Actualizarea tabelelor - comenzi DML - data manipulation language

Trimis la data: 2008-12-27 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Mihnea Totdirci Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Dupa actualizarea datelor se va utiliza comanda select * from [nume_tabela_actualizata]; pentru a vizualiza rezultatel!
1.3.1. INSERAREA DATELOR - COMANDA INSERT Datele se pot insera in tabele in mai multe moduri:precizand explicit in sintaxa comenzii valorile
cu ajutorul variabilelor de substitutie pe baza valorilor din alte tabele
Referate similare: Nu exista seminarii similare

from produse where stoc 3000 unitati se insereaza in tabela STOC_MAX.

Create table stoc_mediu as select * from produse where 2=3;
Create table stoc_max as select * from produse where 2=3;Insert all
When stoc between 1001 and 3000 then insert into stoc_mediu
When stoc > 3000 then insert into stoc_max Select * from produse;
c) Optional: Utilizarea variabilelor de substitutie pentru inserarea inregistrarilor introduse de utilizator:!!!Scripturile de mai jos se ruleaza doar in mediu SQL*PLUS:

INSERT INTO TABELA VALUES ([&var_camp1, &var_camp2...]);Exemplu:
INSERT INTO agenti (codagent, numeagent, dataang, datanast, zona, functia, codsef)VALUES ('&v_codagent','&v_numeagent', TO_DATE('&v_dataang', 'mon dd, yy'), TO_DATE('&v_datanast', 'mon dd, yy'), '&v_zona','&v_codsef', '&v_functia');Sau cu ajutorul mesajelor catre utilizator. Se utilizeaza functia ACCEPT pentru citirea si incarcarea valorilor introduse in variabile si functia PROMPT pentru afiarea pe ecran a unui mesaj:INSERT INTO agenti (codagent, numeagent, dataang, datanast, zona, functia, codsef)

VALUES ('&v_codagent','&v_numeagent', TO_DATE('&v_dataang', 'mon dd, yy'), TO_DATE('&v_datanast', 'mon dd, yy'), '&v_zona','&v_codsef', '&v_functia');Atentie! Pt dataang si datanast se va utiliza functia de conversie to_date.x: to_date('jan 20,05','mon dd,yy')

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.