuse din reprezentanti ai fiecărui stat membru.

Alte referate despre: organizatia tratatului atlanticului de nord, organizatia tratatului atlanticului de nord referat, referat organizatia tratatului atlanticului de nord

Paris

It is a town for bohemians, lovers and fans of the great fashion houses. It is called "The City of Lights" as a tribute given to intellectual geniuses, but also for the incomparable architectural beauty. Paris surprises everybody but in any case it doesn't disappoint you. There have been made hundreds of movies, there have been written thousands and thousands of books about Paris and all of them had the same conclusion.

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Tratat despre iubire

Circumstantele, departarea ii vor putea impiedica nutrirea necesara si atunci iubirea aceasta va pierde din volum,se va preface intr-un firisor sentimental,scurta vana de emotie ce va continua sa izvorasca in subsolul constiintei.Acesta e simptomul adevaratei iubiri :a fi alaturi de obiectul iubit,intr-un contact si o proximitate mai profunde decat cele spatiale.Este o convietuire de tip cital cu celalalt”.

Alte referate despre: tratat despre iubire, tratat de iubire, tratat despre iubire scribd

Paris

Procédé par un temple Gallo-Romain ŕ Jupiter, ŕ un basilica chrétien, et ŕ une église de Romanesque, construction du Notre-Dame De Paris a commencé dans 1163 pendant le rčgne de pape Alexander de Louis VII. qu'cIii a étendu la pierre de base. L'idée de remplacer l'église de Romanesque occupant l'emplacement - la cathédrale de la rue Etienne (fondé par Childebert dans 528) - était celle d'évęque Maurice de Sully (qui mort en 1196). (quelques comptes réclament qu'il y avait deux églises existant sur l'emplacement, un ŕ la Vierge Mary, l'autre ŕ la rue Stephen.) La construction a été accomplie approximativement 200 ans aprčs dans environ 1345.
Le choeur a été accompli en 1182; le nave en 1208, et le circa occidental 1225-1250 d'avant et de tours. Une série de chapelles a été ajoutée au nave pendant la période 1235-50, et pendant 1296-1330 ŕ l'apse (Pierre de Chelles et Jean Ravy). Les croisements de transept étaient construction en 1250-67 par Jean de ...

Alte referate despre: paris referat, referat in franceza despre paris, referat despre paris

Tratatul de la Maastricht - uniunea monetara

Un al doilea deziderat al Uniunii este afirmarea identitatii sale pe
scena internationala, in special, prin punerea in practica a unei
politici externe si de securitate comuna, prin aceasta intelegendu-se
definirea unei politici de aparare comuna.

Alte referate despre: tratatul de la maastricht - uniunea monetara, referate tratatul de la maastricht uniunea monetara, tratatul de la maastricht politica monetara

Paris

On trouve des jardins anciens dans le coeur de Paris comme celui des Tuileries et celui duLuxembourg. Le jardin des Tuileries a ete cree au XVIe siecle, sur la rive droite de la Seine, a proximite du Louvre pour le palais eponyme aujourd'hui disparu.

Alte referate despre: tratatul de la paris, liviu rebreanu metropole paris un vagon de romani, paris wikipedia

Paris

Paris-orasul lumina al lumii- este situat in partea central- nordica a tarii pe fluviul Sena ,in aval de confluenta acestuia cu Marna ,ocupand un relief jos (25-350m) format din terase ,campii si coline domoale (Montmartre, Saint Genevieve ,Chaumont ,Cailles).Paris

Alte referate despre: referat franceza paris, referat despre paris in limba franceza, orasul paris

Tratatele si institutiile Uniunii Europene

Tratatul privind crearea Comunitatii Europene a Energiei Atomice (EURATOM)A fost semnat la Roma la 25 martie 1957 si a intrat in vigoare la 1 august 1958. Punctele forte ale tratatului vizau crearea unei piete unice pentru materialele si echipamentele nucleare, stabilirea legislatiei nucleare comune, introducerea unui sistem comunitar pentru vanzarea materialelor fisionabile, introducerea unui sistem de supraveghere a folosirii energiei nucleare in scopuri pasnice si standarde comune pentru siguranta nucleara si pentru sanatatea si siguranta populatiei si a muncitorilor impotriva radiatilor ionizante.

Alte referate despre: referate institutiile uniunii europene tratate, institutiile uniunii europene referat, institutiile uniunii europene
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.