Analiza nevoilor de training

Trimis la data: 2010-06-17 Materia: Resurse Umane Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Iorga Maria Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Se stie ca dezvoltarea personalului si instruirea lui nu poate fi conceputa in afara cadrului organizational, iar organizatia nu poate exista in afara mediului economic si de relatii in care a fost constituita, de aceea ea trebuie sa se adapteze la toate influentele acestui mediu, dezvoltind o cultura organizationala care sa accepte schimbarea. Compania in care voi prezenta acest studiu de caz este una dintre cele mai mari companii private din tara. Ea este o companie mixta, la care statul roman are pachetul de actiuni minoritar. Are un numar de, aproximativ, 14.000 de angajati in toata tara.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Compania se afla intr-un intens program de transformare, deci schimbarile care au loc sint foarte rapide si dinamice. Personalul firmei trebuie sa fie pregatit sa faca fata acestor schimbari, iar managementul companiei se asigura de acest lucru, urmarind si monitorizind permanent procesul de training.

Intr-adevar, trainingul a fost perceput la inceput (prin anul 1998 - cind schimbarile in tehnologie, mentalitate, etc. erau mult mai dinamice ca acum) mai degraba ca o interventie pe termen scurt, practic un raspuns la schimbarile petrecute in contextul organizational.
Luind pe rind factorii ce influenteaza organizatia, pot spune urmaatoarele:

1. Contextul general extern - asa cum am spus, progresul tehnic in domeniul in care activeaza firma este deosebit de dinamic. Ceea ce, astazi, este modern, miine este deja depasit. Nimic nu mai poate funtiona daca nu se utilizeaza computerele si programele dedicate. De asemenea, in prezent, firma trebuie sa faca fata unei concurente din ce in ce mai puternica. Acum, ea nu mai detine monopolul! In acelasi timp, firma trebuie sa se supuna si reglementarilor instituite de catre stat.

2. Contextul extern specific - toate schimbarile care au loc in firma sint facute pentru ridicarea nivelului de satisfactie a clientilor externi (servicii si produce de calitate, moderne si variate, pachete de oferte, programe de fidelizare a clientilor, etc). Contextul intern - schimbarile care au loc in firma urmaresc atit nivelul de satisfactie a clientilor interni prin crearea de pachete salariale,

bonificatii sub forma unor cursuri de instruire, asigurari de sanatate, etc, precum si necesitatea existentei de personal cu inalta calificare si competenta, astfel incit rezultatele obtinute de angajati sa fie cel putin egale cu obiectivele primite. Toate acestea urmeaza viziunea, misiunea si valorile declarate oficial de catre managementul strategic al firmei.

Tocmai pentru ca schimbarile sa fie duse cu succes la indeplinire, valorile corporative si ghidul valorilor companiei nu au fost importate de catre din firma-mama (din strainatate), ci au fost elaborate si descrise comportamental de catre specialisti din cadrul firmei, cu participarea decidentilor roman. influenta acestuia se refera mai ales la necesitatea ca resursele

Prin urmare, firma adopta o strategie de crestere, intrucit doreste sa-si mareasca segmentul de piata si isi dezvolta noi servicii si produse.Din punct de vedere strategic, firma este suficient de matura in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane, intrucit managementul strategic sustine tot ce tine de dezvoltarea angajatilor, misiunea, viziunea, valorile si obiectivele organizationale sint integrate si institutionalizate, sint elaborate politici si proceduri pentru dezvoltarea resurselor umane.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.