Turnul eiffel

Turnul Eiffel

Structura a fost construita intre anii 1887-1889. Aceasta urma sa serveasca drept arc de intrare la Expozitia Universala (1889), un targ mondial ce sarbatorea centenarul Revolutiei franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 si deschis pentru public la 6 mai.

300 de muncitori au unit 18.038 de piese de otel, folosind doua milioane jumatate de nituri. Luand in considerare standardele de siguranta din acel moment, este remarcabil faptul ca un singur muncitor a murit la constructia turnului, si anume in timpul instalarii lifturilor. Lifturile originale functionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.

Turnul are 300 m inaltime, excluzand antena din varf, ce mai adauga 20 de metri, si o greutate de peste 10.000 de tone. Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani. Depinzand de temperatura aerului, Turnul Eiffel isi schimba inaltimea cu cativa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 109kb
Downloads: 1325
Materia: Geografie

Orasul Paris

În 1870 războiul franco-prusac s-a încheiat cu un asediu al Parisului şi a Comunei Parisului, care s-a predat în 1871 după o iarnă de foamete. Turnul Eiffel, cel mai cunoscut simbol al Parisului, a fost construit în 1889 într-o perioadă de prosperitate cunoscută ca La Belle Époque.

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris - obiective turistice

Turnul are 300 m înălţime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, şi o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit, era cea mai mare clădire din lume. Întreţinerea turnului include 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi schimbă înălţimea cu câţiva centimetri datorită contracţiei şi dilatării aliajului de metale.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Paris

Zonele industiale sunt dipuse la periferia Marelui Paris( regiunea Sena ,Le Bourget s.a ). Sunt cunoscute in deosebi firmele de autoturisme Renault ,Citroen ,Simca ,sele de avioane din gama Airbus, sau produsele cosmetice care au dus faima acestui oras prin calitatea si stilul deosebit al acestor marfuri .In domeniul financiar aici isi au sediul peste 40 de banci importante ,incepand cu Banca Frantei(1800) ,Banca Rothschild, s.a. Bursa din Paris (a treia ca importanta dupa cele din New York si Londra ).

Capitala franceza Paris este in acelasi timp un important nod de transport ,aici converg 11 magistrale feroviare (inclusiv liniile moderne TGV si mai recent ,Eurotunelul) : 25 magistrale rutiere; 3 mari aeroporturi internationale (Charles de Gaulle ,Orly , Le Bourget) ; port fluvial pe Sena ;metrou inaugurat inca din anul 1900 (276 km lungime ) etc.

Coordonate edilitar ...

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Micul paris

Bucureşti este capitala şi cel mai mare oraş din România, localizat în sud-estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunărea pe malurile Dâmboviţei, un afluent al Dunării. El este situat într-o zonă de câmpie şi incluzând zonele suburbane acoperă o suprafaţă de 300 kilometrii pătraţi.

Alte referate despre: micul paris, bucuresti micul paris, bucuresti micul paris referat

Turnul Eiffel

Proiectat de eminentul arhitect Gustave Eiffel, Turnul Eiffel a fost semnalul de începere a unei epoci noi de tehologie. Cu aspectul său industrial, dar şi elegant, turnul simboliza perioada cunoscută sub numele de Belle Epoque, în care frumuseţea şi invocaţia în arhitactură au fost extreme de preţuite, în ultima parte a secolului XIX.

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Turnul din Pisa

Turnul din Pisa:In 9 august 1173, a inceput constructia Turnului inclinat, care gazduia clopotele imensei catedrale din Piazza dei Miracoli (Piata Miracolelor). La momentul respectiv, Pisa reprezenta o importanta putere comerciala si era unul dintre cele mai bogate orase din lume, iar turnul clopotelor era cel mai mare vazut vreodata in Europa. Totusi, cand turnul avea doar trei etaje, constructia a fost oprita dintr-un motiv necunoscut.

