Analiza Swot - Deseuri judetul Arges

Trimis la data: 2009-05-09 Materia: Ecologie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 145
Autor: Georgiana Lacatus Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Legislatia de mediu ( gestionarea deseurilor) armonizata aproape in totalitate cu legislatia Uniunii Europene; strategii si planuri de implementare a Diectivelor relevante pe fiecare sector de mediu;Existenta structurilor institutionale de baza pentru protectia mediului (Inspectoratul Comercial si Protectia Mediului aflat in subordinea primarului, la nivel local si Agentia pentru Protectia Mediului la nivel judetean),pentru implementarea programelor de dezvoltare,si pentru managementul integrat al deseurilor;

Experienta in derularea proiectelor finantate din fonduri de la UE sau din alte surse (statie de epuare- retehnologizare );Asistenta tehnica disponibila pentru pregatirea unui portofoliu consistent de proiecte in vederea finantarii prin POS (cu suport PHARE, ISPA si bugetul de stat);
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana;Intensificarea problemei deseurilor in judetul Arges datorita impactului negativ tot mai pronuntat asupra sanatatii cetatenilor si asupra mediului inconjurator.

Interesul ridicat al autoritatii locale privind problemele de gestionare a deseurilor si fundamentarea corespunzatoare a proiectelor.Necesitatea indrumarii si realizarii transferului de know-how din domeniu.Identificarea zonelor asupra carora auoritatea trebuie sa-si indrepte actiunile.

Nevoia de a demara proiecte privind transferul de deseuri menajere care detin cea mai mare pondere in totalul deseurilor colectate.Cresterea interesului autoritatii locale pentru a realiza si implementa proiecte in domeniul gestionarii deseurilor intrucat beneficiaza de sustinerea factorului legislativ.Monitorizarea mult mai buna a problemelor locale de gestionare a deseurilor realizate de catre specialisti in domeniu (12 inspectori de mediu), implicit demararea de proiecte.

Cunoasterea aprofundata a procedurilor privind accesarea fondurilor europene. Actionarea factorului de cident pe parcursul derularii proiectului.Demararea proiectului privind solutionarea problemei de gestiune a deseurilor.Focalizarea atentiei factorului decident asupra variantei optime de solutionare a problemei de gestionare a deseurilor.

Neimplicarea autoritatii locale in parteneriate public-privat (management participativ);Insuficienta resurselor umane, materiale si institutionale care sa ofere suportul de implementare a legislatiei in vigoare.Depozitarea neadecvata a deseurilor.

Numarul scazut de proiecte care au accesat fonduri Europene in domeniul infrastructurii si insuficienta resurselor bugetare.Autoritatile, contrar ierarhiei stabilite, au ales, in general, solutiile cele mai putin eficiente si durabile, respectiv depozitarea la gropile de gunoi si incinerarea.


Grad scazut al informarii cetatenilor.Costurile ridicate pentru asigurarea serviciilor corespunzatoare efectuarii cestor operatiuni (costurile de transport ajung la 70% din bugetele alocate serviciilor de colectare a gunoiului);

Preturile ridicate ale utilajelor, a pieselor de schimb si a intretinerii acestora; perioada mare de timp necesar pentru repararea utilajelor,timp in care acestea sunt scoase din functiune.

Existenta unor drumuri nepavate, impracticabile.Imposibilitatea demararii unui proiect consistent prin care sa se solutioneze problema deseurilor.Imbosibilitatea delurari unor proiecte de gestionare a deseurilor in regie proprie, acestea putand fi implementate numai in parteneriat.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.