Windows xp

Windows 7

Windows 7 este cea mai recenta versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale de tip PC, inclusiv cele utilizate in domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri si PC-uri de tip Media Center Edition (MCE). Windows 7 a intrat in faza "liber pentru productie" (Release To Manufacturing, RTM) la 22 iulie 2009. Data pe punere pe piata a fost 22 octombrie 2009, la mai putin de trei ani de la lansarea sistemului anterior Windows Vista. La aceasi data a fost lansat si Windows Server 2008 R2 (pentru servere).Windows 7 se prescurteaza deseori cu Win 7, Win7 sau chiar si numai cu W7.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 302
Materia: Informatica

Windows - generalitati

Versiunea Windows 3.0 aparuta in 1990 a fost considerata ca fiind al doilea mare succes al interfetei grafice de exploatare, dupa W/386. Produsul W 3.0. a fost versiunea care a inceput sa ofere utilizatorilor un motiv serios pentru a prefera aplicatiilor DOS. Aspectul lui Windows s-a imbunatatit iar programul a oferit o functionalitate mai buna. Aceasta a fost prima versiune care a introdus conceptul de program manager- adica un la startarea interfetei Windows sa fie activa cel putin o fereastra. Versiunea 3.0. a utilizat pe scara larga pictogramele pentru a reprezenta aplicatiile. Windows 3.0. putea rula in regim de multitasking cooperativ aplicatii scrise pe 16 biti. Deficienta majora a versiunii 3.0. consta in instabilitatea sistemului, in sensul ca unele aplicatii violau integritatea sistemului.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows - initiere

2.Hardware (hard) = componentele fizice ale unui calculator;
componenta “grea”, care se poate pipai, adica aparatura propriu-zisa.
Aici intra: - 3 componente principale: Unitatea Centrala (UC), monitorul (display), tastatura (keyboard);
-componente auxiliare:
-echipamente periferice: mouse-ul, imprimanta (printer);
-echipamente periferice speciale: Scanner, microfon pentru comunicarea comenzilor, difuzoare, Modem, Plotter, Digitizor, dispozitiv Trackball, Joystik, unitati de FAX, unitati CD-ROM, etc.

Alte referate despre: windows initiere, windows-initiere, initiere in windows xp

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

f) inlocuirea unui text;
- clic la inceputul documentului
- clic pe butonul Edit, Replace
- introducerea textului care se inlocuieste
- introducerea textului cu care se inlocuieste
- clic pe butonul Replace, daca se inlocuieste textul cu confirmare
- clic pe butonul Replace All, daca se inlocuieste textul peste tot, fara confirmare
- clic pe butonulCancel pentru terminare

Alte referate despre: bazele informaticii aplicate, bazele informaticii aplicative, bazele informatici aplicate

Introducere in Windows

Caracteristici îmbunătăţite pentru utilizatorii de calculatoare portabile
Din ce în ce mai mulţi utilizatori beneficiază de avantajele calculatoarelor portabile: avantajul de a putea lucra unde doresc, de a duce calculatorul acasă, la clienţi sau în călătorie. De cele mai multe ori, mutarea calculatorului necesită modificarea configuraţiei hard. De asemenea unele calculatoare de tip laptop sunt prevăzute cu dispozitive de indicare încorporate în tastatură, în timp ce la birou este mai comodă folosirea mouseului. Mai există şi problemele legate de conectarea şi deconectarea de la reţea şi problema sincronizării fişierelor – trebuie avute cele mai noi versiuni ale acestora atât pe calculatorul de tip laptop cât şi în reţea. Înainte de Windows 95 aceste modificări necesitau fişiere de configuarare separate.
Folosind sistemul de operare Windows 95, utilizatorii de calculatoare portabile pot comunica rapid între diferite configuraţii. Dacă aceştia folosesc ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducerea in windows xp, introducere in windows xp

Sistemul de operare Windows

Pentru multi utilizatori primul contact cu Windows '98 va fi prilejuit de instalarea sistemului de operare pe propiile calculatoare. Pentru simplificarea operatiuni de instalare, programul Setup pentru Windows '98 a fost refacut in intregim, astfel incat sa ofere o mai mare flexibilitate si un grad mai inalt de personalizare decat Windows '95. Incepatori si utilizatorii de nivel mediu nu vor mai fi confruntati cu o multime de intrebari pentru configurare, la care s-ar putea sa nu stie sa raspunda, iar utilizatori avansat i nu-si vor mai vedea rabdarea pusa la incercare.

Alte referate despre: interfata windows, sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat

Windows

Istoria mediului Windows este presarata cu un numar de succese si cu un numar egal de esecuri.Windows a aparut ca ceva putin mai mult decat un mediu cu comutare si pro-
cese. Lansarea initiala, din anul 1985, a versiunii 1.0 a lasat mult de dorit si, in general, receptarea ei de catre industria de specialitate a fost, sincer vorbind , mai degraba descurajanta.Au existat multe probleme cu editia initiala a mediului.

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, referat windows, windows 7

Windows Media Player

Windows Media Player 9 Series oferă consumatorilor modalităţi mai rapide şi mai flexibile pentru a se bucura de conţinutul digital. Cu noile facilităţi Smart Jukebox, managementul bibliotecilor media este lipsit de orice efort, chiar şi pentru cele mai largi colecţii. Cu integrarea accesului la serviciile populare cu abonament, va fi mult mai uşor pentru consumatori să descopere şi să se bucure de conţinut, putând alege dintr-o gamă foarte largă disponibilă. Au fost îmbunătăţite facilităţile integrate pentru inscripţionarea de CD-uri. Windows Media Player 9 Series suportă acum peste 170 de dispozitive, de la playere DVD, playere portabile şi sisteme audio pentru autovehicule până la dispozitivele Pocket PC, telefoanele mobile şi receptoarele audio digitale.

