Consideratii generale privind piata fortei de munca

Trimis la data: 2010-04-30 Materia: Resurse Umane Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 4
Autor: Flavia Burcea Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Contractul individual de munca (C.I.M.) se incheie in 3 exemplare:angajat;angajator.Inspectoratul Teritorial de Munca (I.T.M)
2.C.I.M. se semneaza personal de catre angajat si de catre o persoana autorizata din cadrul organizatiei.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

3.C.I.M. se inregistreaza la I.T.M. in 20 zile calendaristice de la data semnarii.
4. Demisia nu trebuie motivata de angajat si nici acceptata de catre angajator, in schimb concedierea trebuie incadrata conform Codului Muncii.
5. Perioada de proba este inclusa in C.I.M., angajatul cat si angajatorul avand aceleasi drepturi si obligatii in perioada de proba ca si pe parcursul desfasurarii contractului.

6. Perioda de proba dureaza in general 15 zile, exceptie facand muncitorii necalificati (5 zile) si absolventii institutiilor de invatamant (maxim 3 luni).
7. Conform Contractului Colectiv de Munca, unic la nivel national:
-salariul minim pe economie (pentru persoane necalificate)- 440 RON
-salariul minim pe economie (pentru cei cu studii superioare)- 880 RON- daca ocupa un post care are ca si cerinta obligatorie studii superioare.

1. Recrutarea personalului
-procesul de cautare, de localizare, de identificare si de atragere a candidatilor potentiali, din care urmeaza sa fie alesi candidatii capabili care, in cele din urma, prezinta caracteristicile profesionale necesare sau care corespund cel mai bine cerintelor posturilor vacante actuale si viitoare.
-recrutarea poate fi: -interna
-externa

2.Selectia personalului
-activitate a M.R.U. care consta in alegerea, potrivit anumitor criterii, a celui mai competitiv sau mai potrivit candidat pentru ocuparea unui anumi post.Metode empirice- se bazeaza pe recomandari, impresii, modul de prezentare la o discutie a candidatilor, aspectul fizic al acestora .

Metode stiintifice-se bazeaza pe criterii stiintifice si folosesc mijloace specifice de evaluare a personalului.cerere de angajare, scrisoare de prezentare,C.V.-ul, interviu, teste de angajare, recomandari, examen medical.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.