Turnul eiffel in franceza

Turnul Eiffel

Structura a fost construita intre anii 1887-1889. Aceasta urma sa serveasca drept arc de intrare la Expozitia Universala (1889), un targ mondial ce sarbatorea centenarul Revolutiei franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 si deschis pentru public la 6 mai.

300 de muncitori au unit 18.038 de piese de otel, folosind doua milioane jumatate de nituri. Luand in considerare standardele de siguranta din acel moment, este remarcabil faptul ca un singur muncitor a murit la constructia turnului, si anume in timpul instalarii lifturilor. Lifturile originale functionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.

Turnul are 300 m inaltime, excluzand antena din varf, ce mai adauga 20 de metri, si o greutate de peste 10.000 de tone. Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani. Depinzand de temperatura aerului, Turnul Eiffel isi schimba inaltimea cu cativa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 109kb
Downloads: 1325
Materia: Geografie

Orasul Paris

Parisul este un departement al Franţei (Paris, 75), parte din regiunea Île-de-France. Parisul este împărţit în douăzeci de arondismente. Aceste arondismente sunt numerotate în spirală, cu primul arrondissement în centrul oraşului.

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris - obiective turistice

Turnul Eiffel (Tour Eiffel în franceză) este o construcţie faimoasă pe schelet de oţel din Paris. Acesta este simbolul Franţei cel mai răspândit la nivel mondial. Numit după arhiectul său, Gustave Eiffel, este una dintre principalele destinaţii turistice, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul şi-a primit cel de-al 200.000.000 invitat pe 28 noiembrie 2002.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Paris

Paris-orasul lumina al lumii- este situat in partea central- nordica a tarii pe fluviul Sena ,in aval de confluenta acestuia cu Marna ,ocupand un relief jos (25-350m) format din terase ,campii si coline domoale (Montmartre, Saint Genevieve ,Chaumont ,Cailles).Paris

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Micul paris

Bucureşti este capitala şi cel mai mare oraş din România, localizat în sud-estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunărea pe malurile Dâmboviţei, un afluent al Dunării. El este situat într-o zonă de câmpie şi incluzând zonele suburbane acoperă o suprafaţă de 300 kilometrii pătraţi.

Alte referate despre: micul paris, bucuresti micul paris, bucuresti micul paris referat

Turnul Eiffel

Deşi se ridică măreţ la 324 m deasupra parisului, acest uluitor triumf al stilului asupra substanţei a fost iniţial gîndit doar ca o structură temporară.La începutul anului 1900 însă,nevoia de comunicaţii wireless a salvat Turnul Eiffel împiedicîndul să ajungă la fiare vechi.Timp de 40 de ani, turnul adeţinut cu mîndrie titlu de cea mai înaltă clădire din lume, în 1929,cînd New York a fot construit Blocul Craysler.

Proiectul lui Eiffel a fost ales din peste 700 de alte proiecte, în parte şi datorită repuraţiei europene a arhitactului ca lider în domeniul aerodinamicii şi al efectului de aripă asupra structurilor înalte din oţel.Eiffel a calculat ca element de susţinere pentru turnul său patru coloane curbate astfel încît să absoarbă integral efectele de înclinare şi balans provocate de vînt.

Iar viziunea sa tehnologică a funţionat. Chiar şi in bătaia celor mai puternice vînturi, turnul niciodată nu s-a înclinat mai mult ...

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Parcs et Jardins de Paris

Et de fait, sa structure est caractéristique du jardin à la française : divisé en parcelles égales, il joue sur la symétrie avec ses allées régulières de marronniers et ses deux bassins ovales ornés de groupes en bronze. Ces bronzes furent conçus par Davioud et exécutés en 1860 : à gauche, en regardant le Conservatoire des Arts et Métiers, les allégories de l'Agriculture et de l'Industrie sont une oeuvre du sculpteur Gumery (1827-1871), à droite, Mercure et la Musique sont signés Ottin (1811-1867) ; les motifs d'ornements sont de Liénard.

