Gestiunea financiara a intreprinderii - seminar 1

Trimis la data: 2010-10-19
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Golan Marius
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
Gestiunea, Analiza si Planificarea Financiara a Intreprinderii se realizeaza pe baza unor documente contabile pe care societatile comerciale sunt obligate sa le intocmeasca, conform reglementarilor in vigoare. De la 1 ianuarie 2006 a intrat in vigoare OMF 1752/ 2005, pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene. Pe langa vocatia de a armoniza reglementarile contabile locale cu acelea europene, actul normativ reprezinta si o provocare pentru profesionistii din domeniul contabilitatii si auditului.

Seminarii similare:

Noile reglementari prevad un plan unic de conturi cu care se inlocuiesc planurile contabile prevazute in anexele Ordinelor 306/2002 si 94/2001 (pe care le si abroga).Ordinul modifica prezentarea si continutul situatiilor financiare de sinteza, acest aspect fiind important pentru societatile mici care vor trebui sa prezinte o informatie mai detaliata. In plus, conducerea societatii trebuie sa faca o declaratie privind conformitatea acestor situatii cu directivele europene.

Pentru situatiile financiare la Directiva IV-a a Comunitatilor Economice Europene, incadrarea in criteriile de marime prevazute mai jos se efectueaza pe baza indicatorilor determinati din situatiile financiare ale anului 2005. Persoanele juridice care la data bilantului depasesc limitele a doua dintre urmatoarele trei criterii: Situatiile financiare anuale trebuie insotite de o declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile conforme cu Directiva IV-a a Comunitatilor Economice Europene.

Situatiile financiare anuale intocmite de persoanele juridice prevazute mai sus sunt auditate potrivit legii. Persoanele juridice care au intocmit situatii financiare anuale simplificate vor intocmi situatiile financiare anuale conforme cu directivele CEE tinand cont de criteriile de marime numai daca in doua exercitii financiare consecutive depasesc limitele a doua dintre cele 3 criterii de marime prevazute de Directiva a IV-a.

Persoanele juridice care au intocmit situatiile financiare anuale conforme cu directivele CEE tinand cont de criteriile de marime vor intocmi situatii financiare anuale simplificate numai daca in doua exercitii financiare consecutive nu depasesc limitele a doua dintre cele 3 criterii de marime prevazute de Directiva a IV-a.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.