Functii pozitiv reale

Trimis la data: 2010-10-27
Materia: Matematica
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Malaies
Dimensiune: 150kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui seminar:
In cadrul familiei functiilor pozitiv reale se regasesc functiile de circuit fizic realizabile. Dintre acestea pentru moment amintim de impedantele/admitantele de intrare in uniportii pasivi, care indeplinesc anumite proprietati.Studiul acestor proprietati este o etapa necesara a sintezei circuitelor. Astfel, pe baza unei anumite functii de transfer se pune problema implementarii anumitor circuite care sa indeplineasa aceasta functie. Inainte de sinteza propriu-zisa se verifica insa
realizabilitatea unui astfel de circuit. Etapa de verificare presupune in fapt verificarea apartenentei functiei dorite la familia de functii pozitiv-reale.

Seminarii similare:

Conditiile Brune
Conditiile Brune necesare si suficiente de realizabilitate a unui uniport pasiv asupra impedantei de intrare intr-un diport sunt
1) Z (s)aR,asaR
2) Re{Z (s)} a" 0,as,Re{s} a" 0

Conditia 1) deriva din structura circuitelor pasive, in timp ce conditia 2) este urmare a proprietatii de pasivitate a uniportilor studiati (care absorb energie).Conditia 2) din setul de conditii Brune este in general greu de verificat si de aceea testul Brune se inlocuieste cu un test mai comod de aplicat.

Proprietati ale functiilor pozitiv reale
Aceste proprietati trebuie intelese ca fiind conditii necesare si nu suficiente pentru a stabili daca o anumita functie este sau nu pozitiv reala. Practic, ele pot servi pentru a descoperi printr-o simpla inspectie vizuala daca o functie nu este pozitiv reala.

Conditia 5) deriva din 1) si 4). Cum inversa unei functii p.r. este la randul ei p.r. inseamna ca si zerourile functiilor p.r. indeplinesc conditii similare celor din 4). Pe scurt zerourile unei functii pozitiv reale pot exista doar in semiplanul stang (SPS) sau pe axa imaginara (AI). In ultimul caz insa, acestea trebuie sa fie simple si derivata functiei in aceste puncte trebuie sa fie pozitiva.

In conditia 6), s-a introdus notiunea de polinom Hurwitz. Polinoamele Hurwitz reprezinta o clasa de polinoame cu coeficienti reali si radacini numai in SPS sau pe AI. In ultimul caz, radacinile trebuie sa fie simple. Se arata ca un polinom Hurwitz are numai coeficienti strict pozitivi. Cu doua exceptii, coeficientii sunt toti nenuli.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.