Aplicatii - seminar - microeconomie

Trimis la data: 2009-11-14 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: GeaninaRadulescu Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In anul t1, fata de anul t0, costurile variabile globale cresc de 2,7 ori, iar productia obtinuta este cu 170% mai mare. Costul marginal este egal cu In intervalul de timp t0 - t1 productia a crescut cu 20%, ceea ce a determinat cresterea costului total cu 40%. Sa se calculeze costul marginal stiind ca, in momentul t1, costul total mediu este de 58 u.m./buc.3. Sa se completeze tabelul care urmeaza si sa se indice volumul optim al productiei fizice:
Referate similare: Nu exista seminarii similare

. O editura doreste sa publice un roman. In calitate de consultant, vi se prezinta urmatoarea situatie: pretul estimat de vanzare va fi de 10 u.m., costurile fixe ocazionate de publicarea cartii sunt de 5000 u.m., iar costul variabil unitar, de 5 u.m. Care este pragul de rentabilitate pentru publicarea cartii?

5. Costul marginal este cu 50% mai mare decat CTM0. Costurile fixe reprezinta 40% din CT0 si 25% din CT1. Cunoscand ca, in perioada t0, productia a fost de 10 bucati, iar costul variabil (CV0) este de 600 u.m., sa se determine costul marginal si variatia absoluta a productiei.

6. Productia unei intreprinderi in perioada t0 este de 200 de bucati , iar costurile totale reprezinta 8 milioane u.m. In perioada t1, costurile variabile totale sunt in suma de 5,4 milioane u.m., iar productia se reduce cu 10%. Sa se determine marimea costurilor variabile in t0 si a costurilor totake in t1, presupunand ca indicii evolutiei costurilor variabile si productiei sunt egali.

7. Un intreprinzator cunoaste ca pretul unitar al bunurilor pe care le vinde este de 100 u.m./buc. Costurile fixe la societatea comerciala sunt de 60.000 u.m., iar costurile variabile pe unitatea de produs sunt de 30 u.m.
Ce cantitate de bunuri trebuie sa produca si sa vanda acest intreprinzator pentru a obtine un profit brut total de 80.000 u.m.?

8. In perioada t0, costurile variabile totale erau de 16 mil. u.m., iar volumul productiei era de 8.000 de bucati. In conditiile cresterii productiei cu 20%, costul marginal este de 1,5 ori mai mare decat costul variabil mediu t0. Sa se determine sporul absolut al costurilor totale si indicele costurilor variabile totale.

9. La o firma in perioada t0, costurile variabile au fost de 2500 u.m., iar productia de 100 bucati. Cresterea productiei a determinat o crestere a costurilor variabile de 2 ori si o scadere a costului fix mediu cu 20%, initial acesta fiind de 10 u.m./buc. Sa se calculeze costul marginal.

10. In perioada t0, costurile fixe au reprezentat 20% din costul total. In t1 productia creste cu 40%, iar costurile variabile sporesc cu 40%, iar costurile variabile sporesc cu 25%. Stiind ca in t0 costurile fixe erau de 8.000 u.m. sa se calculeze ponderea costului marginal in costul variabil mediu in t0.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.