Ecosistemul desertului

Trimis la data: 2013-03-02
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: d1mon
Dimensiune: 8736kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Deserturile sunt zone aride in care ploua foarte putin. (Mai putin de 25 cm pe an).Aproximativ o treime din suprafata terenului este pustiu.Exista multe continente, asociate cu pete fierbinti si dune de nisip, dar adevarul este ca exista mai multe tipuri de deserturi.

Seminarii similare:

Statiile de sunt calde pe tot parcursul anului si foarte calde vara. Iernile aduc unele ploi si restul anului sunt slabe. Uneori, ploaia incepe sa cada si sa se evaporeze inainte de a ajunge la sol.Solurile sunt de obicei superficiale, stancoase si sol bine drenat, astfel incat sa nu apa de suprafata.. Particulele de praf sunt nisip fin si acoperi in alta parte, lasand piese mai grele.

Plantele sunt in majoritate arbusti, arbori si lemnoase ,cactus.Momentan sunt insecte, arahnide, reptile si pasari. Animalele raman inactive in refugii protejate in timpul de zi fierbinte si sa caute hrana pe timp de noapte, atunci cand este mai rece desert.Verile sunt moderat lungi si uscate, iernile in mod normal, aduc ploaia.Temperaturile de vara sunt intre 21-27 º C. De obicei, nu peste 38 º C si temperaturile nocturne sunt cool, aproximativ 10 As C.Aspectul complicat de multe plante in deserturi semiaride ofera protectie.In timpul zilei, multe animale cauta umbra.

Temperatura medie in timpul verii este de 13 º C - 24 º C, temperaturi de iarna sunt circa 5 º C sau mai jos.Temperatura maxima a anului este in jurul valorii de 35 º C, iar minima este de aproximativ de -4 º C.
Solul este nisipos. Avand in drenaj bun. Unele plante au radacini extinse la marginea zonei de a profita de apa de ploaie.Unele animale au adaptari de specialitate pentru a face cu caldura desertului si a lipsei de apa..

Ele sunt caracterizate prin ierni reci, cu precipitatii si ninsoare si o temperatura inalta. Ei au veri scurte, ierni umede si suficiente moderate calde si rece.Temperatura de iarna este intre -2 la 4 º C si temperatura de vara este cuprinsa intre 21-26 º C.Iernile a primit niste zapada. Cantitatea anuala este de 15-26 cm. Cele mai puternice ploi de primavara sunt, de obicei, in aprilie sau mai. In unele zone, ploile pot fi grele, in toamna.Solul este greu, lutos, si sarat.

Eroziunea cauzata de vanturi puternice, variatii mari de temperatura intre zi si noapte, iar ploile torentiale ocazionale produc peisajul caracteristic deserturilor.1 -. Tabelele sunt dealuri plate si abrupte atunci cand formeaza un strat de piatra protejat roci rezistente la interior.2.-Canioanele cele adanci alimenteaza cu ploaia care cade in afara zonei de desert.3.- La "zeugen" lanturi paralele sunt plate, cu piatra de gheata tare si rezistent odihnindu-se pe roci moi.4 -. Bazinele desertului numit tabele wadi-urilor sunt pasaje inguste intre fundul abrupt si plat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.