Varsta pamantului referat

Varsta pamantului

0x08 graphic
0x08 graphic
Oamenii incearca de secole sa aprecieze varsta Pamantului.La inceputul
anilor 1600 James Ussher,a calculat varsta Pamantului bazandu-se pe
date din Biblie.El a coniderat ca geneza Pamantului a avut loc in
4004i.e.n.Astazi stim ca arhiepiscopul Ussher a stabilit o varsta de
un milion de ori mai mica decat cea reala.Oamenii de stiinta considera
acum ca Pamantul ar avea circa 4,6 miliarde de ani.Abia in anii 50 ai
secolului nostru a devenit posibila aprecierea corecta a varstei
Pamantului-varsta care corespunde cu varsta Soarelui si cu a
celorlaltor planete.La sfarsitul anilor 1600,omul de stiinta si
medicul danez Niclaus Steno a descoperit ca in rocile sedimentare
aflate sub apa si straturile superioare sunt mai tinere decat cele
inferioare.Aceasta descoperire ia ajutat pe oamenii de stiinta ai
anilor 1800 sa stabileasca seriile de straturi ale rocilor sedimentare
din intreaga lume si sa defineasca partial varsta Pamantului.Stiinta
care se ocupa cu ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 76kb
Downloads: 1944
Materia: Geografie

Soarele si influenta lui asupra Terrei

Cele mai mari precipitatii de pe Glob depasesc 10 000mm / an ; dintre
punctele cu astfel de precipitatii , amintim :regiunea Assam din India
si insulele Hawaii (cu peste 12 000mm) , Camerun (peste 10 000mm).
Cele mai reduse precipitatii s - au inregistrat in desertul Atacama :
1,8mm in 10 ani. Aici este polul ariditatii de pe Glob.

Alte referate despre: soarele si influenta lui asupra terrei, soarele si influenta lui asupra pamintului, influenta soarelui asupra terrei

Pamantul

Structura si conditii fizice: Terra are o constitutie particulara in sistemul solar. Este formata din trei invelisuri specifice : atmosfera, hidrosfera si litosfera, fiecare avand o structura si o constitutie complexa.

Atmosfera imbraca globul terestru cu un invelis gazos continuu de peste 3000 km, fiind formata din trei paturi. Stratul inferior - troposfera - se intinde pana la 11 km in medie si este constituit din azot (78,1 %), oxigen (20,9 %) si gaze rare, dioxid de carbon si vapori de apa (1 %). Aici se produc toate fenomenele meteorologice obisnuite. Al doilea strat - stratosfera (11-100 km) - este format din azot, hidrogen si oxigen, in proportii variate, in raport cu inaltimea, dar de la 80 km hidrogenul devine preponderent. In sfarsit, cel de-al treilea strat - ionosfera (100-3200 km) - este constituit din gaze foarte rarefiate si puternic electrizate. ...

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Pamantul si luna

Acesti munti pot contine vulcani formati din roci topite izbucnite din zonele de slaba rezistenta ale scoartei.Acolo unde doua placi tectonice aluneca una pe langa alta,ele se intepenesc uneori pentru ca apoi sa se elibereze brusc.Aceasta transmite unde de soc care se propaga prin scoarta ,detectate sub forma unor cutremure de pamant.Daca suprafata Terrei a fost modelata in principal de miscarile placilor tectonice,acest lucru nu este valabil si in cazul Lunii.

Alte referate despre: rezumat de la pamant la luna, pamantul si luna, de la pamant la luna rezumat

Ziua Pamantului

Data oficiala este 22 aprilie. Multe comunitati si grupuri, aleg sa organizeze activitati legate de mediul inconjurator, pe perioada denumita Saptamana Pamantului, adica in saptamana de dinaintea Zilei Pamantului, sau, chiar in Luna Pamantului (toata luna aprilie).

Cum a inceput totul…

Ziua Pamantului – 22 aprilie – fiecare an marcheaza aniversarea nasterii miscarii moderne a interesului pentru mediul inconjurator. Printre multe alte lucruri, anul 1970 a adus introducerea fibrei optice, Apollo 13, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimi Hendrix sau nasterea lui Mariah Carey.Intr-o asemenea lume, a luat nastere, pentru prima data, un eveniment numit Ziua Pamantului.

