METc - subiecte pentru examen

Trimis la data: 2009-02-09 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Radulescu Marilena Dimensiune: 11kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Se da schema unei punti de c.a. Sa se deduca relatia de echilibru si elementele reglabile conform gradarii mixte. Ce puteti spune despre sensibilitatea puntii? Se da un semnal sinusoidal de frecventa 1KHz, amplitudine 2V. Sa se precizeze reglajele osciloscopului pentru a afisa 2 perioade ale semnalului pe ecran, iar virful superior al semnalului sa fie la marginea de sus a ecranului.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

Fie o punte de c.c. de tip Wheatstone formata din sursa E=10V, rezistentele cunoscute R1=1K, R2=2K, R3=20K, precum si o rezistenta necunoscuta. (a) Desenati puntea, conectind voltmetrul in diagonala care asigura sensibilitate maxima. Cit este aceasta ? justificati. Pe baza desenului facut calculati Rx. (b) Stiind ca pe scara cea mai sensibila, rezolutia voltmetrului (folosit ca indicator de nul) este de 1mV, si ca rezistentele cunoscute au toleranta de 0.5%, identificati cele 2 surse de erori si calculati eroarea relativa limita totala la masurarea Rx.

Argumentati de ce la o punte de c.a. bratele auxiliare se aleg pur rezistive sau pur reactive. Pentru un numarator universal, explicati diferenta dintre configuratia frecventmetru si periodmetru (nu este necesara desenarea schemelor), mentionind si avantajele/deavantajele fiecareia. Definiti si calculati frecventa critica. Exemple de subiecte pentru proba practica Sa se masoare la puntea de c.a. manuala elementul necunoscut A1; sa se specifice modelul real (s/p), si elementele unui model echivalent: Cs,Q sau Cp,Q. Sa se calculeze Rs (sau Rp). In caz ca se masoara D, se va calcula Q.

Se da un generator de semnal dreptunghiular. Sa se afiseze frontul pozitiv pe o parte cit mai mare din ecran si sa se masoare timpul de crestere. Pe baza acestuia sa se calculeze frecventa de sus (limita la 3dB) a osciloscopului. Se dau: un generator sinusoidal, un voltmetru de c.a. gradat in dB, o placa de test, o rezistenta si un condensator. Sa se realizeze un filtru trece-jos pe placa de test. Sa se masoare frecventa de taiere (frecv. limita la 3dB) pentru acest filtru.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.