Finantarea pe termen lung a firmei

Trimis la data: 2010-06-20
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.29 / 10
Downloads: 45
Autor: Liana Mugur
Dimensiune: 49kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
in sens larg - cuprinde totalitatea cheltuielilor si alocarilor de fonduri de la care se asteapta niste venituri viitoare, precum:
investitia tehnica, privind achizitia, constructia si montajul mijloacelor fixe (cladiri, masini, utilaje, instalatii, mijloace de transport etc.);investitia umana, in formarea personalului (recrutare, calificare, specializare);investitia sociala, vizeaza imbunatatirea conditiilor de munca si de viata ale salariatilor (cantina, camin, protectia mediului etc.);investitia financiara, care consta in cumpararea de titluri de participatie la alte societati comerciale (actiuni, obligatiuni);investitia comerciala, pentru publicitate si reclama

Seminarii similare:

Lucrarile de investitie trebuie sa aiba la baza o documentatie amanuntita care cuprinde 3 documente de baza:Studiul tehnico-economic care contine informatii economice, tehnice si financiare cu caracter general, prin care se justifica necesitatea si oportunitatea investitiilor, se fundamenteaza posibilitatile de realizare si exploatare in conditii de eficienta maxima a lucrarilor (studii de prefezabilitate, de fezabilitate si de impact).

Proiectul de executie a investitiei prin care se stabilesc indicatorii tehnico-economici si se solutioneaza diferite probleme tehnice de detaliu. Aceasta documentatie se realizeaza de institute de cercetare, inginerie tehnologica si proiectare.Devizul lucrarilor de investitii, prin care se stabileste volumul cheltuielilor pentru realizarea investitiei.

Devizele pot fi:pe categorii de lucrari (sapaturi, fundatii, constructii, instalatii, montaj);pe obiecte de investitii (o recapitulatie a devizelor pe categorii de lucrari care concura la realizarea unui obiect de investitii);devizul general (reflecta totalitatea cheltuielilor pentru executarea investitiei).

Decizia de investitii si fundamentarea ei pe tehnica actualizarii
Decizia de investitii, prin proportiile ei, este cea mai importanta decizie a conducerii firmei si presupune evaluarea mai multor proiecte de investitii si selectarea celui considerat optim.In cadrul acestui proces trebuie avute in vedere urmatoarele elemente:

necesitatea previzionarii veniturilor si cheltuielilor viitoare, precum si a diferentei dintre acestea (cash-flow), pe o perioada de timp mai scurta sau mai lunga, de regula, de ordinul anilor;

asigurarea comparabilitatii in timp a fluxurilor valorice viitoare, recalculandu-se la data realizarii investitiei.
Sa presupunem ca in perioada de timp 0,1,2,...,n, fluxurile valorice sunt V0, V1, V2, ..., Vn. Exista posibilitatea insumarii acestor fluxuri:
V = V0 + V1 + V2 + ... + Vn = , t = 0,1,2,...,n

dar rezultatul obtinut nu este intrutotul corect, deoarece o unitate monetara are o valoare din ce in ce mai mica, cu cat este obtinuta intr-un orizont de timp mai indepartat.Determinarea valorii actuale (in anul 0) a fluxurilor realizate in orizontul de timp viitor se realizeaza prin procedeul numit tehnica actualizarii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.