Elemente de baza in calculul econometric

Trimis la data: 2009-01-28 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Mirel Dumitriu Dimensiune: 143kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Exista trei modalitati de obtinere a valorilor aleatoare in Excel: folosind functia RANDBETWEEN (genereaza un numar aleator intr- un interval dat, specificat intre paranteze) si functia RAND (returneaza un numar aleator intre 0 si 1). Pentru a genera mai mult de o valoare, generam intai o singura valoare (folosind RANDBETWEEN sau RAND) si apoi ne ducem cu cursorul in partea dreapta jos a chenarului functiei (in poza de jos mergem cu cursorul pe punctul din dreapta jos al cifrei 8) si tragem de aceasta cu mouse-ul pentru a o extinde, in jos, corespunzator numarului de valori dorite.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Cea de-a treia modalitate de a obtine numere aleatoare in Excel implica apelarea la pachetul de programe, inclus in Excel, Data Analysis; din acesta se alege optiunea Random Number Generation care permite analistului sa defineasca caracteristici speciale ale seriei de date generate , cum ar fi distributia de probabilitate a populatiei alese. Generarea de numere aleatoare folosind o distributie uniforma va necesita un interval de distributie.

In exemplul urmator observam ca am generat o serie de 10 numere aleatoare (Number of variables = 10), am generat o singura serie (Number of random Numbers = 1), din meniul distributiei am ales Uniform si am specificat ca marginea inferioara a intervalului (din care generatorul ia valori) este de 0, iar marginea superioara este 4 (Between 0 and 4). Generarea de numere aleatoare folosind o distributie Normala va necesita cunoasterea mediei si a abaterii standard. In exemplul urmator observam ca am generat o serie de 5 numere aleatoare (Number of variables = 5), am generat o singura serie (Number of random Numbers = 1), din meniul distributiei am ales o distributie Normal cu media 3 si abaterea 5.

Observatie: Output options reprezinta modalitatea prin care excel poate sa returneze datele cerute si astfel putem alege: Output Range - permite analistului selectia exacta a campului unde datele sunt expuse (atentie - acesta trebuie pe veritcala sau orizontala sa detine acelasi numar de campuri cu valaorea din Number of random variables); New worksheet ply implica inserarea datelor pe o noua foaie excel; New Workbook presupune introducerea datelor intr-un nou fisiUnde elementele din multimea A reprezinta variabila x din teorie(notatia din curs) iar elementele din multimea B reprezinta variabila y din teorie.
O alta metoda de a calcula covarianta a doua sau mai multe serii de date presupune utilizarea pachetului de date Data Analysis respectiv optiunea Covariance din acestaer excel.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.