Turnul eiffel referat

Turnul Eiffel

Structura a fost construita intre anii 1887-1889. Aceasta urma sa serveasca drept arc de intrare la Expozitia Universala (1889), un targ mondial ce sarbatorea centenarul Revolutiei franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 si deschis pentru public la 6 mai.

300 de muncitori au unit 18.038 de piese de otel, folosind doua milioane jumatate de nituri. Luand in considerare standardele de siguranta din acel moment, este remarcabil faptul ca un singur muncitor a murit la constructia turnului, si anume in timpul instalarii lifturilor. Lifturile originale functionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.

Turnul are 300 m inaltime, excluzand antena din varf, ce mai adauga 20 de metri, si o greutate de peste 10.000 de tone. Cand a fost construit era cea mai inalta cladire din lume. Intretinerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro inchis, la fiecare 7 ani. Depinzand de temperatura aerului, Turnul Eiffel isi schimba inaltimea cu cativa ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 109kb
Downloads: 1325
Materia: Geografie

Orasul Paris

Parisul este deservit de două aeroporturi: Orly, la sud de Paris, şi Charles de Gaulle, la nord de Paris, situat în localitatea Roissy-en-France. Parisul este dotat cu o reţea densă de metrou, numit Métro. De asemenea, RER-ul (Reţeaua Expresă Regională) ce face legătura intre diferitele departamente din jurul Parisului, străbate Parisul. În plus există o reţea de căi ferate: din cele 6 gări pariziene pleacă zilnic trenuri pentru navetişti, trenuri naţionale şi TGV-uri (Train à Grande Vitesse) (numit Thalys sau Eurostar pentru Belgia, Olanda, Germania, respectiv Marea Britanie).

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris - obiective turistice

Prima caramidă de fundaţie a fost pusă în anul 1163. În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1250. Construcţia clădirii cu cinci nave s-a terminat prin lucrările de pe faţada vestică, iar pe la mijlocul secolului XIII, prima capodoperă a stilului gotic timpuriu era gata. Cu toate că desenele iniţiale şi strana evocau încă stilul romanic, aici s-au aplicat pentru prima oară solutii arhitecturale specifice stilului gotic.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Paris

Coordonate economice ale Parisului:Metropola pariziana este cel mai important centru economic al Frantei ,concentreaza o patrime din activitatile industriale si peste 50% din activitatile comrciale si finanaciare ale tarii. Astfel in domeniul industrial orasul Paris este cunoscut prin firmele care produc autoturisme, avioane ,electronica ,petrochimie, cosmetice, medicmente ,industria textila si alimentara .

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Micul paris

Trupele Germane au ocupat Bucureştiul între anii 1916 şi 1918 în timpul celui de al doilea război mondial. În timpul celui de al doilea război mondial Ion Antonescu a permis intrarea trupelor germane în România în Octombrie 1940, şi germanii au ocupat Bucureştiul până în 1944.

Oraşul a fost ocupat de sovietici după retragerea germană până în anul 1958. Pe lângă pagubele cauzate de războaie Bucureştiul a îndurat şi epidemii, incendii şi cutremure. În 1977 un cutremur a cauzat moartea a mai mult de 1500 de persoane şi mari pagube materiale.

Alte referate despre: micul paris, bucuresti micul paris, bucuresti micul paris referat

Turnul Eiffel

Proiectat de eminentul arhitect Gustave Eiffel, Turnul Eiffel a fost semnalul de începere a unei epoci noi de tehologie. Cu aspectul său industrial, dar şi elegant, turnul simboliza perioada cunoscută sub numele de Belle Epoque, în care frumuseţea şi invocaţia în arhitactură au fost extreme de preţuite, în ultima parte a secolului XIX.

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Turnul din Pisa

Este un turn in Pisa,Italia cu o inaltime de 55 de metri si o greutate de 14,453 tone.Constructia a inceput in august 1173.Expertii au avertizat ca cladirea medievala – una dintre principalele atractii turistice din Italia – este in pericol grav de a se prabusi in urma unui cutremur sau a unei furtuni. Propunerile de a salva Turnul inclinat au ajuns la Pisa din toata lumea, dar abia in 1999 au inceput lucrarile de restaurare.Turnul din Pisa

Alte referate despre: turnul din pisa, referat turnul din pisa, turnul din pisa referat

Parcs et Jardins de Paris

Parcs et Jardins de Paris - Situé entre la place de la Concorde et le Louvre, les jardins des Tuileries et du Carrousel sont contemporains de l'édification du palais des Tuileries par Catherine de Médicis en 1564. Parcs et Jardins de Paris

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Turnul Eiffel

In 1887, Eiffel a fost de acord sa construiasca ecluzele canalului Panama, un imens proiect, prost gestionat de Ferdinand De Lesseps, ce a avut ca rezultat cel mai mare scandal financiar al secolului.
Acesta a fost cel mai mare contract din intreaga sa cariera de afaceri dar si cel ce prezenta cel mai mare risc. Datorita acestui risc, lui Eiffel i-au fost acordate importante avantaje financiare si garantii guvernamentale, ceea ce i-a permis sa isi colecteze profitul inca de la inceputul proiectului. In ciuda interesului si grijii fata de acest contract, lichidarea Companiei Canalului, in data de 4 februarie 1889, a condus la trimiterea in judecata sub acuzatia de frauda a acestuia impreuna cu De Lesseps si fiul sau, urmata de condamnarea la o sentinta de doi ani de inchisoare si o amenda de 2000 de franci, chiar daca nu a existat nici o proba directa care sa-l invinuiasca pe Eiffel. Cu onoarea si demnitatea grav compromise, el se retrage din afaceri. Sentinta a fost mai tarziu anulata ...

