Interviul si evaluarea candidatiilor

Trimis la data: 2009-12-27 Materia: Resurse Umane Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca Doinescu Dimensiune: 483kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Analiza aplicatilor
Contactarea candidatilor care indeplinesc caracteristicile postului (studii, experienta, stabilitate la locurile de munca anterioare, etc.)Planificarea interviurilor si lamurirea eventualelor inadvertente din CV.Interviul constituie nucleul procesului de recrutare si selectie fiind cea mai des folosita metoda.Constituie un mijloc de a colecta informatii.Un mijloc de a verifica, detalia si aprofunda datele oferite de CV.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

In functie de rigurozitatea lor interviurile pot fi:Nestructurate;Semistructurate;Structurate.Interviul este un instrument valid daca:intervievatorul il conduce intr-un stil structurat se utilizeaza un ghid de interviu.


Criterii ce pot fi evaluate obectiv:
Experienta profesionala
Studii, cursuri, certificari
Aspecte pshologice:
Motivatie
Caracteristici personale
Abilitati

Blandete
Asprime
Tendinta de nivelare
Efectul de halo
Efectul "la fel ca mine"

Aspecte deontologice in cadrul procesului de recrutare si selectie:
se asigura confidentialitate candidatilor;
candidatii sunt tratati cu respect si cu grija pentru demnitatea lor;
criteriile de evaluare a candidatilor nu tin cont de varsta, sex, nationalitate, religie, orientare sexuala.

Concluzii:Intervievatorul trebuie sa fie un bun profesionist si un fin psiholog.Evaluarea este orice procedura sistematica folosita pentru colectarea informatiilor ce pot fi folosite pentru a face inferente privitoare la caracteristicile persoanelor sau obiectelor.
Evaluarea psihologica empirica - se bazeaza pe rezultatele cunoasterii nemijlocite, directe, apeland la simturi. Aici intervine subiectivismul evaluatorului.Evaluarea psihologica stiintifica - se bazeaza pe utilizarea unor mjloace stiintifice, cum este cazul testelor psihologice. Are un caracter obiectiv.

Scopul evaluarii in mediul organizational:
angajare;promovare;identificarea nevoilor de training;
restructurari in cadrul companiei.Evaluarea performantelor - Reprezinta analiza sistematica a activitatii angajatilor, cu scopul de a stabili masura in care isi indeplinesc sarcinile aferente postului.Evaluarea de personal - Releva masura in care oamenii se potrivesc cu posturile pe care le ocupa.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.