Analiza geodemografica a statelor Austria si Camerun

Trimis la data: 2011-04-08 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: 24 Nota: / 10 Downloads: 76
Autor: Irina Stoicescu Dimensiune: 868kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Rezumat: In cele ce urmeaza vom analiza evolutia demografica a statelor Austria si Camerun.Vom analiza atat date strict referitoare la populatie(evolutia numarului de locuitori,densitatea populatiei,dinamica ei precum,structura acesteia),cat si dezvoltarea umana pe care acaste doua state le-au avut de-a lungul ultimelor decenii.In prezenta lucrare vom face analiza geodemografica a statelor atat prin tabele cat si prin grafice.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Metodologie: Metodele aplicate in prezenta lucrare sunt variate, metoda graficului fiind cea mai des folosita deoarece este cea mai relevanta, arata o prezentare care poate fi interceptata foarte usor de catre cititor, dar mai ales prezinta o imagine de ansamblu a ceea ce urmeaza sa fie analizat.

Prin alcatuirea unor astfel de grafice permite o usurinta mai mare in analiza problemelor dezbatute. De asemenea ne putem da seama mai bine de amplitudinea fenomenelor, precum si de constanta sau variatia acestora.O alta metoda folosita in realizarea proiectului este tabelul,folosit pentru rapiditatea sa de realizare dar si din cauza lipselor de date care face imposibila realizarea unui grafic. Tabelele sunt in general formate din 2-3 randuri si din 7-8 coloane.

Toate acestea au fost realizate cu ajutorul graficelor,aprecierile de orice fel facandu-se pe respectivele grafice.La aceste comentarii se adauga concluziile care au dus la respectivele rezultate.

Piramida varstelor este o alta metoda folosita.Aceasta ne ajuta sa observam cu usurinta structura populatiei pe grupe de varsta si sexe.De asemenea nomograma ne ajuta sa vedem in ce masura populatia se afla intr-un anumit sector(primar,secundar sau tertial).

Datele au fost preluate din "World Population Prospects" 2002,"World Urbanization Prospect"2003,"Key Indicators on the Labour Market", Human Development Report 2005.

Limitatiile lucrarii constau in faptul ca nu s-au gasit toate datele, in special pentru Camerun.Fiind o tara cu o economie bazata pe sectorul primar,nivelul de educatie este redus si probabil de aceea lipsesc sau sunt incomplete unele date.

Ungaria (340km), Slovenia (311km), Italia (415km), Elvetia (165km), Liechtenstein (34,9km) Austria este situata in Europa Centrala, invecinandu-se cu Germania (816 km), Cehia (500km), Slovacia (68km),
Suprafata Austriei este de 83 859 km
Populatia 8 140 000 locuitori
Diviziuni administrative: 9 provincii federale= Bundeslander
Sarbatoarea nationala: 26 octombrie(aniversarea adoptarii Legii Constitutionale-1955)

Populatia Austriei este de 8 140 000 locuitori (1998), natalitatea 10,4%, mortalitatea 9,8%, astfel sporul natural fiind de 0,6%, speranta de viata la nastere: 74 ani la barbati si 81 ani la femei; populatia urbana este de 64%.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.