Codul Vestimentar - Imaginea Companiei

Trimis la data: 2010-09-22
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.58 / 10
Downloads: 0
Autor: Florin Hurza
Dimensiune: 105kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Haina il face pe om uneori da detalii importante despre o companie.
Ceea ce poarta angajatii spune multe despre propria companie.
Stilul lor vestimentar este foarte important, cel putin pentru cei care intra in contact cu clientii si cu publicul.

Seminarii similare:

Se poarta stilul relaxat Detinatorul unei companii de consultanta fiscala afirma ca e mult mai simplu sa te imbraci relaxat si sa treci peste barierele stricte ale codului vestimentar din mediul de afaceri.Conventiile traditionale sunt in continua schimbare si cererile din ultima vreme sunt sa renuntam la prea multa sobrietate", spunea consultantul.

Si specialisti din HR sustin ca imaginea conteaza foarte mult si mai ales mesajul transmis de codul nostru vestimentar de la birou. Nu este vorba insa despre a te imbraca ca sa arati bine, ci de a construi o imagine care sa spune "noi vorbim business" ("we mean business"), fara a arata prea sofisticat.

Un studiu realiat in SUA arata ca patru din cinci angajati considera ca un cod vestimentar mai relaxat conduce catre o mai buna productivitate.
Noua din zece firme de avocatura au afirmat ca o cravata nu este necesara in codul lor vestimentar. Cum sa creezi un cod vestimentar Sa creezi un standard pentru imbracaminte nu este atat de usor pe cat pare. Pentru ca un cod de a te imbraca poate impune restrictii in relatiile de gen sau libertatea religioasa. Si pentru a fi efectiv, angajatii trebuie sa fie capabili sa inteleaga acest cod si sa il urmeze.

Toata lumea stie ca prima impresie este critic de importanta in lumea afacerilor. In secolul XXI, atunci cand te prezinti la un interviu care iti poate schimba viata, zicala " Nu haina il face pe om " nu-si mai arata veridicitatea. Pentru a face o prima impresie buna, la interviu trebuie sa fii imbracat profesional, sa-ti separi imaginea de zi cu zi, daca este cazul, de cea profesionala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.