Fisa test docimologic

Trimis la data: 2011-05-23 Materia: Pedagogie Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 571
Autor: Maria Adascalitei Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Redactarea probei. Va contine diferite tipuri de itemi: itemi obiectivi:
a.cu alegere duala - ex. Precizati in dreptul fiecarui enunt daca este adevarat(A) sau fals(F) sau Precizati daca enuntul urmator este adevarat (A) sau fals (F); b.imperechere - ex. Realizati conexiuni intre elementele patrimoniale si activul, respectiv pasivul patrimonial prin trasarea unor sageti. c.alegere multipla - ex. Incercuiti varianta corecta de raspuns.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Redactarea probei. Va contine diferite tipuri de itemi: itemi obiectivi:
a.cu alegere duala - ex. Precizati in dreptul fiecarui enunt daca este adevarat(A) sau fals(F) sau Precizati daca enuntul urmator este adevarat (A) sau fals (F);
b.imperechere - ex. Realizati conexiuni intre elementele patrimoniale si activul, respectiv pasivul patrimonial prin trasarea unor sageti.
c.alegere multipla - ex. Incercuiti varianta corecta de raspuns.

Itemi semiobiectivi:
a.raspunsuri scurte - ex. Precizati categoriile de conturi ce pot fi delimitate dupa functia contabila.
b.itemi de completare (lacunari) - ex. Economia naturala este caracterizata de...

c.intrebari structurate - ex. Se prezinta o situatie privind furnizorii pe luna decembrie 2000. Se dau un numar de operatii economico-financiare ce vizeaza acest cont (402). Se cere: prezentati schematic contul 402 furnizorii, efectuati analiza contabila a operatiilor economico-financiare date, calculati Re, Rd, Tsc, Tsd, Sfc.

Itemi subiectivi :
a.rezolvare de probleme - ex. Cunoscand continutul contractului de vanzare-cumparare, concepeti un astfel de contract.
b.eseu structurat - se precizeaza punctual ce aspecte trebuie atinse in acel eseu;
c.eseu nestructurat - vizeaza modul original de tratare a subiectului de catre elev.

In redactarea itemilor vor fi evitate formularile neclare, ambigue, formularea itemilor printr-o negatie, formularea simplista, evidenta a acestora. De asemenea, succesiunea itemilor in test va fi de la simplu la complex, iar limbajul va fi adaptat disciplinei si varstei elevului. Un item presupune existenta a cel putin un obiectiv didactic vizat.

3.Alcatuirea grilei de corectare (etalon) - consta in precizarea datelor si ideilor principale ce trebuie sa se regaseasca intr-un raspuns bun (pentru o apreciere mai exacta a completitudinii si exactitatii raspunsurilor).

4.Elaborarea baremului de notare - stabilirea punctajului pentru fiecare item. Profesorul poate aprecia performantele elevilor folosind PMS (punctajul maxim specific - nota 10, foarte bine) si PMA (punctajul minim acceptat - nota 5, suficient).
5.Aplicarea probei.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.