Alte referate despre: windows media player, despre windows media player, windows media player referat

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente. Icon-urile de sistem au preluat înfăţişarea celor din Windows 2000, restul interfeţei este neschimbat faţă de Windows 98 S.E. Un amănunt interesant este că după un click cu butonul drept al mouse- ului pe Taskbar puteţi alege din meniul care apare, ce poţiuni din meniul Start să fie expandabile.
Singurul domeniu în care se remarcă o schimbare radicală în ceea ce priveşte Windows Media Player-rul upgradat la versiunea a şaptea şi mult îmbunătăţit, care acum are suport pentru skin-uri. Suportul pentru skin-uri nu este singurul atu al Media Player-ului. Acestuia ia fost îmbunătăţit ...

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Interfata Windows

Fiecare icon are o anumita fata care il deosebeste de celelalte programe. Aceasta fata insa, poate fi schimbata de catre utilizator.
Windows lucreaza cu ferestre, care arata continutul directorului deschis. O fereastra poate fi inchisa, minimalizata si modificata prin functia Resize.

Alte referate despre: interfata windows xp, download interfata windows xp, elemente de interfata windows

Windows vs MS-DOS

Windows vs MS-DOS - Primul sistem de operare pentru calculatoare personale a fost CP/M (prescurtare de la Control Programs for Microcomputers), care a apărut în 1980. Apoi a urmat populara serie de sisteme de operare denumite MS-DOS (Microsoft Disk Operating System), pentru care a apărut o versiune nouă în fiecare an, ultima versiune scoasă de compania Microsoft fiind DOS 6.22 (în anul 1994).

Alte referate despre: asemanarea dintre windows si ms-dos, diferenta dintre windows si ms dos, windows vs ms dos

Aplicatii Windows

• Colors: cu ajutorul acestei sectiunii putem edita culorile (fiind o alta cale pentru acest lucru, prima dintre ele fiind prezenata mai sus).

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Windows - Administrarea sistemului

Crearea unui fişier
1. Deschideţi directorul Dosar 1. El nu conţine nimic.
2. Deschideţi meniul contextual şi indicaţi opţiunea New Text Document.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrator windows xp, configurare si administrare windows pt retele

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Remote desktop. Acest serviciu al sistemului de operare permite accesul, in timp real, la un calculator cu Windows XP Professional, ruland in sesiune deschisa, de pe o alta platforma, putand realiza o conexiune ce permite lucrul pe sistemul initial, oferind acces la toate documentele si setarile locale de pe acesta, inclusiv la dispozitive si desktop. De asemenea, serviciul permite conectarea la acelasi calculator a mai multor utilizatori, fiecare putandu-si folosi contul de user pe aceeasi sesiune cu ceilalti.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, windows xp profesional

Sistemul de operare Windows'98

-actionam aceasta functie. Pe desktop va aparea copia file-ului sau a aplicatiei de tip shortcut, care poate suporta orice manipulatie caracteristica file-ului initial fara a aduce schimbari acestuia din urma.

Alte referate despre: instalare windows 98, windows vista, windows 98

Windows 98

Dezinstalarea
Windows 98 include si o functie de dezinstalare.In timpul operatiei de instalare,veti vedea o pagina Wizard in care veti fi intrebat daca doriti sa faceti copii de siguranta pt. fisierele de sistem in vederea unei deyinstalari ulterioare.

Alte referate despre: windows 95, sisteme de operare windows, referat windows vista

Windows NT

Acesta a fost proiectat sa actioneze ca un server dedicat in mediul client/server oferind putere, scalabilitate, rezistenta mare la erori si interoperabilitate. Ca server de aplicatie Windows NT Advanced Server este o platforma puternica pentru servere de date (ex. Microsoft SQL Server), servere de comunicatie (ex. Microsoft SNA Server) si servere de posta electronica (ex. Microsoft Mail).

Alte referate despre: windows vista referat, windows xp referat, cum se instaleaza windows 98

Windows 95

Suprafata de lucru este formata din urmatoarele elemente:
-pictograme reprezinta unitati grafice ale unor enetitati cu care lucreaza windows-ul;
-butonul Start –contine un meniu care este activat la actionarea acestui buton;
-bara de aplicatie contine butoane ale aplicatiilor lansate in executie
-zona pentru configurare (setings)-permite configurarea unor elemente cu care lucreaza sistemul.

Alte referate despre: windows referat, referat windows xp, windows 7 referat

Notiuni despre Microsoft Office

Operatiile care se pot efectua cu mouse-ul sunt:
1.Indicare - se mentine cursorul de mouse asupra unui obiect. In functie de obiectul indicat cursorul poate lua mai multe forme;
2.Click pe butonul stang - apasarea rapida butonul stang al mouse-ului si apoi eliberarea sa; se executa pentru selectarea unui obiect (icoana, fisier, dosar, etc.) - obiectul selecat apare afisat in culoare aprinsa, (de exemplu: se alege obtiunea My Computer din meniul Start) sau pentru apasarea unui buton;

Alte referate despre: microsoft office, microsoft office access, microsoft office referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.57 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.