Conducerea si promovarea vanzarilor - Aplicatii rezolvate

Trimis la data: 2010-06-24 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 76 Nota: / 10 Downloads: 41
Autor: Mihaela Iursa Dimensiune: 108kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Societatea TOY este specializata in distributia jucariilor artizanale pentru copii mici. Produsele pe care ea le comercializeaza se caracterizeaza printr-un bun raport calitate/pret.In urma rezultatelor promitatoare ale unui studiu de piata, societatea decide sa se lanseze in distributia jucariilor artizanale de calitate din plus.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Aplicatia "Marimea fortei de vanzare (b)" / pag. 23
Determinati marimea optima a fortei de vanzare descrisa mai jos.
Forta de vanzare a unei intreprinderi cuprinde 23 de reprezentanti care acopera intreg teritoriul national. Seful vanzatorilor crede ca acest numar nu mai corespunde nevoilor actuale si doreste sa il revizuiasca.
1)Reprezentantii firmei au dreptul la un concediu anual platit de 5 saptamani. Doua saptamani pe an sunt consacrate unor stagii de formare si o saptamana este dedicata prezentei la un targ. Printre altele, este indicat sa luam in considerare si o saptamana de absente din cauze personale (imbolnaviri, evenimente familiale etc.).

2)In afara de ziua de sambata, zi libera, reprezentantii firmei consacra ziua de luni unor activitati cu caracter administrativ la sediul societatii (reuniuni saptamanale, pregatirea vizitelor viitoare, stabilirea de intalniri, redactarea rapoartelor etc.)
3)Tinand cont de dispersia clientelei, seful vanzarilor estimeaza ca fiecare dintre reprezentanti:
-lucreaza 9 ore pe zi, din care 2 nu sunt consacrate direct vanzarii (opriri diverse, telefoane, masa, redactarea rapoartelor zilnice etc.),
-parcurge aproximativ 30.000 de kilometri pe an cu o viteza medie de 70 km/ora.

4)Timpul mediu al unei vizite depinde de vechimea relatiilor comerciale, de tehnicitatea produsului, de importanta clientului etc. In cazul nostru vom aproxima durata unei vizite la o ora si jumatate.
5)In urma unui studiu al repartizarii celor 1.500 de clienti, seful vanzarilor i-a impartit in trei categorii: clienti mari, clienti mijlocii si clienti mici.

Rezolvare:Din totalul de 52 saptamani dintr-un an, 5 saptamani sunt concedii, 2 saptamani stagii de formare, 1 saptamana prezenta targ, 1 saptamana absente motive personale, deci in total raman 43 saptamani pentru vizite de vanzare (1).
Din totalul de 7 zile intr-o saptamana, sambata si duminica sunt libere, iar ziua de luni consacrata unor activitati administrative la sediu, deci in total raman 4 zile pe saptamana pentru vizite de vanzare (2).

Din totalul timpului de lucru zilnic de 9 ore, avem 2 ore care nu sunt consacrate direct vanzarii, deci raman doar 7 ore zilnic pentru vizite de vanzare (3). Din (1), (2) si (3) reiese ca, intr-un an, un reprezentant dedica 43 saptamani a 4 zile a 7 ore = 1204 ore pe an vizitelor de vanzare.

Insa un reprezentant parcurge intr-un an 30.000 km cu 70 km/ora ceea ce inseamna 30.000 / 70 = 428,57 ore consumate anual pentru deplasari, prin urmare mai raman efectiv doar 1204 - 428,57 = 775,43 ore pe an propriu-zis pentru vizite de vanzare
Dat fiind ca durata unei vizite este 1,5 ore, un reprezentant poate realiza: 775,43 / 1,5 = 516,95 vizite anual.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.