Viata plitica-monarhia a egiptului antic

Ritualuri de trecere - viata de apoi in Egiptul Antic

Descoperirile arheologice au aratat cum in epoca preistorica egiptenii isi ingropau mortii culcati pe o parte, in pozitia numita "chircita" si avand in preajma lor unelte de lucru si provizii de mancare si bautura. "Locul de veci" al mortilor trebuie sa fi fost deci la egipteni in acea vreme mormantul insusi. Acolo i se aducea mortului hrana. Acolo, la mormant, se desfasura cultul datorat mortilor de catre cei vii. Pe timpul dinastiei a IV-a apare insa credinta ca sufletul mortului poate pleca din mormant pe un timp mai mult sau mai putin lung sau ca isi poate alege alta locuinta mai placuta.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 181
Materia: Istorie

Rit si ritual funerar

Dintotdeauna omul şi-a pus întrebări legate de moarte.Iniţial s-a crezut că doar omul evoluat e capabil să-şi pună astfel de probleme, dar scrieri precum cele provenite din antichitate au demonstrat că a existat un puternic cult al morţii, mai bine spus un cult al vieţii de după moarte, încă din preistorie .

Alte referate despre: rit si ritual funerar, ritul si ritualul funerar la geto-daci, rit si ritual funerar recenzie

Egiptul Antic

Egiptul Antic - S-a discutat mult despre o posibilă călătorie a filosofului grec Platon în Egipt, acolo unde acesta ar fi primit formarea şi instruirea necesară de la sacerdoţii indigeni în scopul de a accede în modul cel mai direct la vechile izvoare ale gândirii tradiţionale. Egiptul Antic

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Egiptul Antic

Raporturile între Egipt şi cultura occidentală au slăbit din ce în ce mai mult începând cu antichitatea şi întregul ev mediu. Au reapărut mai apoi în timpul lui Lorenzo de Medici prin intermediul literaturii neoplastice şi ermetice, datorită unor oameni ca Pico della Mirandola şi Marsilio Ficino.

Alte referate despre: referat egiptul antic, zeii egiptului antic, faraonii egiptului antic

Ritual funerar in Egiptul Antic

Ei nu mai observă nici pe tată, nici pe mamă, inima lor uită soţia/soţul, copii. Apa este vie doar pentru cei de pe pământ, pentru ei ea este stricată. Cel mai bun lucru pe care îl poate spune un credincios puternic despre lumea din mormânt este ceea că acolo nu sunt vrăjmaşi, nici concurenţi şi în sfârşi te poţi odihni. Totuşi se găseau unii sceptici care făceau observaţii de genul: „Nimeni nu s-a întors de acolo ca să povestească dacă le este bine morţilor şi ce nu le ajunge acolo, prin asta liniştindu-ne inimile până noi singuri nu vom ajunge în acel loc unde au plecat ei.”

Alte referate despre: ritualul funerar in grecia antica, ritul funerar in egiptul antic, arta funerara in egiptul antic

Egiptul antic

Cele mai importante oraşe ale Egiptului de Jos erau Buto, Busiris, Heliopolis, Sais şi Tantis. Buto ,după numele zeiţei Uto, se mai numea şi Per-Uadjet. În epoca predinastică era unul dintre oraşele importante, menţionat de legendele referitoare la luptele dintre Seth şi Osiris.

Alte referate despre: religia egiptului antic, referat despre egiptul antic, arta in egiptul antic

Arta Egiptului antic

Zidurile de la fatada au 65 m inaltime. Cel de al II lea oleisc a fost donat statului francez in 1833 si se afla la Paris in „place de la Concorde”. Cea mai importanta incapere este sala Hipostila cu cele mai multe si mai frumoase coloane dintre care cea mai frumoasa este „Drumbava sacra”.

Alte referate despre: arta egiptului antic referat, referat arta egiptului antic, arta egiptul antic

Istoria Egiptului

Istoria Egiptului
In general , sunt recunoscute douazeci si sase de dinastii intre anii 5004-527 i.e.n., fiind impartite in trei perioade importante:
Imperiul Vechi-5004-3064 i.e.n,cuprinzand zece dinastii.;
Imperiul de mijloc-3064-1073 i.e.n., sapte dinastii;
Imperiul Nou-1703-527 i.e.n.,noua dinastii.

Alte referate despre: istoria egiptului, referat istorie egiptul antic, istoria egiptului antic

Egiptul in timpul faraonilor

Darul Nilului
Un istoric grec a denumit foarte inspirat Egiptul, ca "Darul Nilului". Locurile propice asezarii oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometrii prin desert, iar in final se ramifica, varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Babilonia antica

Insa Hammurabi a schimbat oranduirea religioasa, ridicandu-l pe Marduk, zeul orasului Babilon, in pozitia de conducator al panteonului sumerian, sustinand ca aceasta este dorinta zeitatilor implicate! Cu timpul, credinta in suprematia lui Marduk a prins radacini si Babilonul a devenit un oras sfant, centru cultural si o metropola bogata.

Alte referate despre: babilonul antic, babilonia antica, babilonul antic referat

Egiptul Antic

Odata cea mai bogata si puternica natiune in lumea antica, Egiptul isi pierdea puterea incetul cu incetul. Cucerit de persi in 525 i.H., taramul faraonilor avea sa ramana teritoriul imperiilor straine pentru urmatorii 1000 de ani. Dupa persi au venit grecii si apoi romanii. Dar nici macar acele mari imperii nu au putut sterge cu totul traditiile egiptenilor antici. La fel ca piramidele si templele antice, spiritul faraonilor a razbatutmult dupa ce cuceritorii s-au retras.

