Arbitrajul valutar

Trimis la data: 2010-05-05 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca Vulpe Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Este tranzactia valutara incheiata de regula intre banci, de unde si denumirea de arbitraj bancar, prin care se creeaza posibilittea de valorificare a disponibilitatilor valutare ale unei banci de care dispune la un moment dat.Aceasta tranzactie consta in vanzarea respectiv cumpararea unei anumite valute la un moment dat pe doua piete diferite.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Arbitrajorul lucreaza cu cursuri cunoscute, ca urmare a acestui fapt tranzactia soldandu-se intotdeauna cu castig.Arbitrajorul trebuie sa urmareasca un singur lucru, diferenta de curs care in principiu este in favoarea sa sa fie suficient de mare pentru a acoperi cheltuielile generate de tranzactie si sa sigure si un profit in final.

Arbitrajul poate fi:
- arbitraj direct sau simplu: in acest caz sunt implicate doua piete pe cre sunt afisate direct cursurile de care arbitrajorul este interesat.
- Arbitraj triungiular: in aceasta situatie intervenind trei piete, pentru a afla pe care dintre piete vinde respectiv cumpara arbitrajorul trebuind sa obtina un curs valutar prin incrucisare.
- Arbitraj combinat-in acest caz arbitrajorul jongleaza atat cu pietele cat si cu termenele la care se incheie si se lichideaza tranzactia, respectiv cu dobanzile de pe pietele respective. Putem vorbi astfel despre un arbitraj al dobanzilor sau un arbitraj valuta - dobanda.


Se va executa arbitraj dolar american - franc elvetian deoarece intre aceste doua valute diferenta de curs este maxima deci castigul va fi maxim.1000 000 USD ii vindem la Zurich → 1000 000 USD* 4,87CHF/ USD = 4 870 000 CHF cu care cumparam USD la New -York → 4 870 000 CHF / 4,85 CHF/USD = 1 004 124 USD, adica un castig de 4124 USD.

2. Arbitraj triunghiular
Se cunosc urmatoarele cursuri valutare: la Copenhaga 1USD = 1,189 DKK, La New York 1 GBP = 3,14 USD, la Londra 1 GBP = 2,551 DKK. Care va fi castigul obtinut in urma unui arbitraj pentru suma de 1 milion GBP?

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.