Alte referate despre: turnul din pisa, referat turnul din pisa, turnul din pisa referat

Capitalele Europei

Premiul Olimpiadei de Matematica de anul acesta a fost o excursie in Europa. Au plecat in aceasta calatorie elevii care au obtinut locul I, II, respectiv III la faza pe municipiu. Printre norocosii castigatori m-am aflat si eu, asa ca mi-am facut bagajele si la drum! Punctul de pornire a fost capitala tarii, Bucuresti. Ea este situata in sudul Romaniei, in Campia Romana, pe cursurile inferioare ale Dambovitei si Colentinei, la o altitudine de 70- 90m.

Alte referate despre: tarile si capitalele europei, capitalele europei, statele si capitalele europei

Parcs et Jardins de Paris

Le square Emile-Chautemps est particulièrement remarquable pour sa composition mais aussi pour les monuments qui lui sont associés. Au centre, une colonne commémorative en granit du Jura a été érigée à la gloire des armées du Second Empire. Sur le socle figurent quatre grandes victoires de la guerre de Crimée : Alma (20 septembre 1854), Inkermann (5 novembre 1854), Tchernaïa (16 août 1855) et Sébastopol (8 septembre 1855).

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Turnul Eiffel

Emile Nouguier si Maurice Koechlin, cei doi ingineri sefi din compania lui Eiffel, au avut ideea unui turn foarte inalt in iunie 1884. Era conceput ca un pilon imens format din patru coloane de grinzi cu zabrele, separate la baza si unite in varf, insa legate cu grinzi orizontale la anumite intervale. La acel moment compania stapanea la perfectiune constructia de suporti pentru poduri. Proiectul turnului era o extensie al acestui principiu pana la o inaltime de aproximativ 300 de metri – echivalentul simbolic a 1000 de picioare. Pe 18 septembrie 1884 Eiffel inregistrase un patent pentru “o noua configuratie ce permitea constructiilor metalice de tip pilon sa depaseasca 300 m”.
Sauvestre a propus piedestaluri masive de zidarie, arce monumentale care sa lege coloanele si primul nivel, hale cu pereti de sticla la fiecare nivel, un design sferic pentru varf si numeroase alte elemente pentru a decora structura. In final, proiectul a fost simplificat, insa anumite elemente, precum marile ...

Alte referate despre: turnul eiffel referat in franceza, referat franceza turnul eiffel, referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel.La 31 martie 1889 este inaugurat la Paris Turnul Eiffel, intr-o ceremonie prezidata de Gustave Eiffel, cel care a proiectat turnul. La eveniment au participat primul-ministru francez Pierre Tirard, alti cativa demnitari si 200 de constructori.Turnul Eiffel

Alte referate despre: referat turnul eiffel, referat turnul eiffel in franceza, referat in limba franceza despre turnul eiffel

La tour eiffel

La tour eiffel - Les plus spectaculaires de ses transformations sont aussi les plus superficielles : la couleur de sa peinture qui a changé 6 fois au cours de son histoire et les effets lumineux dont elle a été parée soit pour un jour, soit pour plus longtemps. Ainsi après différentes manières de l'illuminer, la dernière met en valeur sa structure interne depuis maintenant plus de 10 années.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

La Tour Eiffel

Stephen Sauvestre, architecte en chef des entreprises Eiffel est sollicité et redessine complčtement le projet pour lui donner une autre envergure : il rajoute de lourds pieds en maçonnerie et consolide la tour jusqu’au premier étage par le truchement d’arcs, réduit le nombre de plates-formes de cinq ŕ deux, surplombe la tour d’une « coiffe » la faisant ressembler ŕ un phare, etc.