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Turnul Eiffel

In 1887, Eiffel a fost de acord sa construiasca ecluzele canalului Panama, un imens proiect, prost gestionat de Ferdinand De Lesseps, ce a avut ca rezultat cel mai mare scandal financiar al secolului.
Acesta a fost cel mai mare contract din intreaga sa cariera de afaceri dar si cel ce prezenta cel mai mare risc. Datorita acestui risc, lui Eiffel i-au fost acordate importante avantaje financiare si garantii guvernamentale, ceea ce i-a permis sa isi colecteze profitul inca de la inceputul proiectului. In ciuda interesului si grijii fata de acest contract, lichidarea Companiei Canalului, in data de 4 februarie 1889, a condus la trimiterea in judecata sub acuzatia de frauda a acestuia impreuna cu De Lesseps si fiul sau, urmata de condamnarea la o sentinta de doi ani de inchisoare si o amenda de 2000 de franci, chiar daca nu a existat nici o proba directa care sa-l invinuiasca pe Eiffel. Cu onoarea si demnitatea grav compromise, el se retrage din afaceri. Sentinta a fost mai tarziu anulata ...

Alte referate despre: turnul eiffel referat in franceza, referat franceza turnul eiffel, referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel-in 1889, in onoarea centenarului Revolutiei franceze, guvernul Frantei a organizat o expozitie internationala si a anuntat un concurs de proiectare a unui monument, care urma sa fie construit pe Champ-de-Mars, in centrul Parisului.

Alte referate despre: referat turnul eiffel, referat turnul eiffel in franceza, referat in limba franceza despre turnul eiffel

Le Tour Eiffel - franceza

Chaque jour, les techniciens de la tour partent en chasse contre le moindre point de rouille, la plus infinime fissire. Quatre-vingt-dix millions defrancs en 1993 : 40 % des recettes pasent en entretien. Mais la tour n’est pas mauvaise fille. Dčdaignant toute subvention, c’est elle qui, au contraire rapporte, bon an, mal an, quelque vingt millions de francs ŕ la Ville de Paris, qui n’espérait pas tant de cette bâtarde controversée et décriée â sa naissance.
Dans ses plans les plus optimistes, Gustave Eiffel avait méme prevu de trucider sa tour quel-ques années aprés l’Exposition universelle . Pendant la guerre de 1914-1918, le général Ferrier ne l’a sauvée de la casse qu’en parvenant ŕ démontrer l’importance stratégique que l’on pouvait donner ŕ ses antennes radio.
Avec ses cinq millions quatre cent mille touristes anuels, non seulement elle reste le monument le plus visité au monde, mais elle réussit l‘exploit de faire vivre deux cents persones ...

Alte referate despre: le tour eiffel franceza referat, referate le tour eiffel franceza, le tour eiffel franceza

La tour eiffel

La tour eiffel - Les plus spectaculaires de ses transformations sont aussi les plus superficielles : la couleur de sa peinture qui a changé 6 fois au cours de son histoire et les effets lumineux dont elle a été parée soit pour un jour, soit pour plus longtemps. Ainsi après différentes manières de l'illuminer, la dernière met en valeur sa structure interne depuis maintenant plus de 10 années.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Revolutia franceza - cauze si origine

Nu doar statul era în pragul falimentului ci şi populaţia. Anii premergători izbucnirii revoluţiei, sunt anii cu producţii slabe ceea ce duseseră pe mulţi la ruină. În consecinţă, din cauza datoriilor mari, statul menţinea un nivel ridicat de impozite şi taxe. În 1788, mai mult de 80% din dările strânse au fost absorbite de plata datoriilor statului. Nobilimea şi clerul fiind exceptate de plata impozitelor, numeroase cereri au denunţat mărimea si injusteţea acestor impozite.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza, revolutia franceza referat

Turnarea operelor de arta

"Turnarea operelor de arta"
Un model pregătit din lut sau din ghips de către sculptor este transportat la turnătorie pentru a fi turnat de către turnători calificaţi. Aceastã colaborare dintre sculptor şi turnător devine celebră în lumea întreagă datorită capacităţii de a reproduce cu fidelitate neobişnuitã trăsăturile iniţiale ale modelului.

