Introducere in marketing

Trimis la data: 2010-06-16 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adela Suciu Dimensiune: 49kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Definitiile marketingului:definitii clasice (inguste) - se axeaza in principal pe activitatea comerciala si pe miscarea fizica a bu/serv ;definitii moderne (largite) - extind aria de influenta a marketingului si asupra diverselor organizatii non profit, persoanelor si ideilor, raporteaza activitatea intreprinderilor la mediu si se refera si la aspecte de natura sociala;
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Intr-o viziune moderna, marketingul poate fi definit drept :
un proces managerial si social prin care indivizii sau grupurile de indivizi obtin ceea ce le este necesar prin crearea, oferirea si schimbul de produse avand o anumita valoare.Procesul managerial responsabil pentru identificarea, anticiparea si satisfacerea in mod profitabil a necesitatilor clientilor.

Marketingul nu trebuie: confundat cu activitatea de vanzare desfasurata de organizatie Marketingul are menirea sa dea indicatii referitor la ce poate vinde organizatia, cum si cat; identificat nici cu studierea cererii de consum, nici cu studierea pietei, acestea fiind doar subdiviziuni ale cercetarilor specifice pe care activitatea de marketing le presupune.Redus la activitatea promotionala.

Marketingul este...o conceptie economica moderna in orientarea intreprinderii;un ansamblu de metode si tehnici stiintifice de actiune;un instrument al conducerii stiintifice;o activitate practica;o functiune a intreprinderii;o stiinta.

Asociatia Americana de marketing 1985 - Marketingul cuprinde procesele de planificare privind punerea in aplicare a conceptului de produs, de fixare a pretului, de comunicare si distributie a ideilor, bunurilor si serviciilor astfel incat sa fie generat schimbul in vederea satisfacerii obiectivelor - individuale si organizationale

Philip Kotler 1980 - Marketingul consta in a oferi un produs sau un serviciu potrivit, unei persoane potrivite, la momentul potrivit, la locul potrivit, si la pretul care ii convine si de a-i aduce la cunostinta toate acestea, gratie activitatii promotionale bine orientate.

Philip Kotler 1993 - Marketingul este un proces social si managerial, prin care indivizi si grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse avand o anumita valoare.

Denis Pettigrew si Normand Turgeon - Marketingul este un ansamblu de activitati care constau in: recunoasterea nevoilor nesatisfacute sau rau satisfacute ale consumatorilor, cercetarea produselor sau serviciilor apte sa satisfaca nevoile recunoscute, prezentarea adecvata a acestor produse sau servicii, distribuirea lor la locul potrivit, la pretul si momentul care convin cel mai bine consumatorilor susceptibili de a le cumpara , permitand in acelasi timp dezvoltarea profitabila a firmei.

Nivelul preliminar
Marketingul - ansamblul mijloacelor de care dispune o intreprindere pentru a-si vinde produsele clientilor sai intr-o maniera profitabila.
Nivelul largit.Marketingul - ansamblu de metode si mijloace de care dispune o organizatie pentru a promova la nivelul publicului tinta (de care se intereseaza) comportamente favorabile realizarii propriilor obiective.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.