Valorile mobiliare

Valori mobiliare

• înscrisul are caracter constitutiv; dreptul este încorporat în titlu şi, prin urmare, poate fi exercitat numai în temeiul înscrisului;
• înscrisul are caracter formal; el trebuie să îmbrace forma cerută de lege şi să cuprindă elementele care îi sunt proprii;
• înscrisul are caracter literal; întinderea şi natura dreptului ca şi obligaţia corelativă dreptului, sunt determinate exclusiv de menţiunile cuprinse în înscris.
• înscrisul conferă un drept autonom.

Caracterul autonom al dreptului trebuie înţeles în dublu sens:
Valori mobiliare
a) dreptul şi obligaţia corelativă născute din titlu sunt independente de actul juridic din care decurg;
b) în cazul transmiterii titlului dobânditorul va deveni titularul unui drept propriu, care este un drept nou, originar şi nu un drept derivat din cel al transmiţătorului. Drept urmare, celui care dobândeşte ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 16
Materia: Economie

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

a) sa convoace si sa audieze administratori, auditori, directori
executivi si orice alte persoane care au legatura cu activitatea
organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare;

Alte referate despre: comisia nationala a valorilor mobiliare, comisia nationala de valori mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare referat

Gestiunea portofoliului de active

"Alte investitii", trecerea in revista a investitiilor directe in societati necotate, precum si a investitiilor imobiliare si a plasamentelor alternative. Economiile si investitiile - Capitolul 1:Introducere In orice societate, economiile si investitiile au jucat un rol deosebit de important, atat la nivel macroeconomic cat si la nivelul fiecarei persoane sau agent economic.

Alte referate despre: gestiunea portofoliului de active, gestiunea portofoliului de active financiare, gestiunea portofoliului de active pe piata romaneasca

Bursa de Valori Bucuresti

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading)
Indicele BET a fost creat, în primul rând, în scopul reflectǎrii tendinţei de ansamblu a preţurilor corespunzǎtoare celor mai lichide şi active 10 societǎţi tranzacţionate în cadrul BVB. Aceste societǎţi sunt selectate exclusiv din cadrul societǎţilor listate la Categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, aplicându-se totodatǎ şi criteriul diversificǎrii activitǎţii societǎţilor respective.
Un alt scop pentru care a fost creat acest indice a fost furnizarea unei baze adecvate pentru tranzacţionarea instrumentelor derivate pe indici (index opus şi contracte futures) pentru a asigura mecanisme de acoperire a riscului pentru investitori.
Proiectul BVB de creare a indicelui BET a beneficiat de asistenţa acordatǎ de Institutul Austriac de Studii Avansate.
Indicele BET este calculat ca o medie ponderată cu capitalizarea a preţurilor celor mai 10 lichide acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti. ...

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Consideratii despre piata financiara din Romania

Astfel, piata de capital reprezinta o piata specializata unde se intalnesc si se regleaza in mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza in mod liber valori mobiliare (actiuni, obligatiuni), piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor (fizice/juridice) care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, ce sunt in cautare de capital in vederea finantarii unor proiecte de investitii.

Alte referate despre: piata financiara, piata financiara referat, piata financiara din romania

Piete de capital

Ansamblul informaţional: preţurile trecute
Ansamblul informaţional: toate informaţiile publice
Ansamblul informaţional: toate informaţiile care sunt posibil a se cunoaşte

Alte referate despre: piete de capital, referat piete de capital, piete de capital referat

Bursa de valori mobiliare

Principii. Principiile care guverneaza Bursa de Valori Bucuresti ca piata organizata de valori mobiliare sunt:Accesibilitate: Bursa se angajeza sa asigure tratament egal tuturor societatilor membre, respectiv societatilor emitente listate la Bursa.Informare: Bursa se angajeaza sa asigure permanent agentilor de bursa si investitorilor, suficienta informatie despre societatile tranzactionate si despre preturile valorilor mobiliare emise de acestea.

Alte referate despre: bursa de valori mobiliare, bursa de valori mobiliare referat, bursa de valori mobiliare iasi

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs
Bursa este o instituţie a economiei de piaţă în care se manifestă o piaţă organizată liberă de mărfuri şi servicii, eficientă, transparentă, corectă, adaptabilă şi lichidă. Termenul de bursă desemnează o instituţie a economiei de piaţă ca formă organizată de schimb pentru mărfuri sau titluri financiare. Bursa = un hotel „Deburses” în holul căruia se negociau metale preţioase, emblema era trei pungi;Bursa = locul de întâlnire dintre vanzător şi cumpărator.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori

Analiza operatiunii: in urma acestei operatiuni elementul de activ „ materiale consumabile” sporeste cu 350.525 lei, iar un alt element de pasiv „furnizori” sporeste cu 350.525 lei.

