Tutoriale mysql

Tutorial MySQL

Tutorialele mentionate mai sus vin de asemenea in format PDF si au fost editate sub suita Office, OpenOffice.org.Sper ca cei ce mi-au citit celelalte trei tutoriale sa fi fost multumiti de munca ce am
depus-o intru conceperea lor. De asemenea sper sa le fi fost si utile si sa le fi usurat munca si sa-i fi scutit de bataile de cap ce le-am avut si eu la randul meu...la vremea aceea :)

De ce m-am ambitionat sa scriu tutorialele ? Pentru a deveni faimos in lumea IT
garantez ca nu. Nu, acesta nu a fost scopul ci le-am scris pentru a usura viata multora dintre voi asa cum si a mea a fost usurata de nenumarati autori de tutoriale sau carti de specialitate de la care am invatat cam tot ceea ce stiu eu si tin sa le multumesc (indirect caci nu vor avea cum sa citeasca aceste randuri) pentru efortul depus.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 438kb
Downloads: 4724
Materia: Informatica

Tutorial LAN (win2k/xp)

Motivatia construrii unei retele
Se stie ca un sistem de operare multi-tasking este mai performant decat unul
single-tasking, aceasta din cauza randamentului pe care-l da primul
comparativ cu cel din urma. Aceasta analogie este perfect valabila si in
cadrul retelisticii. Astfel, pe masura ce Internet-ul (retea la nivel global sau
WAN - Wide Area Network) a castigat mai mult teren in ultimii 10 ani,
cantitatea de informatie ce circula in aceasta lume s-a dublat sau chiar
triplat.

Alte referate despre: tutorial lan, tutoriale lan, tutorial retea lan

Tutorial HTML

HTML este un limbaj independent de platforma pe care ruleaza adica nu se schimba de la un calculator la altul sau de la un program la altul. Cele mai intalnite editoare HTML sunt Notepad pentru Windows si Pico pentru Linux. Pentru salvare in format HTML selectati in editor "all format" si la numele documentului adaugati terminatia ".html", aceasta in cazul in care editorul nu are optiune de a selecta direct extensia HTML. Pentru ca pagina ta web sa poata fi vazuta in WWW trebuie pusa pe un server, pentru inceput daca nu aveti deja un server setat acasa sau un host, cautati host gratis care pot oferi indeajuns de mult spatiu pentru inceput.

Alte referate despre: tutorial html, tutorial html romana, tutorial html romana download

Java vizavi de C/C++

Sintaxa Java se aseamana foarte mult cu cea a limbajelor C si C++. Referatul de fata isi propune sa prezinte o paralela intre Java si C/C++. Voi descrie o suma de deosebiri si cateva asemanari dintre ele si voi prezenta elemente care sunt in Java si nu sunt in C++ si elemente care au ramas in C++, dar au fost eliminate din Java.

Alte referate despre: java vizavi de c, java, despre java

Validarea datelor in Pascal

VAR
Nume:STRING[30];er:BOOLEAN;
CONST
I_corecta:=15
BEGIN
REPEAT
Er:=false; Write (`Nume:`); Readln (nume);
IF Length (nume)I_corecta THEN
BEGIN er:=true; Writeln(`Lungime eronata!`)
END
UNTIL NOT er;
END.
3.VALIDAREA NATURII

Alte referate despre: validarea datelor in pascal, tipuri de date in pascal, validarea datelor

Fox - problema rezolvata

PROCEDURE CRONO
use cinema
sort to cine2 on gen, anul
use cine2
g=gen
do while not eof()
? 'Primul film al genului ',g,' a fost ',numefilm
do while g=gen
skip
enddo
g=gen
enddo
use
return
PROCEDURE TARI
use cinema
sort to cine1 on productie
use cine1
? 'Tarile sunt urmatoarele:'
p=productie
do while not eof()
? ' ',p
do while p=productie
skip
enddo
p=productie
enddo
return

Alte referate despre: fox probleme rezolvate, visual fox probleme rezolvate, probleme rezolvate fox

Baza de date Microsoft Acces

Administrarea bazelor de date.

Administrarea BD presupune coordonarea lucrărilor de proiectare a BD, protecţia (securitatea) informaţiei, dezvoltarea BD,etc. Aceste funcţii le îndeplineşte Administatorul Bazei de Date (ABD). El defineşte obiectele sistemului , elaborează principiile de protecţie a datelor, răspunde de alegerea şi implimentarea SGBD, asigură funcţionarea normală a sistemului.

