Automate Moore si automate Mealy

Trimis la data: 2009-09-20 Materia: Constructii Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Aniela Opea Dimensiune: 121kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Orice automat Moore imediat poate fi echivalat cu un automat Mealy cu intarziere. Vom ilustra pasii transformarii automatului Moore imediat din figura urmatoare intr-un automat Mealy cu intarziere echivalent.Pentru automatul Mealy cu intarziere iesirile sunt generate cu o stare inainte. Simbolurile de iesire din organigrama automatului Moore imediat desenata mai sus vor fi "impinse" inapoi pe toate tranzitiile posibile si vor fi atasate starilor imediat anterioare:
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Astfel, iesirea 00 din starea P a automatului Moore imediat va fi "impinsa" catre starea anterioara, starea S sau starea T. Pe de alta parte, transformarea de mai sus va "impinge" spre starea P doua iesiri distincte ca valoare, 10 si 11.Organigrama obtinuta este cea a automatului Mealy cu intarziere echivalent. In desenul de mai jos au fost evidentiate starile acestuia.Se elimina starile duplicat. In organigrama de mai sus starile S si T sunt echivalente (au aceeasi iesire, 00, si aceeasi tranzitie, catre starea P).

Prin urmare una dintre ele este duplicata celeilaltei stari. Dupa colapsarea celor doua stari, S si T, intr-una singura se obtine:Organigrama de mai sus prezinta iesirile in dreptul starilor care le genereaza. Ea este de fapt organigrama automatului Mealy imediat din interiorul automatului Mealy cu intarziere. In organigrama de mai jos sunt evidentiate starile automatului Mealy imediat.Fiind vorba de un automat cu intarziere este posibil ca intr-o stare sa avem la iesirea intarziata mai multe valori posibile.

Automatul imediat Moore va trebui sa aiba o cate o singura iesire in fiecare din starile lui, de aceea starile in care sunt posibile mai multe iesiri intarziate se vor duplica pentru fiecare iesire distincta.
In organigrama de mai sus, in starea S automatul poate avea fie iesirea 10, fie 11. Starea S va fi multiplicata in starile S0 cu iesirea 01 si S1 cu iesirea 11:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.