Windows

Windows 7

Windows 7 este cea mai recenta versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale de tip PC, inclusiv cele utilizate in domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri si PC-uri de tip Media Center Edition (MCE). Windows 7 a intrat in faza "liber pentru productie" (Release To Manufacturing, RTM) la 22 iulie 2009. Data pe punere pe piata a fost 22 octombrie 2009, la mai putin de trei ani de la lansarea sistemului anterior Windows Vista. La aceasi data a fost lansat si Windows Server 2008 R2 (pentru servere).Windows 7 se prescurteaza deseori cu Win 7, Win7 sau chiar si numai cu W7.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 302
Materia: Informatica

Windows - generalitati

Versiunea Windows 3.0 aparuta in 1990 a fost considerata ca fiind al doilea mare succes al interfetei grafice de exploatare, dupa W/386. Produsul W 3.0. a fost versiunea care a inceput sa ofere utilizatorilor un motiv serios pentru a prefera aplicatiilor DOS. Aspectul lui Windows s-a imbunatatit iar programul a oferit o functionalitate mai buna. Aceasta a fost prima versiune care a introdus conceptul de program manager- adica un la startarea interfetei Windows sa fie activa cel putin o fereastra. Versiunea 3.0. a utilizat pe scara larga pictogramele pentru a reprezenta aplicatiile. Windows 3.0. putea rula in regim de multitasking cooperativ aplicatii scrise pe 16 biti. Deficienta majora a versiunii 3.0. consta in instabilitatea sistemului, in sensul ca unele aplicatii violau integritatea sistemului.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows - initiere

Componentele unui calculator
1.Software (soft) = componentele logice, invizibile ale unui calculator;
componenta “moale”, care nu se poate pipai, adica pachetele de programe.
Aici intra:sisteme de operare: MS-DOS, Windows, etc.
programe utilitare de firma (programe facute de firma pentru usurarea muncii cu calculatorul): Norton Commander, Word, Acces, Foxpro, Dbase, Excel, Corel, Auto Cad, etc.

Alte referate despre: windows initiere, windows-initiere, initiere in windows xp

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

e) gasirea unui text;
- clic la inceputul documentului
- clic pe butonul Edit, Find
- introducere text sau cuvantul cautat
- activare operatie de cautare
- clic pe butonul Find Next pentru continuarea cautarii
- clic pe butonul Cancel pentru terminarea cautarii

Alte referate despre: bazele informaticii aplicate, bazele informaticii aplicative, bazele informatici aplicate

Introducere in Windows

Introducere
Prin lansarea sistemelor Windows, firma Microsoft a schimbat pentru totdeauna lumea calculatoarelor personale compatibile IBM-PC. Microsoft a pus la îndemâna milioanelor de utilizatori ai acestor calculatoare o interfaţă grafică prietenoasă, uşor de folosit. Deşi la început a fost privit mai mult ca un element distractiv, ca o joacă şi nu ca un instrument de lucru pentru utilizatorii mai serioşi, sistemul Windows a devenit standardul pentru compatibilitatea soft şi hard. O dată cu lansarea sistemului Windows 95, firma Microsoft a schimbat lumea calculatoarelor, modificând esenţial aspectul şi modul de lucru.
Firma Microsoft a dedicat ani de zile cercetărilor intense pentru a face ca sistemul de operare – Windows 95 – să fie mai uşor de învăţat şi de folosit decât sistemele de operare precedente. Utilizatorii acestui sistem şi a versiunilor superioare lui (Windows 98, Windows Millenium, Windows NT, familia Windows 2000 şi noul Windows „Whistler”) ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducerea in windows xp, introducere in windows xp

Sistemul de operare Windows

Pe parcursul procesului de instalare, Windows '98 detecteaza configuratia componentelor si dispozitivelor hardware din calculator si foloseste aceste informtii pentru a instala driverele si a inregistra datele corespunzatoare in Registry. Windows '98 furnizeaza mecanisme de detectare si configurare a componentelor hard, precum si asistenta la detectarea pentru numeroase tipuri de dispozitive.

Alte referate despre: interfata windows, sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat

Windows

Istoria mediului Windows este presarata cu un numar de succese si cu un numar egal de esecuri.Windows a aparut ca ceva putin mai mult decat un mediu cu comutare si pro-
cese. Lansarea initiala, din anul 1985, a versiunii 1.0 a lasat mult de dorit si, in general, receptarea ei de catre industria de specialitate a fost, sincer vorbind , mai degraba descurajanta.Au existat multe probleme cu editia initiala a mediului.
Multe din aceste probleme erau provocate de hardware-ul disponibil la acea data.Un procesor Intel de putere redusa, adaptoare grafice cu rezolutie scazuta, lipsa de memorie si lipsa mouse-ului faceau din calculatorul personal un calculator ostil graficii.Totusi, unul din cele mai mari obstacole a fost chiar utilizatorul.Utilizatorii primelor calculatoare erau persoane cu studii tehnice care intelegeau proiectarea de software si hardware.Aces-
tia ...

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, referat windows, windows 7

Windows Media Player

Dezvoltatorii de software pot beneficia acum de un nivel de acces fără precedent la player, server, encoder şi codecuri audio/video, de o mulţime de modele pentru plug-in-uri şi de suport pentru o gamă largă de limbaje de programare folosind Windows Media 9 Series SDK. Toate acestea deschid noi oportunităţi unice pentru dezvoltatori şi companii de a-şi crea propriile lor produse cu tehnologia Windows Media 9 Series.
Beneficiile platformei Windows Media 9 Series se adresează unei game largi de audienţă: companii media sau axate pe divertisment, utilizatori individuali, corporaţii şi dezvoltatori.

