Conducere PC

Trimis la data: 2010-06-15 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dana Ionescu Dimensiune: 88kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La un calculator distingem urmatoarele elemente hardware:
-Carcasa (case): este o cutie metalica in interiorul careia se afla componentele de baza ale unui echipament de calcul. Forma carcasei este de mai multe tipuri (fig.2): a.desktop; b.minitower; c. midtower; d. fultower sau cele de dimensiuni reduse (slim, book).
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Pe panoul frontal al carcasei se afla urmatoarele elemente (fig.3):
-Butonul Power: permite punerea sub tensiune a echipamentelor de calcul si deconectarea acestora;
-Butonul Reset: permite reincarcarea sistemului de operare; memoria de lucru este stearsa ca si cum echipamentul ar fi fost scos de sub tensiune. Este util in cazul in care calculatorul s-a blocat sau pentru efectuarea anumitor configurari.

-Butonul Turbo: permite comutarea intre doua frecvente ale calculatorului. Apasarea sa este corelata cu afisajul electronic care indica viteza efectiva de lucru.
-Afisajul electronic: indica frecventa de lucru (masurata in MHz) curenta a calculatorului. La unele calculatoare, prin corelare cu butonul Turbo, se afiseaza fie HI (viteza cea mai mare) fie LO (viteza cea mai mica).

-Locasul KEY LOCK: in acest locas se introduce cheita prin care poate fi blocata tastatura. Se utilizeaza ca masura de securitate pentrui a impiedica accesul persoanelor neautorizate la calculator.
-Unitate pentru discheta: pentru introducerea dischetelor:
-Unitate pentru CD-ROM: pentru introducerea CD-ROM-urilor.
-Unitate pentru DVD: pentru introducerea DVD-urilor.

In interiorul carcasei se afla urnatoarele componente:
-Placa de baza (motherboard): pe care se afla, uzual, UCP-ul si toate celelalte componente interne.
Caracteristicile de baza pentru Unitatea Centrala de Prelucrare sunt:tipul microprocesorului (ex.: 386, 486, Pentium III, IV produse de firma Intel);frecventa maxima a ceasului, masurata in MHz (ex.: 100, 133).

In functie de tipul microprocesorului, transferul de date intre UCP si memorie sau sistemul de I/E se poate realiza pe 8, 16, 32 si 64 de biti.
-Memoria: in sistemel de tip PC exista diverse tipuri de memorie, respectiv medii de stocare temporara a informatiei:Memoria ROM (Read Only Memory), memoria permanenta, nevolatila; aici sunt stocate datele referitoare la caracteristicile fizice ale calculatorului (tipul de hard-disc si caracteristicile sale, data si ora, tipul unitatii de discheta, de unde se incrca sistemul de operare, ...), cat si un program care poate fi lansat in executie la pornirea calculatorului.

Codul program si setul de date formeaza BIOS-ul sistemului (Basic Imput Output System). Utilizatorul nu poate accesa datele din memoria ROM decat pein intermediul programului CMOS Setup care permite configurarea hardware a echipamentului de calcul.
In ROM sunt stocate urmatoarele tipuri de aplicatii:
-sistemul de operare;
-programele sofware necesare comunicarii cu perifericele (driverele);
-programele de tip TSR (Terminate and Stay Resident) care, dupa ce sunt lansate in executie programele, raman stocate in memorie pana la descarcarea lor explicita de catre utilizator.

Memoria de lucru sau memoria RAM (Random Memory Acces) - memorie volatila, care stocheaza date numai pana cand informatii noi le suprascriu pe cele vechi sau pana la oprirea sistemului; in RAM sunt depuse toate dte de lucru la un moment dat, durata lor de viata fiind timpul cat se afla calculatorul sub tensiune.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.