Alte referate despre: ce inseamna reprezentarea cifrica a miscarilor de valori la un bilant, reprezentarea cifrica a miscarii de valori ca un bilant mobil, reprezentarea cifrica a miscarilor de valorii la un bilant

Bursa de Valori

Bursa de Valori - Acest cod de comert, trades dupa codul francez din 1807, consacra un titlu special pentru bursele de comert, mijlocitorii de schimb si samsarii. Opiata libera pentru valori, efecte si valuta exista prin 1860, bancherii si negustorii facand tranzactii la Hanul cu Tei, la cursuri orientate dupa informatiile venite din Constantinopol si marile centre occidentale.

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare si modelul pietei financiare

Se presupune ca trecutul este o oglinda a viitorului. In acest sens, din multimea de rentabilitati anterior inregistrate in investitii similare se poate desprinde o medie. aceasta tendinta centrala are cea mai mare probabilitate sa se inregistreze in viitor.Mai mult decat atat, presupunand ca in viitor conditile de exploatare se modifica in mod nereprezentativ, putem admite fara a gresi ca abaterea medie a rentabilitatilor viitoare fata de tendinta centrala va fi foarte apropiata de cea inregistrata in trecut.

Sunt cercetate investitii nesimilare celor anterioare, respectiv produse noi, piete noi sau modificarea conditilor de exploatare in mod semnificativ.In aceste conditii se vor identifica diferite stari ale naturii economice viitoare (pesimista, stationara, optimista) si vor cauta cea mai buna estimare a variabilelor care modeleaza anticipatile in contextul acestor stari posibile. Din acestea se extrage o speranta de rentabilitate cu cea mai mare probabilitate de realizare si o ...

Alte referate despre: rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare, rentabilitatea si riscul valorilor mobiliare referat, rentabilitate si risc valori mobiliare

Bursa de valori

Bursa de valori este una din cele mai importante institutii ale economiei de piata, un segment al pietei financiare, o piata secundara organizata, transparenta si supravegheata, pe care se incheie tranzactii referitoare la valori mobiliare, derivate ale acestora, bani.Valorile mobiliare (titlurile financiare) care constituie obiectul principal al contractelor ce se incheie la bursa de valori reprezinta economii financiare, disponibilitati neutilizate ce sunt redirijate in procesul negocierilor catre cele mai productive activitati economice.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Valori imobiliare derivate

3. Din punct de vedere al pretului contractului, contractul forward are un pret stabilit pe toata durata lui pe cand cel futures are un pret variabil, stabilit de catre piata in functie de cerere si oferta.
4. Din punct de vedere al lichidarii contractului, contractul forward este finalizat prin livrare in natura a activului ... pe cand cel futures se poate lichida fie in natura fie prin compensare baneasca.

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Credit ipotecar pentru investitii imobiliare

Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare. In mod normal, returnarea acestor resurse se face insotita de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.
In ceea ce priveste natura resurselor ar fi totusi de subliniat cadrul general in care poate opera creditul, dar mediul economic actual face ca relatiile de credit sa nu se poata emancipa de haina monetara. Cea mai mare parte a acestei relatii de credit privesc mobilizarea capitalurilor disponibile si a economiilor realizandu-se pe piata monetara sau financiara.
Cele doua elemente ce stau ia baza definirii creditului sunt:
resursele creditului
relatiile creditului
Operatiunea de creditare mai presupune existenta si asumarea unor riscuri de catre creditori si respectiv angajarea unor garantii in favoarea acestuia de catre debitori.
Garantiile se pot structura astfel:
1. Garantia personala reprezinta angajamentul luat ...

Alte referate despre: creditul ipotecar pentru investitii imobiliare, credit ipotecar pentru investitii imobiliare, creditul ipotecar in investitii

Bursa de valori

Bursa de valori - Valorile mobiliare pot fi inscrise la cota unei burse numai daca indeplinesc anumite cerinte, specificate in cadrul pietei bursiere. Aceste reglementari se refera la cerinte pentru admiterea, mentinerea si promovarea la cota Bursei, documentatia necesara in acest caz, obligatiile societatii emitente privind difuzarea de informatii necesare pentru desfasurarea in bune conditii a tranzactionarii.

Alte referate despre: referate bursa de valori bucuresti, bursa de valori bucuresti prezentare powerpoint, bursa de valori si marfuri

Bursa de marfuri si valori

f)Bursa de valori este piata oficial oraganizata pe care se efectueaza in mod public negocieri cu valori mobiliare a caror cotare este asigurata in mod cotidian (Encyclopedia Universalis- Paris 1984).

Alte referate despre: bursa de marfuri si valori, referat bursa de marfuri si valori, referate bursa de marfuri si valori

Schimbarea valorii gramaticale

2. Devin adverbe :
- adjectivul : Raul <- lin curge <- lin.
- verbul la participiu :
Omul vine <- grabit.

Alte referate despre: schimbarea valorii gramaticale, schimbarea valorii gramaticale exemple, schimbarea valori gramaticale
Referate afisate : 17
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.