Dispozitive si circuite electronice

Trimis la data: 2009-03-15 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 25
Autor: Ilinca Ionescu Dimensiune: 38kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Analiza circuitelor electronice are ca scop final determinarea valorilor marimilor electrice (tensiuni si curenti) dintr-un circuit dat.Relatiile si teoremele din electrotehnica - relatii ce vor fi amintite in continuare - sunt aplicabile doar pentru circuitele cu componente exclusiv liniare. In cazul circuitelor electronice, circuite ce inglobeaza componente active (diode, tranzistoare, ...) ce au un caracter puternic neliniar este exclusa utilizarea directa a acestora.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Pentru analiza unui circuit electronic exista urmatoarele alternative:
Rezolvarea analitica cu ajutorul relatiile lui Kirchhoff;Rezolvarea grafica; sau Modelarea (liniarizarea) elementelor neliniare si aplicarea teoremelor si relatiilor din electrotehnica.

Problema 1.1 prezinta in cazul unui circuit simplu cele trei metode de rezolvare mai sus amintite.Problema 1.1 Pentru circuitul din figura 1.1 sa se calculeze valoarea curentului iD si a tensiunii uD. Se considera cunoscute valorile marimilor UT, is, IS, rDRezolvarea grafica presupune trasarea intr-un plan (i,u) a caracteristicii componentei active si a dreptei de sarcina aferente ei, drepta obtinuta prin taieturi (vezi figura 1.2). Coordonatele punctului de intersectie a celor doua curbe reprezinta solutia problemei.

Pentru ochiul circuitului se scrie cea de a doua teorema a lui Kirchhoff:iar relatia ce reda dependenta curentului prin dioda functie de tensiunea la bornele ei este:Se obtine astfrel un sistem cu doua ecuatii, cu doua necunoscute. Inlocuind expresia lui iD in prima relatie se obtine:

relatie care poate oferi valorea teniunii uD. Rezolvarea acestei ecuatii insa poate ridica probleme ea putand fi rezolvata fie pe cale numerica (prin aproximatii succesive) fie prin dezvoltarea in serie a exponentialei.Avand valoarea tensiunii pe dioda (uD) se poate obtine din prima relatie valoarea curentului iD.Asa dupa cum se poate observa, aceasta prima metoda conduce la expresii complicate greu de abordat, chiar si pentru acest circuit simplu

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.