Constructii civile cu structura metalica

Trimis la data: 2010-11-18 Materia: Constructii Nivel: Facultate Pagini: 46 Nota: / 10 Downloads: 242
Autor: Cristian Andone Dimensiune: 1244kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
S-a analizat o structura cu regim de inaltime P + 9E care are destinatia de magazin universal, cu trama de 8,0 m x 6,0 m si incarcare utila pe planseu de 3 kN/m2. Cladirea are 3 deschideri de 8,0 m si 7 travei de 6,0 m. Inaltimea de nivel este constanta pe toata inaltimea constructiei, fiind de 4,0 m. Solutia constructiva este de tip dual, fiind alcatuita pe directie transversala din cadre contravantuite excentric si cadre necontravantuite, iar pe directie longitudinala din cadre cu contravantuiri in X si cadre necontravantuite. Stalpii au sectiune dublu T simetrica ce variaza pe inaltime, avand rigiditatea maxima in planul cadrului transversal. Grinzile au sectiunea dublu T, fiind prinse rigid de stalpi.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Calcul dinamic neliniar considerand structura omogena. Se folosesc masele si incarcarile gravitationale din gruparea speciala calculate la (1). Se urmareste comportarea structurii sub actiunea dinamica, folosind accelerograme de amplasament si accelerogramele seismelor anterioare. Se considera o comportare corespunzatoare, daca articulatiile plastice apar in principal in elementele si zonele disipative, special amplasate in structura.

Nu se recomanda formarea articulatiilor plastice pe stalpi si nu se accepta formarea articulatiilor plastice in barele adiacente barei disipative. Se accepta formarea articulatiilor plastice la bazele stalpilor si la capatul superior al stalpului de la ultimul nivel. Se va urmari ca valorile deplasarilor relative de nivel si a rotirilor barelor, sa se incadreze in limitele acceptate de norme. In cazul in care apar abateri de la aceste cerinte, se va mari rigiditatea de ansamblu a structurii prin marirea sectiunii stalpilor si eventual a grinzilor, cu conditia ca dupa refacerea calculului dinamic sa nu se formeze articulatii plastice in stalpi.

Calculul dinamic neliniar se poate efectua pe "tren" de cadre plane, punandu-se conditia de deplasari egale ale cadrelor, simuland astfel conlucrarea spatiala asigurata de planseele din beton. Perioada proprie de vibratie a trenului de cadre, va fi apropriata de cea a structurii spatiale, putand diferii cu maxim 10-12%.

Calculul dinamic neliniar pe structura cu grinzi compozite. {nlocuirea grinzilor omogene cu grinzi compozite se face astfel incat momentul capabil plastic negativ al grinzii compozite sa fie egal cu momentul capabil plastic al grinzii metalice omogene. Se aplica procedeul de echivalare a caracteristicilor geometrice ale sectiunii compozite.

Barele disipative se considera cu sectiune omogena si fara incarcari pe lungimea acestora, motiv pentru care, prin solutii constructive, se va separa placa de beton armat de grinda metalica. Pe respectivele zone nu se prevad conectori si se intercaleaza materiale (folii) care sa permita lunecarea dintre zona disipativa metalica si placa din beton.

Se prevad grinzi secundare la capetele barelor si zonelor disipative care asigura stabilitatea generala a acestor zone si in acelasi timp conduc incarcarile la capetele zonelor potential plastice. Conditiile privind comportarea elementelor componente ale structurii, deplasarea relativa de nivel si rotirile barelor sunt cele mentionate la (7).

Pentru conformarea structurii, se vor folosi accelerograme ale seismelor anterioare din zona din care face parte amplasamentul, precum si accelerograme sintetice, care vor respecta caracteristicile dinamice ale accelerogramei cunoscute pentru zona respectiva. Se recomanda utilizarea si a altor accelerograme inregistrate pe amplasamente diverse, pentru a putea mari gradul de asigurare a constructiei, in eventualitatea aparitiei pe amplasamentul studiat a unor seisme care se produc la adancimi diferite sau cu epicentre diferite.

Pentru o constructie, se folosesc minim 3 accelelograme, dintre care una sintetica. Prin calculul dinamic neliniar se urmareste comportarea de ansamblu a structurii, distributia articulatiei plastice in structura si totodata se analizeaza daca deplasarile si rotirile de baza se incadreaza in limitele acceptabile.

Se pot accepta rotiri ale barelor mai mari decat cele prescrise in standarde numai daca, prin incercari experimentale, se poate demonstra ca bara sau zona disipativa poate sa dezvolte o asemenea rotire, fara a se produce pierderi de stabilitati locale. In mod uzual, intr-un calcul dinamic neliniar, o rotire de 0,1 rad. la o bara disipativa scurta poate fi acceptata.

Principiul stabilit pentru calculul neliniar se respecta cu aceeasi rigoare si in cazul calculului dinamic neliniar in sensul ca nu se accepta formarea de articulatii plastice pe stalpi, in grinzile adiacente barelor disipative si in diagonalele cadrelor contravantuite excentric la noduri. Prin calculul dinamic neliniar se urmareste totodata comportarea de ansamblu a constructiei, in sensul conformarii acesteia astfel incat minim 25% din forta taietoare de baza sa fie preluata de cadrele necontravantuite.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.