§. 2 SGBD access. Caracteristica generală

Alte referate despre: baze de date microsoft acces, baza de date microsoft acces, baza de date microsoft acces frezerie

Programe de aplicatii

Programele de aplicaţii reprezintă nivelul superior al sistemului softwerw, cel mai apropiat de utilizator, constituit din totalitatea programelor destinate rezolvării unor programe specifice. Programe de aplicatii sau soft-uri de aplicaţii se împart în mai multe categorii:

Alte referate despre: programe de aplicatii, programele de aplicatii, programe de aplicati

Interfata Windows

Interfata Windows-ului poate fi schimbata de catre fiecare utilizator in parte dupa placerile acestuia. Aceasta personalizare poate fi facuta prin intermediul Themes-urilor, dar si prin accesarea directa a proprietatilor de afisare prin functia Display Properties din Control Panel. Aici se poate schimba tot look-ul Windows-ului, de exemplu background-ul, Icon-urile, personalizarea meniurilor si altele.

Alte referate despre: interfata windows, interfata windows xp, download interfata windows xp

iMAC

Recunoscut pentru simplicitatea sa, iMac-ul a devenit un nou standard pentru lumea calculatoarelor ca fiind cel mai bun calculator pentru Internet. Cu un modem de 56K incorporat si un port de Ethernet, iMac-ul va lasa sa navigati pe Web folosind o linie telefonica, un modem de cablu sau modem DSL. Si noul Setup Assistant va poate conecta la Internet in mai putin de 10 minute. Noua tehnologie AirPort de la Apple
face din conectarea la o retea un lucru simplu.

Alte referate despre: imac, ce e airport la imac, imac referat

Monitorizarea intensitatii radiatiei solare

Senzori
Un piranometru este un instrument folosit pentru masurarea intensitatii radiatiei solare difuze, fiind un senzor care este proiectat pentru a masura densitatea liniilor de forta (Wam2) de la un camp vizual de 1800C.Pentru masurarea intensitatii radiatiei solare totale si difuye, au fost utilizate doua piranometre de tip CMP3, ale companiei Kipp& Zonen din Olanda.

Alte referate despre: intensitatea radiatiei solare, masurarea intensitatii radiatiilor solare, variatia intensitati radiatiei solare pe glob

Marketingul serviciilor

Acesta furnizeaza date cu privire la standardele de conduita ale companiei in afaceri si domenii conexe. Intentia companiei este sa se asigure prin intermediul centrului de instruire ca toti angajatii sai au cunostintele si pregatirea pentru a actiona in mod etic si legal, in conformitate cu standardele companiei de conduita in afaceri.

Alte referate despre: marketingul serviciilor, referat marketingul serviciilor, marketingul serviciilor publice

Contencios administrativ - curs

Etimologic, cuvântul contencios provine prin filieră franceză (contentieux = contencios) din latinescul contentiosus = certăreţ, adjectivul substantivului contentio = conflict, dispută, confruntare.
Noţiunea de contencios administrativ este o noţiune tradiţională a dreptului administrativ, fiind utilizată pentru a delimita căile de atac jurisdicţionale împotriva actelor şi operaţiunilor administrative de recursurile administrative obişnuite. Un recurs, deci o cale de atac, dobândea caracter jurisdicţional (contencios) ori de câte ori autoritatea care-l soluţiona avea calitatea de judecător, în felul acesta s-a ajuns – atât în doctrină, cât şi în legislaţie, mai ales în perioada interbelică – să se utilizeze în mod curent termenii: contencios administrativ; acţiuni de contencios administrativ; instanţă (organ) de contencios administrativ (uneori instanţa ...

Alte referate despre: contencios administrativ curs, contenciosul administrativ curs, contencios administrativ curs ivanoff

Dezvoltarea E-learning

Comparatia se aplica si poate fi analizata la toate nivelele designului materialelor si proiectarii mediului de învatare la distanta. 'Regizorii-pedagogi' încep sa exploateze din ce în ce mai bine potentialul acestui tip de instruire. Noile tehnologii digitale si cercetarile recente în domeniul designului vizual (visual design, screen design, eyetracking etc.) largesc semnificativ sfera de posibilitati si lasa sa se întrevada un viitor ce pune definitiv în umbra 'istoria scrisa' a învatamântului la distanta.

Alte referate despre: dezvoltarea e-learning, e-learning impactul in dezvoltarea carierelor, dezvoltarea durabila

Psiho - Trading

Conceput în copilarie sub presiunea parentala. El constituie forta
psihologica care conduce individul uman catre propriul sau destin pe
care poate sa-l urmeze ori sa-l contrazica sau admonesteze.

Alte referate despre: fisa psiho-pedagogica, fisa psiho pedagogica, referate psiho
Referate afisate : 15
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.