Informatica juridica

Trimis la data: 2013-05-31
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: truscescu
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui seminar:
1.Sa se creeze pe partitia Date(E:) in directorul drept3 un director cu numele studentului. (file-new-folder). In acest director sa se creeze un director numit Seminar3, in care se vor crea 2 subdirectoare: Imagini si Documente. In directorul Documente se vor crea urmatoarele fisiere de tip document: Formatare, Tabel si Extras. (file-new document word)

Seminarii similare:

2.Sa se copieze fisierele care incep cu literele B, F, si P din directorul C: windowswebwallpaper in directorul Imagini. (edit-copy/edit paste). Sa se vizualizeze proprietatile fisierului imagine follow din directorul Imagini.(file-properties)
3.Sa se identifice directorul in care se gaseste fisierul imagine Stone (search) si sa se creeze o comanda rapida (shortcut) pe suprafata de lucru (desktop) (send to desktop)
4.Sa se identifice fisierele care au fost modificate dupa data de 15.10.2012.

5.Sa se seteze schema de culori a ferestrelor Windows astfel: schema=maple, desktop culoare gri, fereastra (window)=culoare fundal bleu, culoare text albastru, meniul (menu)=font Verdana, dimensiune=font Verdana, dimensiune 18, bold (control panel - display - appearance). Sa se la schema de culori Windows Classic.
6.Sa se deschida fisierul Formatare, sa se editeze urmatorul text si sa se formateze conform cerintelor.
Protectia interna a programelor pentru calculator prin drept de autor
(Font: Verdana, aldin, 18, culoare albastru, subliniat cu doua linii rosii, spatiere extinsa la 2 pct; Paragraf: aliniat la centru, spatiere inainte 12 pct, spatiere dupa 6pct.)

1. Programele pentru calculator - obiect al dreptului de autor
(Font: Arial, aldin cursiv, 16, culoare albastru, spatiere extinsa la 1 pct; Paragraf: aliniat la centru, spatiere inainte 6 pct, spatiere dupa 6pct.)
a. Notiuni preliminarii referitoare la obiectul dreptului de autor
(Font: Times New Roman, aldin, 14, culoare rosu, spatiere condensata la 1 pct; Paragraf: aliniat la dreapta, spatiere inainte 6pct, spatiere dupa 12pct.)

1. Consideratii introductive
(Font: Times New Roman, 12, culoare negru,; Paragraf: aliniat la stanga-dreapta; indentat la stanga cu 1.1 cm, prima linie cu 1.27 cm, spatiere la 1,5 randuri, Umbra text=gri).Pentru a putea face obiectul dreptului de autor, opera trebuie sa fie rezultatul unei activitati de creatie intelectuala a autorului, adica trebuie sa fie originala in sens subiectiv, in intelesul de a reflecta insusirile spirituale ale autorului, personalitatea sa.(Font: Times New Roman, 12, culoare negru; Paragraf: aliniat la stanga-dreapta, indentat la stanga cu 1.1 cm, prima linie cu 1.27 cm, spatiere la 1,5 randuri).

In cazul programelor pentru calculator problema originalitatii poate fi discutabila, caci cu adevarat originale nu pot fi considerate decat programele din perioada de pionierat. Exista opinii conform carora 50% dintre programe se pot prevala de aceasta calitate .(Font: Times New Roman, 12, culoare negru; Paragraf: aliniat la stanga-dreapta indentat la stanga cu 1.1 cm, prima linie cu 1.27 cm, spatiere la 1,5 randuri, Bordura paragraf linie dubla verde)
7. Sa se salveze informatiile, sa se protejeze fisierul cu o parola (buton-pregatire-criptare) si sa se inchida fisierul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.