Consideratii privind metoda reactantei

Trimis la data: 2010-06-29
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 1
Autor: Mirela Udrea
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
In cazul in care RF0, dar LEA functioneaza radial (fara alimentare de la capatul opus), valoarea corespunzatoare RF masurata de releu (replica rezistentei de defect) este de fapt o impedanta, chiar daca la locul de defect este o rezistenta pur ohmica, asa cum rezulta din (8), pentru Ix=IA1=IAN. Ca urmare metoda reactantei este afectata de erori.

Seminarii similare:

In cazul in care RF0, si LEA functioneaza buclat, valoarea corespunzatoare RF masurata de releu (replica rezistentei de defect) este de fapt o impedanta, chiar daca la locul de defect este o rezistenta pur ohmica, asa cum rezulta din (9). Impedanta replica are tendinta de crestere, cu cit aportul din capatul opus este mai mare. Mai mult, raportul intre curentii reali de la cele doua capete ESTE un nr. COMPLEX, accentindu-se caracterul de impedanta. Ca urmare metoda reactantei este afectata de erori.

In cazul in care RF0, si LEA functioneaza buclat, valoarea corespunzatoare RF masurata de releu (replica rezistentei de defect) este de fapt o impedanta, chiar daca la locul de defect este o rezistenta pur ohmica, asa cum rezulta si din (10). Se poate constata ca si in cazul unui sistem omogen (rapoartele din paranteza nr. reale), apare o impedanta replica ca urmare a raporului intre curentul de sarcina si curentul de scurtcircuit (care este in general un nr. complex). Si in acest caz metoda reactantei va fi afectata de erori.

Cit de mari sint aceste erori trebuie apreciat de la caz la caz, pentru portiunea de retea afectata de defect. ABB mentioneaza erori si de 25% la linii lungi, puternic incarcate si pentru cazul unor defecte cu rezistenta mare de trecere RF > 20 ohm. Pentru LEA 110Kv erorile sint mult mai mici avind in vedere lungimea relativ mica a acestora si slaba incarcare.

Mai trebuie mentionat ca majoritatea defectelor monofazate sint datorate deteriorarii izolatiei LEA (conturnari, strapungeri, etc.) defecte care au rezistente MICI la locul de defect si deci se poate conta pe o eroare acceptabila a metodei reactantei. Relatia Warrington aproximeaza rezistenta de arc functie de lungimea arcului si de valoarea curentului prin arc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.