Alte referate despre: turnarea operelor de arta, turnarea operelor de arta folosind modele din ipsos, unde se poate turna opere de arta

Revolutia franceza

Revolutia franceza - S-a format o burghezime puternică şi au înflorit artele şi ştiinţele. Dar dezvoltarea şi bunăstarea franceză avea la bază un fond nesigur. Societatea franceză era din multe puncte de vedere feudală. Dezvoltarea economică era încetinită de multitudinea obiceiurilor regionale, legi şi restricţii. Privilegiile feudale şi-au pus amprenta pe viaţa rurală.

Alte referate despre: revolutia franceza 1789, referat revolutia franceza, marea revolutie franceza

Revolutia Franceza

Revolutia Franceza.În cursul secolului XVII, Franţa a înregistrat, o dată cu întreaga populaţie a Europei, o importantă creştere demografică (de la 14-22 mil locuitori spre 23-28 milioane locuitori), chier dacă s-a situat sub media europeană a acelor vremuri.

Alte referate despre: revolutia franceza 1848, revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze

Revolutia franceza

Revolutia franceza a rasturnat monarhia absoluta, proclamand"Libertate, Egalitate si Fraternitate" si a reusit sa respingaatacurile puterilor ostile din Europa. A reusit sa deschida o era nouain istorie, chiar daca jertfa a fost enorma.In 1789 Franta era cea mai puternica tara din Europa. Aceasta pozitieo ocupa deja de 150 de ani, datorita pamantului ei fertil, numaruluimare al populatiei si resurselor naturale bogate. Industria sicomertul au cunoscut o crestere rapida in secolul al XVIII-lea. S-aformat o burghezime puternica si au inflorit artele si stiintele.Dar dezvoltarea si bunastarea franceza avea la baza un fond nesigur.Societatea franceza era din multe puncte de vedere feudala.Dezvoltarea economica era incetinita de multitudinea obiceiurilorregionale, legi si restrictii. Privilegiile feudale si-au pus amprentape viata rurala. De exemplu, taranii erau obligati sa macine cerealein moara mosierului, bineinteles la pretul stabilit de acesta, sauerau obligati sa lucreze pe gratis la ...

Alte referate despre: revolutia franceza din 1789, revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie

Revolutia franceza

Votul de la Versailles
Regele a deschis Adunarea Starilor Generale in data de 5 mai 1789, in Palatul Prezidential din Versailles, la 12 mile de Paris. Ludovic putea spera ca votul Starilor Generale nu va produce schimbari radicale, deoarece raportul nobilimii si preotimii fata de cea de-a treia clasa era de doi la unu.

Alte referate despre: referat despre revolutia franceza, referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon

Revolutia Franceza

Regele a deschis Adunarea Starilor Generale in data de 5 mai 1789 , in Palatul Prezidential din Versailles ,la 12 mile de Paris. Ludovic putea spera ca votul Starilor Generale nu va putea produce schimbari radicale , deoarece raportul nobilimii si preotimii fata de cea de-a treia clasa era de doi la unu . Regele insa a uitat sa ia in calcul entuziasmul general fata de intrunirea si de alegerile apropiate.

Alte referate despre: revolutia franceza 1789 referat, rezumat revolutia franceza, revolutia franceza cauze sarcini si consecinte

Alexandre Gustave Eiffel

Alexandre Gustave Eiffel, the biggest architect of all time, was born in December 15, 1832 in the city of Dijon. After graduating the Chemistry University in Paris, he worked for a company which produced railway equipment, which encouraged him to give up chemistry for civil engineering. When he was almost 25 years old he was charged with the construction of a bridge over the river Garonne, at Bordeaux. He adopted a new strategy for the guiding of the pillars and the success gained for finishing one of the biggest iron structures of that time gave him a world reputation hard to get.

Alte referate despre: alexandre gustave eiffel, lucrarile lui alexandre gustave eiffel, alexandre gustave eiffel referat la franceza
Referate afisate : 19
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.