Alte referate despre: la tour eiffel referat, la tour eiffel in franceza, tour eiffel referat

Alexandre Gustave Eiffel

Alexandre Gustave Eiffel, the biggest architect of all time, was born
in December 15, 1832 in the city of Dijon. After graduating the
Chemistry University in Paris, he worked for a company which produced
railway equipment, which encouraged him to give up chemistry for civil
engineering. When he was almost 25 years old he was charged with the
construction of a bridge over the river Garonne, at Bordeaux. He
adopted a new strategy for the guiding of the pillars and the success
gained for finishing one of the biggest iron structures of that time
gave him a world reputation hard to get.

Alte referate despre: alexandre gustave eiffel, alexandre gustave eiffel referat la franceza, lucrarile lui alexandre gustave eiffel

Tour Eiffel

Elle devait par ailleurs etre detruite a l'expiration de la concession (1909) et fut sauvee grace a sa reconversion dans le domaine militaire, puis par l'installation d'un radio emetteur civil.

Au moment de sa construction de violentes protestations emanerent de plusieurs personnalites, parmi lesquelles Dumas fils, Huysmans, Maupassant, Coppee, Sully Prudhomme, Charles Garnier, Gounod, etc.

Certains d'entre eux firent plus tard amende honorable. Coppee sera lyrique au sujet de la tour. Des 1889, Sully Prudhomme dit tout le bien qu'il en pense. Elle inspire a Gounod lui-meme un petit A© concerto dans les nuages A>>.

Depuis, la tour Eiffel s'est incorporee a la physionomie de Paris. Par un juste retour des choses, les poetes (Apollinaire, Fargue, Cocteau, etc.) et les peintres du XXeme siecle, ces derniers surtout, ont su voir ce que cette construction unique apportait de nouveau: non pas tant Pissarro ou Utrillo, ni meme Van ...

Alte referate despre: le tour eiffel referat, referat tour eiffel, tour eiffel referat in franceza

Caracteristicile tehnologice de turnare

Pentru topitura care se raceste , intra in discutie coeficientul de difuzibilitate termica a ; deci :

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice de turnare, tehnologii de turnare, noi tehnologi de turnare

Turnarea pieselor

Metoda de ob]inere a pieselor prin turnare este cunoscut` de mult timp, fiind una dintre cele mai vechi ramuri ale tehnicii. Aceasta se explic` prin faptul c` de[i procesul tehnologic de formate-turnare cere multe cuno[tin]e tehnice, totu[i utilajul necesar a putut s` fie accesibil omului nc` din cele mai vechi timpuri.

Alte referate despre: turnarea pieselor metalice, turnarea pieselor, turnarea pieselor metaalice

Turnul Babel

În timp ce vestile erau astfel duse de la unul la altul, limbajul li s-a încurcat, astfel cã se cereau materiale de care nu era nevoie si se dãdeau îndrumãri care erau adesea în contradictie cu cele ce fuseserã date. A urmat confuzie si spaimã. Întreaga lucrare s-a oprit. Nu mai putea fi vorba - mai departe - de nici un fel de armonie si conlucrare. Constructorii erau cu totul neînstare sã-si explice aceste ciudate neîntelegeri dintre ei si, în mânia si deznãdejdea lor, se acuzau unii pe altii. Alianta lor a luat sfârst în luptã si vãrsare de sânge. Fulgere din ceruri, ca o dovadã a neplãcerii lui Dumnezeu, au sfãrâmat partea de sus a turnului, aruncând-o la pãmânt.

Alte referate despre: turnul babel, turnul babel referat, legenda turnului babel

Le tour Eiffel

Son exceptionnelle carričre de constructeur est jalonnée en 1876 par le viaduc de Porto sur le Douro, puis celui du Garabit en 1884, ainsi que par la gare de Pest en Hongrie, la coupole de l'observatoire de Nice et l'astucieuse structure de la Statue de la Liberté, avant de culminer en 1889 avec la Tour Eiffel. Cette date marque la fin de sa carričre d'entrepreneur.

Alte referate despre: le tour eiffel referat in franceza, le tour eiffel en francais, referat la tour eiffel
Referate afisate : 19
Medie note: 7.87 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.