Alte referate despre: ziua pamantului referat, referat ziua pamantului, referat despre ziua pamantului

Bogatiile pamantului

Bogatiile pamantului - Natura raurilor se poate schimba in functie de zona traversata. De obicei au mai multe faze distincte intre izvor si mare. Multe rauri izvorasc din zona mantana si au un curs rapid. In norvegia sau pe langa Anzii din America de Sud, spre coasta oceanului, raurile sunt scurte si rapide. Raurile montane tinere si proaspete au un curent atat de puternic incat putine plante pot prinde radacini in matca lor, si numarul pestilor este redus. Apa lor este in general recesi curata, iar matca pietroasa. Cascadele sun frecvente, iar oamenii le privesc cu admiratie.

Alte referate despre: bogatiile pamantului, bogatia pamantului, supraexploatarea bogatiilor pamantului

Pamantul si Luna

Modelul de umbre si lumini vizibil pe suprafata Lunii ramane intotdeauna neschimbat deoarece putem vedea doar o singura parte a acesteia.Aceasta deoarece Luna executa o asa-numita rotatie siderala:durata rotatiei in jurul propiei axe este aceiasi cu durata rotatiei in jurul Pamantului-27 zile si o treime.Noaptea,Luna poate fi observata deplasandu-se pe cer nu din cauza propriei sale orbite in jurul Pamantului,ci din cauza ca Pamantul insusi se roteste.

Alte referate despre: de la pamant la luna, de la pamant la luna de jules verne rezumat, de la pamant la luna-jules verne

Istoria geologica a pamantului

Un mare fizician britanic, Lord Kelvin (1824 - 1907) a incercat prin mai multe metode sa determine varsta Pamantului. Una din metode a implicat studiul variatiei vitezei de rotatie a Pamantului si a cantitatii de energie degajate de Soare. Intr-un calcul diferit s-a bazat pe ipoteza ca globul a fost la inceput o sfera topita, si a incercat sa calculeze timpul necesar racirii la temperatura prezenta. Din calculele facute a ajuns la concluzia ca Pamantul poate fi de cel mult 100 milioane de ani. Si aceste calcule s-au dovedit a fi incorecte.
Stabilirea varstei absolute

Alte referate despre: istoria geologica a pamantului, erele geologice ale pamantului, istoria geologica

Structura interna a pamantului

Forma globului terestru este aproape sferica, deformarea datorandu-se fortei centrifuge rezultate prin miscarea de rotatie, Pamantul avand o forma de "geoid", adica mai bombat la ecuator si mai turtit la cei doi poli.Astfel raza Pamantului variaza intre 6357 si 6378 km, fiind alcatuit spre adancime din mai multe straturi.Structura Pamantului pe straturi:In centrul Pamantului se afla "miezul" sau "nucleul Pamantului" (cu grosimea de aprox. 3.400 km), de consistenta fluida, alcatuit din elemente grele (metale grele mai ales fier), unde au loc reactii atomice de fuziune in conditiile unor temperaturi si presiuni ridicate.

Alte referate despre: structura interna a pamantului, structura interna a pamantului referat, referat structura interna a pamantului

Istoria Pamantului

In timpul secolelor XVII si XVIII, încercările de a determina varsta Pamantului foloseau doar tehnicile de datare disponibile atunci – documente istorice, sistemul calendaristic si astronomia. Chiar si cei mai mari filozofi si matematicieni, cum ar fi Isaac Newton, credeau ca istoria umanitatii se petrecuse cam in aceeaşi perioada de timp, simultan cu istoria Pamantului. In 1650, James Ussher, episcop de Armagh in Irlanda, a fixat anul 4004 i.e.n ca data a originii Pamantului, după cronologia biblica. Aceasta vârsta a Pamantului a fost in general acceptata timp de aproape 200 de ani.

