Impactul centralelor electrice asupra mediului

Trimis la data: 2010-08-18 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 19
Autor: Daniela Porumboiu Dimensiune: 5398kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Energia este esentiala pentru bunastarea economica si sociala, pentru bunul mers al majoritatii activitatilor industriale si comerciale, este simbol al dezvoltarii social-economice si al civilizatiei dar, in acelasi timp, reprezinta cauza unor prejudicii serioase asupra mediului.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Sectorul energetic cuprinde urmatoarele activitati: extractia si prepararea carbunelui, extractia petrolului si gazelor naturale,extractia si prepararea minereurilor radioactive, industria de prelucrare a titeiului, productia, transportul si distributia de energie electrica si termica, gaze naturale si apa calda.

Depozitele de carbune au un efecta negativ asupre mediului prin deoarece o parte de combustibil este oxidat pina la procesul de ardere, acest oxid are ca scurgere directa in pamint din care rezulta suspensiile solide prezente in apele reziduale si in depozitele de steril: material combustibil, elemente utile, materiale de constructii etc.

La un consum mediu anual de 3 milioane de tone de carbune se obtine o cantitate de circa un milion de tone de zgura si cenusa, ce se depoziteaza in depozitele termocentralei. Cenusa depozitata poate fi antrenata de curentul de aer, avand efect de poluare a aerului si a solului cu pulberi, in timpul lucrarilor de suprainaltare sau cand se afla in exploatare, in timpul verii, in perioadele cu umiditate redusa si cu vanturi puternice.

Poluarea aerului prin arderea carbunelui are loc prin gazele de ardere si pulberile antrenate din cosurile de fum si prin haldele de cenusa;
Dintre poluantii evacuati la cosuri, o importanta deosebita, din punct de vedere a protectiei mediului inconjurator, o prezinta emisiile de pulberi - cenusa zburatoare (cu efecte la scara locala), emisiile de SO2 si NOx (cu efecte inergice la scara regionala)
emisiile de CO2 (cu efecte la scara globala) care sunt urmarite in mod special.Impactul vizual are si el o influenta negativa mai ales asupra populatiei care locuiesc in preajma centralei.Emisiile de zgomot afecteaza numai lucratorii aceste incaperi.

Impactul indirect al turbinelor cu abur asupra mediului se manifesta prin pierderile de energie care au loc care este descris de randamentul instalatiei de turbine.Poluarea hidrosferie se manifesta prin scurgerile de ulei din instaltia data.Poluarea fonica a mecanizmului dat se manifesta un rol important pentru lucratorii din incaperea data.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.