Alte referate despre: turnul eiffel referat in franceza, referat franceza turnul eiffel, referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este inalt de 984 de picioare si consta dintr-o structura de otel sustinuta de patru stalpi de piatra, din care se ridica patru coloane care se unesc, formand un singur turn vertical. Platformele, fiecare cu cate o punte de observatie, sunt situate la trei nivele. Ascensoarele urca in curba de-a lungul stalpilor. Eiffel a contractat cu Compania de ascensoare Otis din Statele Unite, care au proiectat faimoasele lifturi transparente ale turnului.

Alte referate despre: referat turnul eiffel, referat turnul eiffel in franceza, referat in limba franceza despre turnul eiffel

Turnarea operelor de arta

"Turnarea operelor de arta"
Procesul tehnologic de turnare folosind modele fuzibile este asemănător cu cel folosit pentru turnarea aliajelor în forme permanente, dar este mult mai uşor de realizat datorită temperaturii scăzute la care se realizează modelele fuzibile.

Alte referate despre: turnarea operelor de arta, turnarea obiectelor de arta-licenta, turnarea operelor de arta folosind modelele de ceara

La Tour Eiffel

Contestée par certains ŕ l'origine, la tour Eiffel fut d'abord, ŕ l'occasion de l'Exposition universelle de 1889, la vitrine du savoir-faire technologique français. Plébiscitée par le public dčs sa présentation ŕ l'Exposition, elle a accueilli plus de 220 millions de visiteurs depuis son inauguration. Sa taille exceptionnelle et sa silhouette immédiatement reconnaissable en ont fait un emblčme de Paris.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Alexandre Gustave Eiffel

His craftsmanship has manifested in every aspect of the engineering: a
harbor in Chile; churches in Peru and Filipinas; gas factories, some
steelworks and a dam in France; the gates of harbor lock in Russia and
for the Panama Channel.

Alte referate despre: alexandre gustave eiffel, alexandre gustave eiffel referat la franceza, lucrarile lui alexandre gustave eiffel

Caracteristicile tehnologice de turnare

Detalierea principalelor aspecte si aprofundarea notiunilor referitoare la una din cea mai importanta proprietati tehnologice ale topiturilor metalice destinate turnarii pieselor . Fluiditata determina in mod hotarator calitatea pieselor turnate si contribuie la evitarea unor defecte de turnare tipice de tipul partilor neumplute , cruste , aderente , reprize , rugozitati ridicate ale suprafetelor si influenteaza chiar procesul de solidificare si fenomenele de contractie la racire .

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice de turnare, tehnologii de turnare, noi tehnologi de turnare

La tour eiffel

Né en 1832 à Dijon, il sort de l'École Centrale des Arts et Manufactures en 1855, l'année même de la première grande Exposition universelle tenue à Paris.

Alte referate despre: la tour eiffel referat, la tour eiffel in franceza, tour eiffel referat

Turnarea pieselor

Merit` s` fie citat n mod special Colosul din Rhodos, statuie uria[` din bronz, care a fost amplasat` n portul cu acela[i nume, ce reprezint` pe Helios, zeul soarelui.

Alte referate despre: turnarea pieselor metalice, turnarea pieselor, turnarea pieselor metaalice

Caracteristicile tehnologice de turnare

b. – Proprietatile materialului formei si miezurilor caracteristicile termofizice – temp. de vitrifiere , rezistenta minima sub sarcina la incalzire si contactul direct cu topitura , caldura masica specifica , conductibilitatea termica ;

In aceasta categorie intra si coeficientii termofizici sintetici , cumulari ai proprietatilor singulare enumerate si anume : a. – coeficientul global de acumulare a caldurii de catre forma , bf ::
unde f este coeficientul de conductibilitate termica al materialului formei , in W/m.grd ;cpf -- caldura masica specifica , in J/Kg.grd ;
df – densitatea amestecului de formare indesat , in Kg/m3 .

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice ale sfeclei de zahar, care sunt caracteristicile tehnologice ale unui produs vestimentar, caracteristici tehnologice pensiuni

Le tour Eiffel

La courbure des montants est mathématiquement déterminée pour offrir la meilleure résistance possible ŕ l'effet du vent. Comme l'explique Eiffel : "Tout l'effort tranchant dű au vent passe ainsi dans l'intérieur des montants d'aręte. Les tangentes aux montants menées en des points situés ŕ la męme hauteur viennent toujours se rencontrer au point de passage de la résultante des actions que le vent exerce sur la partie de la pile au-dessus des deux points considérés. Les montants avant de se réunir ŕ ce sommet si élevé, semblent jaillir du sol, et s'ętre en quelque sorte moulés sous l'action du vent".

Le montage des piles commence le 1er juillet 1887 pour s'achever vingt-et-un mois plus tard.Tous les éléments sont préparés ŕ l'usine de Levallois-Perret ŕ côté de Paris, sičge de l'entreprise Eiffel. Chacune des 18 000 pičces de la Tour est dessinée et calculée avant d'ętre tracée au dixičme de millimčtre et assemblée par éléments de cinq mčtres ...

Alte referate despre: le tour eiffel referat, referat tour eiffel, tour eiffel referat in franceza

Monumente istorice in Franta

Monumente istorice in Franta
Acessul publicului se mai poate face si pe scari pana la primul nivel, numarul acestora fiind in totalitate de 1665.Este una dintre principalele destinatii turistice cu 5,5 milioane de vizitatori anuali.Pentru intretinerea turnului se folosesc o data la sapte ani 50 de tone de vopsea maro.

Alte referate despre: monumente istorice din franta, monumente istorice in franta, monument istoric din franta
Referate afisate : 19
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles