Domeniul normelor de securitate si sanatate in munca

Trimis la data: 2009-04-03 Materia: Statistica Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Ghica Mirela Dimensiune: 29kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Locurile de munca pentru constructii, cit si tereAZnurile anexe trebuie pregatite din vreme. Pe cit posibil, ele vor fi inAZgradite. Locurile periculoase vor fi semnalizate in mod vizibil prin aver-tizoare acustice sau luminoase sau vor fi ingradite. La intersectia sinelor de cale ferata cu drumurile de trecere, se vor amenaja pasaje pentru pietoni. La fiecare sector se vor afisa in mod vizibil extrase din instructiunile specifice locurilor respective. Nu vor fi admisi la lucru muncitorii, tehnicienii si mesterii care nu au fost supusi unei vizite medicale sau care n-au fost gasiti apti pentru munca ;
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In timpul lucrului este obligatoriu ca muncitorii sa poarte incaltaminte. Toate masinile, macaralele, dispozitivele de ridicat etc. vor fi verificate periodic de organele locale ale D.G.M.S.I. si vor fi exploatate in conformitate cu indicatiile prezentelor instructiuni de securitate si sanatate in munca. Daca muncitorii lucreaza in acelasi timp pe aceeasi verticala la mai multe etaje, se vor monta plase sau podine pentru a fi feriti de eventualele materiale ce ar putea sa cada de sus.

Muncitorii care executa lucrari la o inaltime mai mare de 3 m vor fi inzestrati cu centuri de siguranta, care vor fi veriAZficate inainte de a fi folosite. Lucrarile care se executa la inaltime se vor desfaAZsura de pe podine cu balustrade. Acestea se vor construi din montanti verticali, consolidati. Pe partea interioara a montantilor se vor fixa 3 rinduri de scinduri : unul in partea superioara, lustruit, altul in dreptul genunchilor, iar al treilea jos, lat de minimum 18 cm.

In cazul cind se demonteaza schela, total sau parAZtial, sau se sparg ziduri, accesul persoanelor straine in zona de lucru va fi oprit. Materialele vor fi depozitate in mod rational. PieAZsele lemnoase care au fost folosite vor fi depozitate dupa ce li s-au scos cuiele. Pe podine nu vor fi puse decit materiale necesare lucrarilor cuAZrente. Sculele vor fi depozitate in ladite individuale. Caile de acces si scarile dintre etaje vor fi libere.

Organele in miscare ale masinilor, partile proemiAZnente si curelele de transmisie vor fi protejate cu aparatori corespunAZzatori. Fiecare loc de munca, scarile, podinele, depozitele etc. vor fi foarte bine iluminate natural si artificial. Locurile iluminate necorespunzator vor fi blocate, iar lucrul va fi intrerupt. Lampile electrice vor fi conectate la circuitul electric numai prin prize. Legaturile improvizate sint interzise. Reparatiile nu vor fi executate decit de instalatori autorizati. Circuitele electrice vor fi foarte bine protejate pentru a feri munAZcitorii de a veni in contact cu curentul electric.

Instalatiile electrice vor fi exploatate in conformiAZtate cu normele din prezenta lucrare si cu cele ale Departamentului energiei electrice.
In timpul lucrului, golurile ferestrelor, usilor, inAZtrarilor etc. vor fi astupate pentru a nu se produce curent. Vor fi admise spatii libere numai pentru trecerea curenta a veAZhiculelor. Aceste spatii vor fi astfel dimensionate incit sa nu depaseasca decit cu putin gabaritul vehiculului.

Pe teritoriul santierului se vor amenaja santuri inAZclinate care sa colecteze permanent apa provenita din ploi sau zapezi. De asemenea, molozul, deseurile de timplarie, pamintul, praful etc. vor fi permanent evacuate pentru a nu impiedica lucrul. Molozul si deseurile pot fi evacuate de la etaj pe jgheaburi inchise, al caror capat inferior va fi situat la maximum 1 m deasupra pamintului. Evacuarea molozului se va face dupa terminarea scurgerii lui pe jgheab.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.