Cifra de afaceri - analiza factoriala - modelul A

Trimis la data: 2010-10-28 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 28 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Patrascu Emilia Dimensiune: 206kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Se constata scaderea cifrei de afaceri cu 4.450 mii lei, situatie nefavorabila pentru intreprindere intrucat se inregistreaza o scadere a profitului brut, profitului net, precum si a destinatiilor profitului net, scaderea valorilor indicatorilor de eficienta constituiti in functie de cifra de afaceri, etc.Analizand influenta factorilor directi rezulta: scaderea numarului mediu de angajati fata de predeveri cu 25 persoane, a determinat in conditiile date om diminuare a cifrei de afaceri cu 12.750 mii lei. Situatia se apreciaza ca justificata din punct de vedere economic intrucat eliberarea de personals-a datorat masurilor luate de intreprindere pentru sporirea productivitatii muncii.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Se constata cresterea valorii adaugate cu 28,6% fata de prevederi, situatie favorabila care mareste remunerarea actionarilor, statului, personalului.Analiza factorilor directi constata contributia diferita a acestora la modoficarea valorii adaugate.Astfel din modificarea totala a valorii adaugate 92,6% modificarii productiei exercitiului, iar 7,4% sporirii valorii adaugate medii la un leu productie a exercitiului.
a) productia exercitiului a crescut cu 41.880 mii lei si a determinat in conditiile date sporirea valorii adaugate cu 25.280 mii lei.

Aprofundand aceasta influenta constatam ca a fost determinate in proportie de 79,5% de sporirea productivitatii medii orare, diferenta de 20,5% fiind obtinuta pe seama cresterii timpului total de munca la nivelul intreprinderii. productivitatea medie orara a crescut cu 20% iar impactul asupra valorii adaugate a fost de 19.880 mii lei.timpul total de munca a crescut cu 28.600 ore, ceea ce a condus la o sporire a valorii adaugate cu 5.148 mii lei. Aprofundand aceasta influenta constatam ca rezultatul favorabil s-a obtinut in totalitate pe seama cresterii numarului mediu de angajati ca urmare a dezvoltarii activitatii.

Se remarca neutilizarea complete a timpului de munca a unui angajat cu o pierdere medie de 30 ore/angajat care are ca efect scadera valorii adaugate cu 1.620 mii lei. valoarea adaugata medie la un leu productie a exercitiului a crescut cu 0,01 lei si a avut ca efect sporirea valorii adaugate totale cu 1.998 mii lei. Aprofundand aceasta influenta rezulta urmatoarele: modificarea structurii productiei a condus la scaderea valorii adaugate cu 999 mii lei, aceasta situatie se explica prin cresterea ponderilor produselor cu un nivel programat al valorii adaugate la un leu productie mai mic ca nivelul mediu prevazut pe intreprindere.

Si din scaderea ponderii sortimentelor cu un nivel prevazut al valorii adaugate la un leu productie mai mare decat nivelul mediu programat pe intreprindere. Influenta modificarii structurii se apreciaza ca justificata din punct de vedere economic in cazul in care a fost determinata de schimbarile intervenite in structura cererii. Influenta modificarii structurii se apreciaza ca nefavorabila atunci cand este determinata de disfunctionalitatea din activitatea intreprinderii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.