Valori imobiliare

Valori imobiliare derivate

3. Din punct de vedere al pretului contractului, contractul forward are un pret stabilit pe toata durata lui pe cand cel futures are un pret variabil, stabilit de catre piata in functie de cerere si oferta.
4. Din punct de vedere al lichidarii contractului, contractul forward este finalizat prin livrare in natura a activului ... pe cand cel futures se poate lichida fie in natura fie prin compensare baneasca.

Standardizarea contractelor futures s-a realizat pe 4 paliere:
a) exista o standardizare la nivelul cantitatii tranzactionate
b) exista o standardizare la nivelul calitatii
c) exista o standardizare la nivelul perioadelor de livrare respectiv institutia bursiera stabilieste perioadele in care se vor livra contractele
d) din punct de vedere al locului de livrare.

Atributiile casei de clearing(sau cleasing):
1. managementul pozitiilor detinute de investitori
2. casele de clearing (cleasing) gestioneaza compensarea pozitiilor
3. supravegheaza si garanteaza lichidarea contractelor ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 42
Materia: Economie

Abordari, metode si tehnici de evaluare a proprietatilor imobiliare

Abordarea prin cost estimeaza valoarea proprietatii prin estimarea costurilor de achizitie a terenului si de constructie a unei noi proprietati, cu aceeasi utilitate, sau de adaptare a unei proprietati vechi pentru aceeasi utilizare, fara costuri legate de timpul de constructie sau adaptare. Costul terenului se adauga la costul total al constructiei.

Alte referate despre: evaluarea unei proprietati imobiliare, 34 evaluarea unei proprietati imobiliare, raport de evaluare a proprietatilor imobiliare

Investitii imobiliare

Dacă adăugăm cheltuielile cu întreţinerea locuinţei, plata energiei electrice şi a telefonului (fix), vom obţine o sumă de încă 84 EUR/lună.Insumandu-le obtinem un total de 366 EUR/lună. În condiţiile date, cuplul nostu ar putea economisi 134 EUR/lună, ceea ce înseamnă că s-ar muta în casă nouă, după aproximativ 15 de ani de muncă.

Alte referate despre: investitii imobiliare, investitii imobiliare referat, investitiile imobiliare

Responsabilitatile agentului imobiliar

Responsabilitatile agentului imobiliar
AJUTA CLIENTII PENTRU:
-Cumpararea sau vanzarea imobilelor;
-Inchirierea sau administrarea proprietatilor;
-Evaluarea de piata a imobilului;
-Pregatirea actelor de transfer a proprietatii;
-Participa la negocierile privind pretul imobilului, conditiile de transfer a proprietatii, conditiile legale ale tranzactiei;
-Primeste, gestioneaza si transmite fondul de date si informatii cu privire la piata de interes ;
-Face permanent o analiza a pietei imobiliare pe baza datelor de care dispune dar si prin studierea materialelor de specialitate publicate ( ziare, reviste, brosuri) ;
-Arhiveaza documentele interne ale agentiei ;
-Pregateste anunturile publicitare ;

Alte referate despre: responsabilitatile agentului imobiliar, responsabilitati agentie imobiliara, responsabilitatii agentie imobiliara

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs
Bursa este o instituţie a economiei de piaţă în care se manifestă o piaţă organizată liberă de mărfuri şi servicii, eficientă, transparentă, corectă, adaptabilă şi lichidă. Termenul de bursă desemnează o instituţie a economiei de piaţă ca formă organizată de schimb pentru mărfuri sau titluri financiare. Bursa = un hotel „Deburses” în holul căruia se negociau metale preţioase, emblema era trei pungi;Bursa = locul de întâlnire dintre vanzător şi cumpărator.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Valori mobiliare

Valori mobiliare
Din punct de vedere al conţinutului, activele pot fi reale sau financiare.activele financiare privite din punct de vedere al valorificării pot fi:

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Bursa de Valori

Legea din 1881 – compilata si tradusa dupe legislatia franceza – se referee atat la bursele de valori cat si la cele de marfuri. Conform prevederilor ei, bursele se infiintau prin Decret Regal, la propunerea Ministerului Agriculturii si Comertului si numai in orase in care camerele de comert si industrie dispuneau de mijloace suficiente pentru intretinerea localului si a personalului lor. In bursa erau admise, in principal, urmatoarele operatiuni:

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

In cazul in care C.N.V.M. este sesizata sau se autosesizeaza si
constata ca influenta unui actionar prejudiciaza administrarea
prudentiala a unei societati de administrare a investitiilor sau a
unei societati de investitii ori supravegherea eficace a activitatii
acestora, aceasta poate adopta masura suspendarii exercitarii
dreptului de vot pentru o parte din actiunile acestuia, dar nu pentru
mai mult de 50% din totalul detinerii.

