Demodularea semnalelor cu MF

Trimis la data: 2009-03-16 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Doina Mantea Dimensiune: 216kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Fie demodulatorul prin derivare directa Clarke Hess in varianta
neechilibrata. Se cunosc: amplitudinea tensiunii de intrare U0=2V, deviatia de frecventa maxima ΔfMax=50Khz, frecventa maxima a semnalului modulator fmM=10KHz, frecventa purtatoarei f0=10MHz, tensiunea de alimentare E=10V iar rezistenta grupului trece jos al demodulatorului de anvelopa de la iesire R010KΩ.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Sa se determine valorile condensatoarelor C si C0 pentru obtinerea
unei eficiente maxime a demodulatorului. Care este in acest caz valoarea
amplitudinii tensiunii de iesire ? Rezolvare Schema demodulatorului MF cu derivare directa Clarke-Hess este reprezentata in figura 1. Condensatorul C0 are rol de derivare, astfel incat
curentul care trece prin acest condensator va avea o modulatie in amplitudine dictata de acelasi semnal informational ca si modulatia in frecventa.

Grupul tranzistor dioda face o redresare monoalternanta a acestui semnal iar grupul R0 C0 are rolul de filtru trece jos, selectionand din semnalul redresat componentele corespunzatoare semnalului informational.Expresia de mai sus arata ca spectrul semnalului i(t) este format dintr-o componenta de joasa frecventa corespunzatoare semnalului informational (respectiv celui de-al doilea termen) si o suita de componente de tip MA-MF, centrate pe frecventele ω0, 2 ω0, etc.

Spectrul acestui semnal este sugerat in figura 2.Sa se dimensioneze demodulatorul prin derivare directa Clarke-Hess in
varianta echilibrata astfel incat sa produca la iesire un semnal de amplitudine 2V varf la varf daca semnalul aplicat este :
u(t) =Uo cos(ω0t + β sinωmt) stiind ca amplitudinea semnalului MF aplicat este U0=10V, frecventa unghiulara purtatoare este ω0=107rad/s, indicele de modulatie β=5 iar semnalul informational este format dintr-un singur ton pe frecventa unghiulara ωm=2104rad/s.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.