Alte referate despre: zei egiptului antic, egiptului antic, arhitectura egiptului antic

Egiptul Antic

Heliopolis Lun sau On, în egipteană, era oraşul zeului Soare Helios, iar Ra era nete-rul, zeul templului consacrat.

Alte referate despre: piramidele egiptului antic, matematica in egiptul antic, egiptul antic zei

Egiptul antic

(Egiptul antic)
Istoric.Egiptul a fost populat inca din paleolitic.In neolitic vechii egipteni se indeletniceau cu pescuitul, cu agricultura primitiva si cu cresterea vitelor. Aproximativ in mileniul al V-lea i.e.n. a inceput descompunerea orinduirilor gentilice si formarea comunitatilor teritoriale.In prima jumatate a mileniul al IV-lea, ca urmare a aparitiei plusprodusului si a proprietatii private, a inceput diferentierea de avere, statale timpurii, numite « nomme » si conduse de nomarhi.Dezvoltarea economica si sociala si mai ales necesitatea mari lucrari de irigatie au grabit unificarea Egiptului antic.Pe la mijlocul mil. al IV-lea i.e.n.in urma unui sir de razboaie dintre nomme, s-au constituit doua state :Egiptul de Sus (la sud) si Egiptul de Jos (la nord).Prin mil. III i.e.n. Egiptul antic de Sus a supus Egiptul de Jos , formind un ...

Alte referate despre: egiptul antic arta, referate egiptul antic, civilizatia egiptului antic

Viata sociala in Egiptul Antic

- fertilitatea solului oferea chiar doua recolte pe an.
- de aceea, preturile terenurilor avea ca punct de apreciere starea de umiditate si posibilitatea de a fi inundat terenul de catre fluviu.
- aprecierea acestor terenuri se baza si pe faptul ca dincolo de colinele dealurilor care margineau campiile Nilului, se deschidea desertul nisipos, simbol al mortii.

Alte referate despre: viata sociala in egiptul antic, viata sociala a egiptului antic, viata sociala in lumea antica

Ritualurile

FAZA I : INTIMIDAREA INDIRECTĂ
Pasul 1: Nulificarea
Atunci când reformatorul îl contactează prima oară pe supervizorul său imediat, acesta îl va asigura că acuzaţiile sau sugestiile făcute sunt fără valoare, rezultat al greşitei înţelegeri sau percepţii din partea subordonatului. Superiorii, în această fază, speră că reformatorul va fi atât de impresionat şi chiar înspăimântat de autoritate încât va înţelege din mesajul direct că iniţiativa sa este bazată pe eroare. Dacă, oricum, reformatorul insistă, superiorii săi vor fi adesea de acord să conducă o “investigaţie”. Rezultatul unei astfel de investigaţii ar trebui să-l convingă pe reformator de faptul că acuzaţiile aduse sunt neîntemeiate posibilităţile sporirii eficienţei sau revederea scopurilor organizaţionale au fost apreciate corespunzător de autorităţile competente.

Alte referate despre: ritualuri de inmormantare la egipteni, ritualuri dacice, ritualuri antice

Varstele vietii spirituale

Ateismul nu neagă decât o ideologie, un sistem, o speculaţie, de care omul, cel mai adesea, a abuzat, nicidecum o realitate divină care nu se descoperă decât prin credinţă. Ateismul este construit pe negare. Ştiinţa nu are nevoie de ipoteza Dumnezeu.

Alte referate despre: varstele vietii spirituale, doina codrul si izvorul-simboluri ale vietii spirituale, doina codru si izvorul simboluri ale vietii spirituale

Sisteme de calcul si numerotatie in Egiptul Antic

Papirusurile descoperite arată că egiptenii, spre deosebire de greci care s-au preocupat de studiul matematicii abstracte, erau legaţi de rezolvarea unor probleme de aritmetică legate exclusiv de practică. Sistemul de numeraţie folosit de ei era zecimal şi poziţional, dar nu în accepţia actuală. "Cifrele" folosite se obţineau prin compunerea a şapte simboluri de bază:

Alte referate despre: evolutia sistemelor de calcul, sisteme de calcul, cultura egiptului antic

Economia Egiptului

Economia Egiptului - Industria prelucratoare este dezvoltata:intreprinderi producatoare de ingrasaminte chimice,industria usoara si alimentara(mai ales zahar), ciment,ind.constructoare de masini(tractoare,masini agricole, autoturisme), industria petrochimica.

Economia Egiptului - Cele mai mari centre industriale sunt orasele Cairo,Alexandria,Suez si Port Said.O mare importanta economica o prezinta Canalul suez,care rep. a treia sursa de deviza a tarii.
Agricultura,sectorul economic care polarizeaza aprox.35% din populatia active ,este axata pe cultura curmalilor, maslini, citrice, vita-de-vie,(vitis vinifera,planta heliofila de climat subtropical), orez,grau,legume(fiind cel mai mare producator african),porumb etc.

Se utilizeaza masiv irigatiile ,fiind singurul stat de pe Globin care ...

Alte referate despre: economia egiptului, economia egiptului antic, economie egipt
Referate afisate : 18
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.