Compresia de date

Trimis la data: 2009-07-23
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.33 / 10
Downloads: 1
Autor: Danutza Milcovat
Dimensiune: 80kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Compresia datelor este procedeul prin care se realizeaza reducerea spatiului ocupat pe suport de un fisier sau de un set de date. Prin compresie datele initiale sunt transformate obtinandu-se reprezentari echivalente numite si date compresate.
Decompresia este procedeul care asigura revenirea la forma initiala a unui fisier, adica datele compresate sunt aduse la o forma cat mai apropiata sau chiar identica cu forma pe care au avut-o inaintea compresiei.

Seminarii similare:

Exista numeroase criterii de clasificare si un algoritm trecut prin fiecare dintre aceste criterii isi defineste de fapt caracteristicile. Dupa momentul in care se face compresia algoritmii sunt : algoritmi de compresie printr-o singura trecere, sau algoritmi dinamici: pe masura ce se parcurge fisierul are loc si compresia;algoritmi de compresie prin mai multe treceri, sau algoritmi statici: la prima trecere se analizeaza alfabetul, frecventele simbolurilor, se identifica subsirurile care se repeta, iar la urmatoarele treceri are loc particularizarea alfabetului destinatie strict la particularitatile pe care le prezinta subalfabetul fisierului sursa.

Prin definitie, algoritmii statici de compresie sunt acei algoritmi care presupun traversarea in intregime a fisierului ce urmeaza a fi compresat, inaintea realizarii compresiei. Din aceasta clasa fac parte algoritmul Huffman standard, Compresia aritmetica si algoritmul Fano-Shannon.Algoritmul Huffman:Algoritmul Huffman consta in inregistrarea simbolurilor intalnite intr-un fisier prin coduri de lungime variabila. Prin definitie, algoritmul Huffman este un cod de tip bloc - variabil. Pentru un fisier text cu o lungime destul de mare, frecventele simbolurilor din alfabetul asociat fisierului au o lege de distributie diferita de legea normala.

Intr-un fisier F de lungime n, avand un alfabet de m simboluri, se identifica amin, simbolul cu frecventa cea mai mica de aparitie si amax ca fiind simbolul cu frecventa cea mai mare de aparitie. Algoritmul Huffman asociaza simbolului amin o configuratie de biti de lungime mare in timp ce pentru amax vom avea cea mai mica configuratie de biti posibila in cazul fisierului F.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.