Istoria Greciei Antice

Trimis la data: 2010-06-12 Materia: Geografie Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Alin Podor Dimensiune: 3708kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Elementul fundamental de identitate a acestei civilizatii este limba greaca:elementele fundamentale apartin arealului indo-european:
vocabularul de rudenie e integral indo-european, dovedind ca noii veniti au impus mediului in care s-au instalat nu doar limba, ci si formele fundamentale de structurare sociala la proces participa si idiomurile populatiei autohtone, cuvinte desemnand realitati necunoscute razboinicilor indo-europeni inainte de instalarea lor in peninsula -
plante mediteraneene, ca hiacintul - hiakynthos - maslinul, elaios, si vita de vie ori vinul - oinos;
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Marea - careia, in lipsa de ceva mai bun, noii veniti ii spun "sarata", hals, sau "campia fara hotar", pontos, dar pentru care imprumuta si de la localnici cuvintul thalassa, o parte lmportanta a vocabularului institutional,si mai ales termenii desemnind formele superioare de autoritate, anax si basileus, dar si formele de dependenta: doulos.

Catre 1450, aceasta limba este cristalizata ca limba indo-europeana aparte.Cu o diferentiere dialectala majora la sfirsitul mileniului II,
si cu un proces de unificare in epoca elenistica limba greaca continua sa fie vorbita si scrisa din sec. XIII a.Chr. pana azi;o continuitate lingvistica pe care nici o alta civilizatie a continentului european nu o mai vadeste.

Periodizare :
Epoca geometrica: sec. IX-VIII
Epoca arhaica: sec. VIII-VI
Epoca clasica: sec. V-IV
Epoca elenistica: 336-31 a.Chr.

In 594, Solon" un aristocrat dintr-o veche familie eupatrida, cunoscut ca poet si intelept, sophos , este ales arhonte cu mandat exceptional de arbitru - archon kai diallaktes .Asa cum rezulta din analiza poemelor lui Solon, acesta isi propunea restaurarea concordiei civice prin medierea conflictului (notiunea de mesotes, "situare in mijloc, in centru" este esentiala in gindirea politico-morala a reformatorului atenian).

Solon desfiinteaza orice forma de servitute arhaica, proclamind:
"pamintul patriei, odinioara sclav, acuma este liber".
Aceasta eliberare s-a numit seisachtheia, lepadarea poverii,
Solon refuza sa insoteasca aceasta masura cu o redistribuire a proprietatilor, pe care o denunta ca specific tiranica.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.