Alte referate despre: istoria pamantului, istoricul pamantului, date generale despre istoria pamantului

Pretul pamantului

La ora actuala nu sunt bani si acest lucru duce la un pret atât de
scazut al pamântului.Sunt proprietari de terenuri disperati care au
nevoie de bani si care îsi vând pamânturile chiar cu 500 000 lei
hectarul. În plus, nu exista o lege adevarata care sa reglementeze
piata pamântului, multe persoane constientizeaza faptul ca peste
câtiva ani terenurile agricole vor avea o valoare mai ridicata si de
aceea "se cumpara acum pamânt cu cat mai putini bani", motiv pentru
care nu exista vreun interes în vederea unei "reglementari a pietei".
Pâna la aparitia acelor vremuri, la noi în tara, pamântul va valora
cât un salariu mediu pe economie. Daca am compara preturile din
România cu cele din alte state ne-am da seama mai bine care este
situatia. Precizam ca în perioada interbelica era necesar salariul pe
doi ani pentru a putea cumpara un hectar de pamânt.

Alte referate despre: pretul pamantului, pret pamant, pretul pamantului in romania

Atmosfera Pamantului

Termosfera se afla intre 80 km si 480 km departare de Pamant. Aici ard
meteoritii si zboara navetele spatiale.

Alte referate despre: atmosfera pamantului, atmosfera pamantului referat, referat atmosfera pamantului

Miscarile Pamantului

Pământul, satelitul său natural Luna împreună cu toate planetele din Sistemul Solar se învârt în jurul celui mai mare astru din sistem – Soarele. Mişcarea de rotaţie a Pământului în jurul Soarelui se numeşte mişcare de revoluţie. Ea are loc pe o linie imaginară din spaţiu, de formă apropiată unui cerc, uşor turtit.

Alte referate despre: miscarile pamantului, miscarile pamantului referat, legatura dintre miscarile pamantului si activitatea umana

Psihologia varstelor

Conceptul “ ereditate “ provine de la cuvantul latin “ heres “- mostenitor. Ereditatea poate fi definita ca insusirea fundamentala a materiei vii de a transmite de la o generatie la alta, sub forma codului genetic, mesajele de specificitate ale speciei, grupului si individului ( A.Cosmovici, L. Iacob, 1999). De remarcat in acest context este ca identitatea genetica este practic imposibila intre antecesori si descendenti. Rezulta astfel ca din punct de vedere genetic fiecare individ este diferit, unic si irepetabil in raport cu toti ceilalti din trecut, prezent sau viitor, probabilitatea unei identitati absolute fiind de 1 la 70 de trilioane.

Alte referate despre: psihologia varstelor, referat psihologia varstelor, referate psihologia varstelor

Caracteristicile Pamantului

Scoarţa terestră are 30-50 km şi o compoziţie chimică formată din O, Si,Al, N, K, Fe, Ca, H, P.
Mantaua este alcătuită din roci care conţin Fe şi Mg.
Nucleul are o parte inferioară (solidă) si o parte exterioară (lichidă), având in compoziţie fier şi nichel.

Alte referate despre: caracteristicile pamantului, caracteristicile pamantului si consecintele geografice, caracteristicile pamantului si consecintele lor geografice

Agresivitatea - forma de adaptare si contra reactie la frustrare la copiii institutionalizati de varsta scolara mica

2) se formeaza structuri de comportament, structuri morale, mentalitati.

Toate aceste aspecte enumerate anterior determina formarea si dezvoltarea agresivitatii si a comportamentului agresiv, constituind, totodata, motivele alegerii temei.

Alte referate despre: agresivitatea-forma de adaptare si contra-reactiela frustrarea, agresivitatea forma de adaptare, formarea identitatii de sine pana la varsta scolaritatii mici

Muschii de pamant

Importanta muschiului de pamant:Alaturi de licheni muschiul ajuta la formarea solului.Unii muschii sunt folositi ca hrana pentru animale salbatice.Din muschiul de turba care creste in mlastini se obtine carbunele numit turba care se foloseste drept conbustibil.

Alte referate despre: muschi de pamant, muschiul de pamant, muschii de pamant
Referate afisate : 17
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.