Alte referate despre: windows media player, despre windows media player, windows media player referat

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30¬-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente.

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Windows vs MS-DOS

În următoarele rânduri vom face o scurtă comparaţie intre două sisteme de operare: MS-DOS şi Windows95. Intre acestea două exista şi asemănări (au fost facute de Microsoft), dar noi vom scoate in evidenta deosebirile.

Alte referate despre: asemanarea dintre windows si ms-dos, diferenta dintre windows si ms dos, windows linux ms-dos

Aplicatii Windows

Aplicatii Windows - Insa, toata lumea cunoaste Paint-ul dupa prima sa utilizare, aceea de a crea si edita desene. Daca s-ar face un sondaj, cu siguranta s-ar dovedi ca principalii utilizatori ai acestui program sunt cei mai mici dintre noi, pentru care Paint-ul reprezinta un mod de a se juca, exprimandu-si in acelasi timp ideile si punandu-si imaginatia la incercare, cu ajutoul culorilor.Aplicatii Windows

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Windows - Administrarea sistemului

Crearea dosarelor
1. Mergeţi în fereastra care afişează conţinutul hard discului.
2. Deschideţi meniul de comenzi rapide (meniul contextual) şi indicaţi în meniu opţiunea New Folder.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrator windows xp, comenzi administrare windows

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Pentru ca fiecare dintre acestia sa utilizeze serverul la o capacitate de lucru care sa le permita administrarea propriilor directoare, programe (procese) sau resurse fizice sunt create partajari administrative. Acestea permit accesarea resurselor administrative in functie de drepturile fiecarui utilizator, respectand setarile de acces, care il limiteaza la nivelul unui utilizator sau unui grup. Group Policy. Termenul defineste un mod de configurare al mediului de lucru al utilizatorilor de catre administratorii domeniului si un mijloc de a administra politicile de securitate inglobate in sistemul de operare. Se pot astfel seta diverse configuratii ale desktopului sau meniului de start diversilor utilzatori sau grupuri de utilizatori, accesul la programe sau la fisiere.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, windows xp profesional

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc.

Alte referate despre: instalare windows 98, windows vista, windows 98

Sistemul de Operare Windows Vista

Pentru un PC cele mai utilizate sisteme de operare multitasking sunt sistemele de operare tip UNIX(UNIX,LINUX,SCO-UNIX etc.),Windows95,98,2000,XP de la Microsoft,VISTA. Alături de acestea mai sunt folosite si alte sisteme de operare multitasking cum ar fii OS/2 DE LA I.B.M,Novell,Warp 3.0,etc.

Alte referate despre: referat windows vista, windows vista referat, referat despre windows vista

Windows 98

Faza finala de configurare a sistemului
Pe parcusul fazei finale de configurare a sistemului,programul Setup modernizeaza configuratia curenta a mediului Windows.Dupa actualizarea fisierelor si configurarea sistemului,programul Setup conduce utilizatorul prin procesul de configurare a dispozitivelor periferice,conectate la system,cum ar fi modemuri sau imprimante.Dupa finalizarea acestei operatii,Windows este gata de lucru.

Alte referate despre: windows 95, sisteme de operare windows, interfata windows xp

Sistemul de operare Windows'98

Cum se realizeaza instalarea de noi drivere specifice sistemului Windows'98?
SO Windows 98 este disponibil sa instaleze aplicatii utilizand programul Install Programs Wizard. Pentru lansarea acestui program si instalarea cu ajutorul lui a aplicatiilor efectuam urmatorii pasi:
-executam consecutiv Start, Settings, Control Panel;
-actionam pictograma Add/Remove Programs Properties;
-actionam butonul Install;
- la aparitia ferestrei de dialog Install Program from Floppy Disc or CD-ROM instalam discheta (discul) in dispozitiv si actionam butonul Next ;
-Install Programs Wizard gaseste programul de instalare (SETUP.EXE sau INSTALL.EXE) si scoate pe ecran informatia despre inceperea instalarii;
-in cazul daca programul de instalare nu este gasit, actionam butonul Browse pentru a-l cauta si lansa, apoi butonul Open;
-actionam butonul Finish pentru lansarea programului Setup (Install).

Pe parcursul instalarii pot aparea unele intrebari (variante de instalare) la care utilizatorul ...

Alte referate despre: windows xp referat, cum se instaleaza windows 98, windows referat

Multimedia

Noua tehnologie MIDIMULTIMESAJ in Windows 95 permite transferul mai
multor instructiuni MIDI, folosind o singura intrerupere. Placa de
sunet poate sa trimita si sa primeasca grupuri de mesaje multiple
MIDI. Ca urmare este necesara o putere de calcul mai mica, ceea ce
lasa liber procesorul mai mult timp pentru alte aplicatii si
prelucrari. Procesorul nu mai trebuie sa se ocupe de fiecare
instructiune MIDI in parte.

Alte referate despre: placa multimedia, fisiere multimedia, tehnologii multimedia

Application programming interface

- Single UNIX Specification (SUS)
- Microsoft Win32 API
- Java Platform, Enterprise Edition API's
- OpenGL cross-platform API
- DirectX for Microsoft Windows
- Google Maps API
- Wikipedia API
- Simple DirectMedia Layer (SDL)
- svgalib pentru Linux si FreeBSD
- Carbon si Cocoa pentru Macintosh OS

Alte referate despre: application programming interface, api application programming interface, ce inseamna application programming interface api
Referate afisate : 19
Medie note: 8.38 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.