Anuntul de angajare

Trimis la data: 2010-09-16 Materia: Resurse Umane Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 131
Autor: Dumitrescu Magda Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Recrutarea personalului urmeaza in mod logic planificarile resurselor umane, deoarece are ca scop indentificarea si atragerea candidatilor competitivi pentru completarea necesarului net sau a nevoilor suplimentare de personal. Efortul de recrutare a unei organizatii si metodele care trebuie folosite sunt dependente de procesul de planificare a resurselor umane si de cerintele specifice posturilor ce urmeaza a fi ocupate. Deoarece organizatiile au posibilitatea sa ocupe posturile vacante, atat din surse interne, cat si externe, s-a ajus la ceea ce literatura de specialitate denumeste recrutare interna si recrutare externa, ambele cu avantajele si dezavantajele lor.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Publicul tinta
Natura postului vacant determina in mare masura dimensiunea si distributia geografica a segmentului vizat. La nivel operational, exista de obicei un grup local care poate fi contactat. Daca aptitudinile necesare nu sunt de gasit pe plan local, trebuie facuta o investigatie initiala, pentru a se stabili unde poate fi gasiti candidatii necesari si potential disponibili. Pentru nivelul managerial, auditoriul vizat poate avea dimensiuni nationale si internationale.

Mijloacele
In privinta tirajului si a audientei ziarelor si revistelor de specialitate, precum si a costurilor de publicitate, exista informatii abundente si detaliate. Organizatia trebuie sa decida daca are nevoie de acoperire nationala sau locala, sa stabileasca spatiul necesar si daca este util sa abordeze anumite aspecte mai generale ale relatiilor cu publicul.

Pare firesc sa se aleaga metoda anunturilor in presa, dar se pot lua in considerare si alte metode, de exemplu: reclamele la televiziune sau cinematograf; afisele plasate in locuri publice potrivite; distribuirea de pliante, in special in cartierele de locuinte; transmiterea din gura in gura, cu riscul inevitabil al unor interpretari inexacte; anunturi in interiorul sau in afara firmei; recurgerea la centrele de plasare a fortei de munca; caravanele de angajare; casete inregistrate sau anunturi telefonice; posturi de radio comerciale.

Cele mai multe dintre aceste metode sunt utile mai cu seama atunci cand trebuie angajati un numar mare de oameni in acelasi timp, in situatia extinderii firmei sau al crearii unei noi filiale. De obicei, organizatiile combina mai multe metode, in functie de necesitati si de fondurile de care dispun.

Mesajul
Realizarea unui mesaj cu efectul emotional necesar asupra auditoriului constituie o adevarata arta. Cheia este simplitatea, impreuna cu necesitatea de nu utiliza mai multi termeni tehnici decat este rational. Trebuie insa prezentate suficiente informatii concrete. La mesaj contribuie toate elementele utilizate in mijlocul de comunicare respectiv: textul, spatiile libere, imaginile, simbolurile companiei.

Uneori poate fi nevoie de un text intr-o limba straina. Agentiile de publicitate si consultantii de relatii cu publicul pot fi de mare ajutor in realizarea mesajului. Scopul este de a atrage candidatii, de a-i face sa telefoneze sau chiar sa faca o vizita la sediul firmei.

Rezultatele
Mentinerea unei evidente privind raspunsurile la anunturi permite utilizatorului sa evalueze in termeni financiari capacitatea anumitor mijloace de informare de a ajunge la auditoriul dorit. Principalul indicator statistic este "costul per raspuns", care poate fi raportat la numarul celor intervievati, al celor preselectati sau angajati, proveniti din acea sursa.

Sunt relevante informatiile care privesc functia solicitata, mijlocul de informare utilizat, dimensiunea anuntului, costul, numarul de raspunsuri, costul per raspuns, numarul celor care s-au prezentat la interviu, numarul celor preselectati si numarul celor angajati. Asemenea informatii sunt extrem de valoroase pentru calcularea bugetelor de publicitate, ca si pentru solutionarea disputelor si eliminarea eventualelor idei preconcepute.

Principalul avantaj al alegerii anuntului de angajare ca metoda de recrutare a resurselor umane il constituie aria larga de recrutare astfel incat un numar foarte mare de candidati pot fi atrasi.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.