Masurari electrice si electronice

Trimis la data: 2010-06-26 Materia: Electronica Nivel: Facultate Pagini: 41 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Madalin Ioncea Dimensiune: 1271kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui seminar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Compensarea influentei temperaturii asupra valorii masurate ( manifestate mai puternic la voltmetrele cu limite de masurare mici ) se realizeaza prin micsorarea rezistentei bobinelor iar reducerea erorilor de ............... se realizeaza prin montarea unui condensator in paralel cu o parte a rezistentelor aditionale.Prin reunirea in aceeasi cutie a rezistentelor aditionale, sunturilor, comutatoarelor necesare schimbarii domeniilor de masurare se realizeaza voltmetrele electrodinamice folosite in general ca aparate de laborator.
Referate similare: Nu exista seminarii similare

97. APARATE ELECTROSTATICE
La aceste aparate , deplasarea sistemului mobil este determinata de fortele electrostatice de atractie ce apar intre armaturile unui condensator electric carora li se aplica o diferenta de potential. Aceste forte tind sa urmareasca capacitatea si energia electrostatica inmagazinata in condensator.Variatia capacitatii se poate obtine fie prin modificarea suprafetei active a armaturilor, fie prin modificarea distantei dintre armaturi. Schema principala a unui aparat electrostatic este prezentata in figura 7.

Electrometrul constituie un dispozitiv de masurare electrostatic cu variatia suprafetei active a armaturilor si consta din 4 armaturi fixe 1 - 4 avand forma unui sfert de cilindru foarte plat si o armatura mobila din Al - 5 de forma unui dublu sector de cerc suspendata liber de firul 6 pe care se afla oglinda 7 destinata citirii deviatiei echipajului mobil.Cele 3 bobine ale aparatului sunt legate una la palele mobila iar celelalte 2 la perechile de cadran opuse 1 - 3 respectiv 2 - 4 .

Acesta este cazul utilizarii electrometrului ca voltmetru de curent continuu. El poate fi folosit insa si pentru masurarea tensiunii alternative cand, datorita inertiei organului mobil, deviatia α este proportionala cu valoarea efectiva a tensiunii aplicate.
Voltmetre electrostatice au cuplul activ produs fie de un resort spiral fie de firele de suspensie ale echipajului mobil.

Amortizarea oscilatiilor se face cu amortizare cu aer sau electromagnetice. Ict. Voltmetrelor electrostatice nu este influentata de timp ,campurile magnetice exterioare nu variaza frecventa. Sunt influentate insa de campuri electrice exterioare, motiv pentru care se presupune ecranarea electrostatica a dispozitivului de masurat.

99. Voltmetre de valori medii
Sunt asemanatoare cu voltmetrele magnetoelectrice cu redresoare, insa contin un amplificator de tensiune alternativa cu banda de trecere foarte larga si castig foarte stabil.Domeniul minim de masurare al aparatului determinat de zp. Amplificatorul este de 1mV. Schema de principiu a aparatului este prezentata in figura 1.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.