Cercetari de marketing

Trimis la data: 2010-04-03 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Suzana Boiciu Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
I.2. Are ca scop elaborerea, testarea si validarea unor instrumente de cercetare cum ar fi: chestionarul, testele psihologice sau anumite scale. Este utilizata in procesul de defenitivare a metodologiei cercetarii.I.3. Urmareste descrierea si evaluarea coordonatelor fenomenului. Se caracterizeaza prin caracterul structurat prin definirea precisa a problemei de studiat si prin definirea precisa a problemei de studiat si prin utilizarea unor esantioane mari.Se poate apela la acest tip de cercetare peentru descrierea caracteristicilor unor segmente tinta ale pietei, pentru stabilirea opiniilor si perceptiilor consumatorilor referitoare la un produs, o marca sau firma.Ex. observarea, sondajul ad-hoc sau ancheta de pita.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Cercetari calitative de marketing.Metodele de cercetare calitativa au rolul de a descoperi, a examina si a intelege fenomene care nu au fost inca identificate sau anumite elemente pe care individul nu este constient ca le cunoaste. In multe situatii se incearca anticiparea unui anumit comportament al consumatorului.Def. Cercetarea calitativa reprezinta cautarea intensiva si cat mai in profunzime a unei informati cat mai bogate posibil despre fenomenul studiat.

Caracteristici:utilizeaza metode sau tehnici psihologice;se lucreaza cu grupuri restranse de persoane, dar riguros selectionate;permite obtinerea unor informatii semnificative d.p.d.v. cantitativ.Luand in considerare cele 3 niveluri psihologice (cognitiv, afectiv si conativ) se considera ca exista 3 niveluri de raspuns ale individului la stimulii din exterior carora la randul lor le corespund 3 niveluri de limbaj.


Nivel de raspuns
1.Raspunsul cognitiv= un raspuns rational sau ceea ce individul constientizeaza despre stimulul vizat
Nivel de limbaj
Acestui raspuns ii corespunde un limbaj rational care este unul controlat.

Nivel de raspuns
2.Raspunsul afectiv= rezulta in urma evaluarii sentimentelor individului fata de stimulul respectiv.
Nivel de limbaj
Acestuia ii corespunde un limbaj imaginar, care este folosit atunci cand individul nu este dispus sa-si exteriorizeze evaluarile afective.

Nivel de raspuns
Raspunsul conativ= este raspunsul prin care individul isi prezinta argumentele referitoare la stimul.
Nivel de limbaj
Acestuia ii corespunde un limbaj spontan care poate fi obtinut de expert prin organizarea unor discutii individuale sau de grup.

Identificarea raspunsurilor de natura afectiva si conaziva necesita investitii mai profunde la nivelul psihicului uman si ca urmare la aceste niveluri intervine cercetarea calitativa cu metode sau tehnici specifice.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.