Analiza firmei SC Killer SRL

Trimis la data: 2009-04-11 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 14
Autor: Radu Antonie Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
S.C. KILLER S.R.L.,proprietate privata are ca obiect de activitate abatorizarea animalelor si prelucrarea produselor din carne.Societatea este situatea la marginea comunei Horodnic de Jos pe drumul judetean Radauti-Putna si este inregistrata in documentele Primariei la nr.89 B comuna Horodnic de Jos, judetul Suceava.Lucrarile de sapare a fundatiei,zidirea,acoperisul si dotarea minima s-au realizat in anul 1995.Pe parcurs de doi ani afost dotata cu utilaje moderne,instalatii electrice si de apa la standardele cerute de normativele in vigoare.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Intreg personalul firmei,pe baza experirntei acumulate in timp a inteles ca produsul-elementul de baza al mixului de maketing-reprezinta oferta fundamentala a firmei si include calitatea,aspectul,caracteristicile si modul de ambalre.

Calitatea este asgurata de inginerii si maistri cu o calificare adegvata care asigura respectarea stricta a retetarului si confidentialitatea acestuia .Aspectul produselor este imbietor ,apetisant.Cu privire la caracteristici se observa o dozare corespunzatoare a procentului de carne si a celui de grasime in favoarea primului,se folosesc conservanti,arome si aditivi intr-o proportie rezonabila.

Modul de ambalare are in vedere valoarea utilitara pentru consumator si promovarea imaginii firmei si a marcii.Avand in vedere profilul firmei,adica prelucrarea carnii,etichetarea are un rol important in prezentare si desfacere.Pe de o parte legea obliga firma sa eticheteze produsul cu data valabilitatii si natura produsului,pe de alta parte clientul capata incredere intr-un produs etichetat corespunzator.

Societatea ''KILLER'' a actionat in stabilirea pretului pozitionand produsele pe mijlocul pietei.Utilizand concurenta incrucisata pret-calitate a oferit produse de calitate superioara la un pret moderat asa incat cumparatorii interesati si de calitate au suportat usor efortul de a oferi un pret mediu.

In procesul de elaborare a politicii sale de pret firma amintita a tinut seama de urmatorii factori :Stabilirea obiectivului vizat prin practicarea unui anumit pret :-desfacerea satisfacatoare a produselor ;Determinarea marimii cererii :-ateragerea altor societati prin contracte,iar a clientilor individuali prin comenzi;evaluarea costurilor:-sporirea productivitatii prin folosirea eficienta a mainii de lucru si stimularea lucratorilor;analiza preturilor si ofertei concurentilor ;Alegerea metodei de calcul al prturilor prin strategia valorii medii;

Alegerea pretului final.Produsele firmei se diferentiaza net de cele ale concurentei prin varietatea aceluiasi sortiment :patru feluri de parizer;cinci tipuri de salam;patru sortimente de carnati;specialitati multiple ;

Un loc aparte,prin metodele proprii de preparare, il coupa calitatea produselor prin :consistenta,gust si aspect.Pute exemplifica prin pasta de mici care se situeaza cu mult peste nivielul aceluiasi produs oferit de alte firme,ceea ce asigura o cerere permanenta si un venit pe masura.Privitor la concurenta din zona putem aminti de existenta a altor cinci abatoare si carmangerii din care doar unul este concurent pe masura .

Produsele firmei ''KILLER'' sunt cumparate de diverse societati comerciale ,asociatii familiale :restaurante,magazine cu specific alimentar,comenzi pentru diferite evenimente si clientii individuali.

7.Managementul firmei ''KILLER'' e asigurat in primul rand de administratorul acesteia care asigura piata de aprovizionare cu materii prime,relatia cu diversi parteneri, angajarea personalului,proiectele de dezvoltare in viitor.Directorul de productie raspunde de bunul mers al unitatii in vederea fabricarii unor produse potrivite,in cantitati potrivite,la timpul potrivit si cu costurile optime.

El se confrunta cu problemele urgente legate de defectarea utilajelor,epuizarea stocurilor si de conflictele de munca.El stabileste strategia de fabricatie pentru ca firma sa se impuna pe piata prin produsele sale de calitate excelenta,prin marea varietate a produselor si chiar prin servicii de inalta calitate oferite clietului.

El ia deciziile privitoare la proiectarea procesului de fabricatie si la capacitatea de productie bazandu-se pe obiectivele de productie stbilite prin intermediul strategiei de marketing,tinand cont de productia fizica planificata,de costuri,de calitate,de diversitate si de serviciile oferite clientului.

Privind activitatea financiar-contabila firma 'KILLER' lucreaza cu registre contabile compuse din registrul-jurnal, registrul-inventar si Cartea Mare.In registrul jurnal se inregistreaza prin articole contabile, in mod cronologic operatiile patrimoniale prin respectarea succesiunii documentelor dupa data de intocmire sau de intrare a acestora in unitate.

In registrul inventar se evidentiaza toate elementele patrimoniale de activ si pasiv grupate dupa natura lor , conform posturilor din bilantul contabil.Registrul Cartea Mare inscrie lunar sau prin regrupare pe conturi corespondente inregistrarile efectuate in registrul jurnal, stabilindu-se situatia fiecarui cont, respectiv soldul initial, rulajul debitor,rulajul creditor si soldul final. Tine contabilitatea drepturilor cuvenite persoanelor incadrate in munca.

Directorul economic este responsabil de obtinerea materialelor si a componentelor necesare de calitatea si in cantitatile necesare, si cu cele mai mici costuri posibile.
Totodata la nivelul firmei ,directorul economic evalueaza bonitatea financiara a potentialilor clienti.

Seful de sectie este in acelasi timp si maistru si raspunde de bunul mers al sectiei, inlocuirea bunurilor materiale, semnarea afiselor de protectia muncii.

Din punct de vedere al eficientei economice societatea realizeaza profit datorita vanzarilor pe care acestea le are . Ca urmare , firmare are o eficienta economica excelenta cu un profit anual de 36 miliarde lei.

In caile spre cresterea eficientei economice sunt intampinate 2 probleme : una ar fi neimpozitarea profitului investit care ar incuraja firma spre noi investitii si o a doua problema, marirea puterii de cumparare cu extinderea vanzarilor de la zona limitrofa firmei spre tot judetul sau chiar in afara judetului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.