Alte referate despre: comisia nationala de valori mobiliare, referat comisia nationala a valorilor mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare referat

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se încheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotarii unei societati la bursa

Bursa de Valori Bucuresti

Activitatea bursieră în ţara noastră datează din anul 1839, prin întemeierea burselor de comerţ. La 1 decembrie 1882 a avut loc deschiderea oficială a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), iar peste o săptămână a aparut şi cota bursei, publicată în Monitorul Oficial. De-a lungul existenţei sale, activitatea bursei a fost afectată de evenimentele social-politice ale vremii (răscoala din 1907, războiul balcanic 1912-1913), bursa fiind închisă apoi pe perioada primului război mondial. După redeschiderea sa, a urmat o perioadă de şapte ani de creşteri spectaculoase, urmată de o perioadă tot de şapte ani de scădere accelerată. Activitatea Bursei de Efecte, Acţiuni şi Schimb se întrerupe în anul 1941, moment în care erau cuprinse la cota bursei acţiunile a 93 de societăţi şi 77 de titluri cu venit fix (tip obligaţiuni).
Bursa de Valori Bucureşti este constituită ca o instituţie publică non-profit, desfăşurându-şi ...

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Clasificarea burselor de valori

b) Bursa de valori neoficiala este o bursa cu un acces mai putin restrictiv. Pe aceasta piata se negociaza valorile mobiliare neinscrise la cotarea oficiala. Este vorba de societati mici si mijlocii care doresc sa obtina fonduri pentru dezvoltare dar nu pot indeplini conditiile severe de admitere la piata oficiala.

Alte referate despre: clasificarea burselor de valori, statutul juridic si clasificarea burselor de valori, comparatie privind clasificarea burselor de marfuri si valori

Publicitate imobiliara

Legea nr.7/1996, republicata "inscrierea unui drept se poate efectua numai impotriva aceluia care, la inregistrarea cererii sale, era inscris ca titular al dreptului asupra caruia inscrierea urmeaza sa fie facuta sau, impotriva aceluia care, inainte de a fi inscris, si-a grevat dreptul, daca amandoua inscrierile se cer deodata".Caracterul necontencios se mentine si in aceasta situatie deoarece, cererea de inscriere se face fie in temeiul actului juridic obligational, fie in temeiul unei hotarari judecatoresti, astfel incat intre parti nu exista nici un litigiu ori, daca acesta a existat, el a fost transat deja la data formularii cererii de inscriere.

Alte referate despre: publicitate imobiliara, publicitate imobiliara referat, publicitatea imobiliara referat

Evaluarea proprietatii imobiliare

Pietele se pot diviza in piete mai mici, specializate numite subpiete: urbane, suburbane, rurale sau ieftine, medii, de lux. Procesul de identificare si de analiza a subpietelor in cadrul unei piete mai largi se numeste segmentarea pietei.

Alte referate despre: evaluarea proprietatilor imobiliare, evaluarea proprietatii imobiliare, evaluare proprietati imobiliare

Prezentarea agentiei de imobiliare Star Intermed

Tehnici de vanzare
Una dintre tehnicile de baza este “alcatuirea listei de clienti” care consta intr-o lista proprie de clienti si este eficienta numai daca include cat mai multe informatii despre client si despre cererea sau oferta sa.

Etapa de deschidere in procesul de vanzare este denumita abordare. In acest caz obiectul il constituie deschiderea unei conversatii pentru a castiga si a mentine atentia clientului .

Accentul se pune pe contractul vizual cu clientul ,pe zambet si pe intrebari deschise.Persoana care va fi bine tratata va cumpara serviciul pe care il oferim si le va vorbi cunostintelor despre firma noastra.

Alte referate despre: star intermed, despre agentul de imobiliare referat, agentii imobiliare

Bursa de marfuri si valori

e)Bursa de valori este o institutie cu personalitate juridica, care asigura publicului, prin activitatea intermediarilor, autorizatii, sisteme, mecanisme si proceduri adecvate pentru efectuarea tranzactiilor cu valori mobiliare si care constituie piata oficiala si organizata pentru negocierea valorilor mobiliare admise la cota, oferind economiilor investite in ele garantia morala si securitatea financiara prin masurarea continua a lichiditatii respectivelor valori mobiliare (legea privind Valorile mobiliare si bursele de valori –Nr. 52/1994- M.O.210/ 11.08.1994).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Axiologia - teoria generala a valorilor

Aristotel considera drept valoare ceea ce multumeste o trebuinta. Trebuintele sunt fizice si psihice , de aceea deosebeste 2 feluri de valori : valori morale , spirituale si valori materiale . Valorile economice sunt materiale. Un lucru are cu atat mai multa valoare cu cat multumeste o trebuinta mai imperioasa . Filosoful grec a distins doua spete de valori economice : valoare de schimb si valoae de intrebuintare .

Alte referate despre: axiologia - teoria generala a valorilor, aristotel axiologia teoria valorilor, teoria obiectiva a valorii

Analiza tendintelor inregistrate pe piata imobiliara a municipiului Cluj Napoca si a preocuparilor legate de constructiile ecologice

Domeniul imobiliar constituie in momentul de fata cel mai dinamic sector al economiei romanesti, statisticile indica o crestere accentuata a investitiilor in proprietati imobiliare, numeroase companii investesc in construirea de proprietati imobiliare iar dinamica tranzactiilor efectuate cu proprietati imobiliare arata o orientare clara catre acest gen de activitate.

Alte referate despre: analiza pietei serviciilor de enterteimant din municipiul cluj-napoca, analiza pietei serviciilor de entertenmeint din municipiul cluj-napoca, piata produselor de patiserie cluj napoca
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.