Turcia-date generale

Turcia - date generale

Detine relicve vechi ca :
Sfanta Sofia este un locas de cult printre cele mai impunatoare si frumoase din lume. Este lacas de cult bizantin terminat in 537 e.n. a servit ca o catedrala in vechiul oras bizantin si este transformata in moschee dupa 1453 ,anul in care Constantinopolul este cucerit de otomani .

Cladirea initiala a fost distrusa in 532 intr-un incendiu .Imparatul Iustinian I a ordonat reconstructia catedralei care s-a terminat in 537 ,cu toate ca finisajele au continuat pana in 563. Astfel Sfanta Sofia a devenit un loc de pelerinaj ,de aceea a fost decorata cu aur , mozaicuri , candelabre din cristal si picturi religioase faimoase pentru finetea cu care au fost lucrate .

Ea a fost transformata in ctedrala catolica de catre primii cruciati din 1204 , a devenit ortodoxa in 1261 . In 1453 , Sfanta Sofia a fost transformata in moscheie , i s-au adaugat minarete , aurul a fost furat , mozaicurile au fost acoperite cu ciment . A functionat ca moscheie pana in 1930 , iar ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 2189
Materia: Geografie

Istanbul

Important centru economic si punct strategic la trecerea intre Marea Mediterana si Marea Neagra ,orasul Istanbul ,pastreaza si astazi numeroase vestigii din indelungata lui existenta ,de peste doua mii de ani cum ar fi: elegantul si impresionantul aspect roman ,realizat in anul 378 de imparatul Valens; uriasele ziduri ale cetatii ,construite succesiv de mai multi imparati, monumentala biserica Sfanta Sofia ,ridicata de Justinian intre 532-537 ,si numeroasele biserici bizantine ,azi transformate in geamii ,precum si imensele ,dar gratioasele moschei ridicate de turci ,care isi profileaza minaretele pe albastrul senin al cerului.

Alte referate despre: istanbul referat, referat istanbul, istanbul

Turcia - Istanbul si Kudasasi

Este unul dintre orasele cu cea mai bogata istorie, cat si unul dintre cele frumoase, incantatoare si vii orase din lume. Are o atmosfera numai a lui, cu stilul sau de viata, oamenii sai, atractiile sale. In Instanbul trebuie sa aveti grija cum va petreceti timpul pentru ca orasul are multe de oferit turistilor de pretutindeni. Vechile palate, moscheile din epoca otomana, bisericile, bazarul si toate celalalte sunt locuri minunate care merita vizitate
Dintre palate amintim Palatul Topkapi construit pe malul Marii Marmara; Palatul Dolmabahce construit la mijlocul secolului 19 de sultanul Abdulmecit I; Palatul Beylerbeyi, construit in secolul 19 de sultanul Abdulaziz din marmura alba; PalateleYildiz si Goksu.

Alte referate despre: turcia istanbul, turcia - istanbul, prezentare power point turcia istanbul

Turcia - raport de tara

Marea majoritate a ţării este acoperită de munţi: la nord - masivul Ponti, în centru - regiunea muntoasă Anatolia, la sud - masivul Taurus. În partea de sud a Anatoliei se înalţă vulcani inactivi, în a căror rocă moale s-au construit cunoscutele şi bizarele oraşe subterane din Cappadocchia. Din Azerbaidjan se întinde la sud marele lac sărat Van şi regiunea muntoasă Hakari (4168 m).

Frecventele cutremure, gheizerele şi activitatea post-vulcanică ne indică faptul că toată suprafaţa este activă tectonic. Partea europeană este acoperită de masive muntoase înconjurate de câmpii roditoare. Cu toate că Turcia este situată geografic într-un loc în care condiţiile climaterice sunt mai de grabă temperate, natura diversă a reliefului, în special munţii care se întind de-a lungul coastelor, duce la diferenţe semnificative între condiţiile climaterice ale diferitelor regiuni.

În vreme ce zonele de coastă se bucură de un climat mai blând, platoul ...

Alte referate despre: turcia raport de tara, raport de tara turcia, raport de tara

Baza de date Microsoft Acces

de descriere ,care rezidă în definirea structuriidatelor, a relaţiilor dintre acestea şi a condiţilor de acces la informaţile conţinute în baza de date;
de actualizare, care presupune inserarea, redactarea şi suprimarea datelor;
de interogare a BD, care permite obţinerea diferitor informaţii din BD conform unor criterii de căutare;
de obţinere de date noi, care constă în prelucrarea informaţiei iniţiale în scopul obţinerii unor totaluri, medii etc.;
de întreţinere, care constă în crearea copiilor de rezervă, compactarea BD şi repararea ei în cazul deteriorării;
de securitate a datelor, care rezidă în protejarea BD împotriva accesului neautorizat şi în atribuirea drepturilor de acces.

Alte referate despre: baze de date microsoft acces, baza de date microsoft acces, baza de date microsoft acces frezerie

Fox Pro baze de date

Fox Pro baze de date:Se bazeaza pe structuri de reprezentare arborescente si tipuri de relatii 1 la 1 si 1 la n. Cu ajutorul acestui model, structura bazei de date poate fi reprezentata sub forma unui arbore cu un nod radacina (trunchiul) si celelalte noduri (ramuri) contin colectiile de date.

Alte referate despre: fox pro baze de date, visual fox pro baze de date, programe fox pro baze de date

Moscheea Albastra

Moscheea sultanului Ahmet este cunoscuta in toata lumea ca Moscheea Albastra datorita liniilor albastre si pe alocuri verzi de pe toata cladirea dar si datorita interiorului acesteia care este predominant albastru. Ferestrele in numar de 260 sunt de asemenea decorate si colorate in culoarea predminata – albastra si au fost aduse special dinVenetia.

Alte referate despre: moscheea albastra, despre moscheea albastra, rezumat moscheea albastra

Baze de date - prezentare PowerPoint

Baze de date - prezentare PowerPoint
Entitate – obiect (concret sau abstract) reprezentat prin proprietăţile sale.
Proprietatea – exprimată prin perechea (atribut, valoare); O entitate are mai multe atribute. Fiecărui atribut i se asociază o mulţime de valori.

Alte referate despre: baza de date in powerpoint exemplu, baza de date powerpoint, baza de date in access powerpoint
Referate afisate : 8
Medie note: 7.74 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.