MS Excel 2000

Trimis la data: 2013-05-31
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: truscescu
Dimensiune: 318kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui seminar:
2. Operatii asupra registrelor
a. Creare registru
Operatia de creare consta in deschiderea in zona de lucru a aplicatiei a unui registru vid. Registrul de calcul vid contine un numar implicit (3) de foi de calcul vide. Exemplu: Sa se creeze un registru nou. 1. Folosind meniul principal: Fisier-Nou (File-New). 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda fisier nou

Seminarii similare:

b. Salvare registru
Pentru a se putea pastra informatia introdusa intr-un registru de calcul, aceasta trebuie salvata intr-un fisier pe memoria externa a calculatorului. Exemplu: Sa se salveze registrul curent sub numele reg.xls in directorul drept 1. Utilizand meniul principal: Fisier-Salvare (File-Save). In caseta de dialog se vor specifica directorul drept in zona Salvare in si numele reg in zona Nume fisier 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda salvare ().

c. Inchidere registru
Inchiderea sesiunii de lucru a unui registru presupune initial salvarea modificarilor aduse registrului de la ultima salvare voluntara urmata de eliberarea zonei de lucru prin inchiderea ferestrei atasate acesteia. Exemplu: Sa se inchida registrul curent 1. Utilizand meniul principal: Fisier-Inchidere (File-Close). 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda inchidere ().

d. Deschidere registru
Modificarea continutului unui registru creat anterior este posibila daca acesta este deschis in zona de lucru. Exemplu: Sa se deschida registrul reg.xls din directorul drept 1. Utilizand meniul principal: Fisier-Deschidere (File-Open). In caseta de dialog se vor specifica directorul drept in zona Deschidere din si numele xls in zona Nume fisier 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda deschidere ().

e. Redenumire registru (Realizare copie registru)
Operatia de redenumire are ca scop crearea unui nou fisier care contine informatiile aflate in registrul deschis in zona de lucru. Exemplu: Sa se redenumeasca deschida documentul reg.xls din directorul drept cu numele reg1. 1. Utilizand meniul principal: Fisier-Salvare Ca (File-Save As). In caseta de dialog se vor specifica directorul drept in zona Salvare in si numele reg1 in zona Nume fisier

f. Tiparire registru
Operatia de tiparire sau listare a unui registru presupune imprimarea continutului unui registru pe un suport de hartie sau un alt material prin intermediul unei imprimante sau alt echipament de imprimare. Exemplu: Sa se imprime registrul creat anterior 1. Utilizand meniul principal: Fisier-Imprimare (File-Print). In caseta de dialog se vor specifica optiunile de imprimare (zona de imprimat, numar de copii etc.) 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda imprimare.

Deoarece pentru fiecare tip de imprimanta modul de aranjare in pagina al documentului poate sa sufere mici modificari (generate de modul intern de formatare al driver-ului) editoarele de texte permit afisarea pe ecranul monitorului a modului de tiparire reala a documentului. Exemplu: Sa se vizualizeze pentru imprimare documentul anterior 1. Utilizand meniul principal: Fisier- Examinare inaintea imprimarii (File-Print Preview). 2. Utilizand bara cu instrumente standard: buton de comanda examinare inaintea imprimarii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.