Contabilitate financiara

Trimis la data: 2010-10-10
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Radu Adelina
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
O societate (platitoare de TVA), care tine evidenta stocurilor la cost de achizitie si utilizeaza metoda inventarului permanent, cumpara 300 kg combustibili, la pretul de 1leu/kg, plus TVA 19%. La receptie se constata o diferenta in plus (nefacturata de furnizor) de 50 kg in valoare (fara TVA) de 50 lei. Doar jumatate din diferenta in plus este acceptata de entitate, pentru care primeste de la furnizor factura, achitand peste trei zile prin banca intreaga datorie. Diferenta neadmisa este returnata peste alte trei zile furnizorului respectiv.

Seminarii similare:

O societate (platitoare de TVA) care tine evidenta stocurilor la cost standard si utilizeaza metoda inventarului permanent prezinta un stoc initial de materiale auxiliare de 200 kg, evaluate la costul standard de 2 lei/kg precum si diferente de pret aferente stocului initial de 20 lei. In cursul lunii societatea cumpara 500 kg cu pretul de facturare de 2,1 lei/kg si TVA 19% decontarea efectuandu-se prin virament bancar. Tot in cursul aceleiasi luni societatea consuma 400 kg de materiale auxiliare. La sfarsitul lunii, cu ocazia inventarierii se constata un minus de materiale auxiliare de 50 kg, care se imputa gestionarului la valoarea de 120 lei, plus TVA 19%. Suma imputata se incaseaza de la gestionar in numerar.

4. O societate (platitoare de TVA) care tine evidenta stocurilor la cost standard si utilizeaza metoda inventarului permanent prezinta un stoc initial de combustibili de 400 litri, evaluat la costul standard de 4 lei/litru precum si diferente de pret aferente stocului initial de 120 lei. In cursul lunii societatea cumpara cu plata ulterioara 500 litri cu pretul de facturare de 3,4 lei/litru si TVA 19%. Cheltuielile de transport sunt de 100 lei si TVA 19% si sunt achitate in numerar. Societatea consuma in cursul lunii 700 litri. La sfarsitul lunii se constata un minus la combustibili de 20 litri, neimputabili. (Pentru minusul neimputabil se inregistreaza TVA colectata.)

5. O societate (platitoare de TVA) achizitioneaza echipament de lucru cu pretul de facturare de 2.000 lei, plus TVA 19%, care se achita cu ordin de plata. Cheltuielile de transport sunt de 200 lei si TVA 19%, care se achita cu numerar. Echipamentul se distribuie salariatilor, care suporta 50% din costul de achizitie, retinandu-se din salarii in doua rate lunare. Evidenta materialelor de natura obiectelor de inventar se tine la cost efectiv, aplicandu-se metoda inventarului permanent.

6. O societate (platitoare de TVA si nu are certificat de amanare a platii TVA in vama) care tine evidenta obiectelor de inventar la cost de achizitie si utilizeaza metoda inventarului permanent importa din Turcia la 10.10.200N 10 AMC-uri la pretul de facturare de 100 USD/ bucata. (curs valutar 2,3 lei/USD). Societatea inregistreaza si plateste in vama taxe vamale de 10%, comision vamal de 0,5% si TVA 19%. Plata furnizorului extern se face in data de 24.10.200N la cursul de 2,4 lei/USD. In aceeasi luna sunt puse in functiune 3 AMC-uri. La 28.10.200N sunt transferate 5 aparate la marfuri si vandute la pretul de 400 lei/bucata plus TVA 19%, decontarea efectuandu-se in numerar.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.